4K UHD topmodel

Absolute precisie en scherpte

4K UHD resolutie

Maximale scherpte

CG2700X_4K-UHD-resolution.png
Scherpte ontmoet ruimte - of het nu gaat om 4K UHD-films of gewoon ultrascherpe foto's. Met een detailresolutie van 164 ppi en een schermdiagonaal van 27 inch biedt de CG2700X zowel een enorme pixeldichtheid als voldoende ruimte voor tijdlijn, tools of paletten.
Meer informatie

Ingebouwde sensor

Moeiteloze zelfkalibratie

Calibration-sensor_CG2700SX_ColorEdge.jpg
De beste ijking is die waarover je je geen zorgen hoeft te maken. Met de geïntegreerde kalibratiesensor kan regelmatige herkalibratie automatisch plaatsvinden - zelfs als de monitor aanstaat of de computer uit staat. Zo is de kleurnauwkeurigheid van de monitor altijd optimaal.
Meer informatie

Connectiviteit

Niemand houdt van verwarde kabels

Connectivity_FlexScan2.jpg
Eén kabel, vele functies - via USB-C stuurt één kabel het beeldsignaal door, voedt de USB-hub en voorziet mobiele apparaten van laadstroom. Maar geen zorgen: HDMI en DisplayPort ontbreken natuurlijk ook niet.
Meer informatie

Beeldkwaliteit

Perfecte reproductie

Image-quality_ColorEdge.jpg
Perfecte kleuren, absolute homogeniteit en vloeiende overgangen in kleuren en grijstinten - dit is cruciaal voor het ongerepte beeld van bestanden. Geen uitdaging voor de CG2700X dankzij 16-bit LUT, enorme kleurruimte en Digital Uniformity Equalizer.
Meer informatie

HDR-modi

Vooraf geïnstalleerde doelen

Video-film_Presets_CG2700XS.jpg
Door 500 cd/m2 maximale helderheid, een contrastverhouding van 1450:1 en vooraf geïnstalleerde kleurmodi voor PQ en HLG EOTF, is de CG2700X ideaal uitgerust voor postproductie van HDR-filminhoud.
Meer informatie

Een meesterwerk - vanuit elke hoek

Scan de QR-code met uw smartphone of tablet om de EIZO-monitor "virtueel" op uw bureau te zetten met Augmented Reality.

AR_Modul_ColorEdge.png

CG2700X ColorEdge

4K UHD, 500 cd/m² maximale helderheid, HDR-targets, USB-C met meer dan 90W Power Delivery en LAN-connectiviteit maken de CG2700X de ideale monitor voor de meest veeleisende creatievelingen.

  • 68,4 cm (27")
  • 3840 x 2160 (4K UHD)
  • IPS (Wide Gamut)
Product afbeelding CG2700X ColorEdge

Nauwkeurigheid en kleur

Helderheid, contrast en scherpte

4K UHD resolutie

Dankzij de resolutie van 3840 x 2160 (4K UHD) heeft de CG2700X een enorme pixeldichtheid van 164 ppi. Zichtbare beeldschermpixels behoren dus gegarandeerd tot het verleden en zelfs de monitorweergave geeft een zeer betekenisvolle indruk van de latere afdrukresolutie. Het IPS-panel heeft een maximale helderheid van 500 cd/m² en behaalt een contrastverhouding van 1450:1. Films kunnen worden beoordeeld, bewerkt en gegradeerd met de CG2700X in volledige 4K UHD-resolutie. De LCD-module staat een kijkhoek toe van 178 graden. Hierdoor blijven kleurtonen en contrasten stabiel in de kijkhoek van de gebruiker.

Voor verzadigde kleuren

Wide gamut

Om het volledige kleurenspectrum van moderne camera's te kunnen gebruiken, heeft u een monitor met de grootst mogelijke kleurruimte nodig. Anders zijn visuele beoordeling en verwerking van de verzadigde kleurtonen in het bestand niet mogelijk. Daarom dekt het IPS-panel van de ColorEdge CG2700X bijvoorbeeld de grote fotokleurruimte AdobeRGB en de CMYK-printkleurruimte ISO-Coated V2 tot meer dan 99 %. Dit betekent dat de volledige kleurruimte van moderne camera's ongewijzigd en zonder fouten wordt weergegeven. En een nauwkeurige simulatie van het afdrukresultaat in de softproofweergave is eveneens gegarandeerd.

Precision-color_WideGamut_CG.jpg

Vloeiende overgangen en verlopen dankzij de 16-bit-Look-Up Table en de 10-bit-modus

De Look-Up Table (LUT) van de CG2700X rekent intern met een bijzonder hoge kleurdiepte van 16 bits, waarna het display de signalen met tot 10 bits produceert. Door deze configuratie zijn er miljarden kleurtinten beschikbaar om de precieze weergave op de monitor te berekenen. Zo worden weergavefouten voorkomen die optreden in minder goede monitoren, zoals streepvorming en clipping. Trapsgewijze kleurverlopen en verkleuringen zijn hierdoor verleden tijd. Subtiele nuances en structuren in donkere of diep verzadigde beeldpartijen worden met deze technologie nog gedifferentieerder en gedetailleerder weergegeven.

Kleurdiepte voor scherpe beelden

True Black

Met zijn hoge contrastverhouding geeft de CG2700X diepe zwarttinten weer, die op een typische LCD-monitor vanwege de backlight er vaak bleek of flets uitzien. Dit geldt met name, wanneer de monitor vanaf de zijkant wordt bekeken in zwak verlichte ruimten. De CG-serie is daarvoor met een retardatiefilm uitgerust die deze diepte van zwarttinten ook bij grote kijkhoeken mogelijk maakt.

Precision-color_TrueBlack.jpg

Perfectie voor ieder gedeelte van het display

Digital Uniformity Equalizer

Ieder afzonderlijk monitorpaneel wordt in de fabriek van EIZO exact uitgemeten over het volledige oppervlak. Als er kleurzwemen optreden of afwijkingen zijn in de homogeniteit van de helderheid, wordt dit herkend en gecorrigeerd. Dit proces – de Digital Uniformity Equalizer – garandeert dat identieke kleuren gedurende de volledige levensduur van de monitor gelijk worden weergegeven, op ieder gedeelte van het displayoppervlak. Alleen zo kunnen professionals bij de beeldbewerking en het retourcheerwerk vertrouwen op hun monitor.

Geïntegreerde sensor voor zelfkalibratie

Met de ingebouwde kalibratiesensor genereert u een maximale kleurnauwkeurigheid. De sensor is perfect op de monitor afgestemd en houdt rekening met omgevingsinvloeden, zoals licht, en correleert het midden en de rand van het beeld. Zo wordt een gelijkmatig resultaat op de volledige monitor gegenereerd.

De sensor bevindt zich in de schermrand en komt alleen tevoorschijn voor de meting. Daarom is een extern kalibratieapparaat overbodig en is de kleurkwaliteit van de monitor altijd optimaal.

De CG2700X is uitgerust met de nieuwste sensortechnologie, waardoor hij on the fly opnieuw kan worden gekalibreerd. Zo kunt u blijven werken met toepassingen die niet kleurkritisch zijn, terwijl de monitor wordt gekalibreerd. De sensor neemt slechts een kleine ruimte in op het scherm tijdens de kalibratie en stoort dus niet. De kalibratie kan ook volledig automatisch op bepaalde tijdstippen plaatsvinden, zelfs als de computer is uitgeschakeld of helemaal niet op de monitor is aangesloten.

Precision-color_Calibration-sensor.jpg

Voorbeeld afbeelding

Stabiele weergave dankzij toonaangevende AI

Om ervoor te zorgen dat tint, kleur, helderheid en andere kenmerken altijd nauwkeurig worden weergegeven, zelfs wanneer de omgevingstemperatuur verandert, is de ColorEdge CG2700X uitgerust met een temperatuursensor. Het meet nauwkeurig de temperatuur in de monitor, terwijl een AI (kunstmatige intelligentie)-ondersteund correctiealgoritme* onderscheid maakt tussen verschillende temperatuurveranderingspatronen en in real time een nauwkeurige correctie berekent.

*Patent aangevraagd

Stabiele kleurweergave binnen drie minuten

Een standaard monitor moet minimaal een half uur opwarmen, voordat de helderheid, kleurweergave en toonwaarden stabiel zijn. De ColorEdge CG2700X bereikt deze stabiliteit echter al binnen drie minuten, zodat de gebruiker vrijwel direct na het inschakelen van de monitor kan vertrouwen op de kleurweergave.

Precision-color_ColorReproduction_ColorEdge.jpg
ColorEdge
Precision-color_ColorReproduction_Other.jpg
Standaard monitor

Direct gebruiksklaar

Af fabriek perfect

Om ervoor te zorgen dat u uw monitor direct na het uitpakken kunt gebruiken, wordt iedere ColorEdge CG2700X in de fabriek individueel uitgemeten en optimaal ingesteld. Hiervoor worden de gammacurven van de rood-, groen- en blauwkanalen gedetailleerd gecontroleerd en, waar nodig, gecorrigeerd. Dankzij deze unieke fabriekskalibratie bij EIZO is de monitor met de vooraf ingestelde kleurruimtes direct na het uitpakken klaar voor gebruik. Door de uitgebreide fabriekskalibratie werkt de herkalibratie met de ColorNavigator bovendien bijzonder snel.

Precision-color_Factory-calibration.jpg

Kalibratierapport

Iedere ColorEdge CG2700X wordt geleverd met een individueel kalibratierapport met de meetresultaten van de fabriekskalibratie van de monitor. Het rapport bewijst de homogeniteit, de gammacurve, de kleurruimtedekking en het witpunt van de monitor.

Meer informatie over het kalibratierapport

EIZO-software voor snelle kalibratie en print

Als een monitor langer wordt gebruikt, veranderen de weergave-eigenschappen. Bij een grafische monitor is het echter essentieel dat de weergave gedurende de volledige gebruiksduur constant blijft. Daarom is het belangrijk om de monitor regelmatig te kalibreren en bij te stellen. Met de gratis kalibratiesoftware ColorNavigator van EIZO kan de ColorEdge CG2700X binnen anderhalve minuut (gemeten met een MacBook Pro en EX4) eenvoudig en verliesvrij worden gekalibreerd. Zo ziet dezelfde foto er op de monitor ook over vijf jaar nog precies hetzelfde uit.
Meer informatie over de EIZO ColorNavigator


Voor gebruikers die meerdere monitoren in het bedrijf willen kalibreren, biedt EIZO de tool ColorNavigator Network aan. Hierdoor kan het kwaliteitsbeheer van vele ColorEdge-monitoren centraal worden uitgevoerd. Een beheerder kan onder andere kalibratiedoelen aan de gebruikers leveren en de automatische kalibratie van ColorEdge-monitoren uit de CG-serie activeren. Met behulp van een door EIZO aangeboden veilige cloud-server is het mogelijk om dit centrale kwaliteitsbeheer op meerdere locaties of zelfs continenten te beheren.
Meer informatie over ColorNavigator Network

 

Precision-color_CN7_screenshot_EN.jpg

Voor optimale kleurweergave

EIZO microchip

Voor kleurechte beeldbewerkingen beschikt de CG2700X over een hoogwaardige microchip (ASIC, Application-Specific Integrated Circuit), die EIZO speciaal heeft ontwikkeld voor de bijzondere eisen van workflows die absoluut kleurgetrouw moeten zijn. Deze microchip is het brein van de ColorEdge en staat garant voor de nauwkeurige, uniforme en constante beeldweergave waar EIZO om bekend staat.

Precision-color_Microchip_CE.jpg

Video- en filmproductie

Features voor postproductie

Nauwkeurige kleurweergave dankzij 3D LUT met hoge resolutie

De 3D LUT zorgt voor de meest precieze toonwaardetoekenning en een uiterst nauwkeurige kleurweergave. In LCD's variëren de helderheidsniveaus van module tot module in verhouding tot het beeldsignaal en de kleurmenging (optelling) van rood, groen en blauw. Dit kan alleen nauwkeurig worden geregistreerd en gecontroleerd met behulp van bijzonder nauwkeurige meetapparatuur.

EIZO past daarom elke monitor van de CG-serie en zijn kleur- en tooncurve aan. Dit zorgt voor een consistente kleurtemperatuur over de gehele greyscale. Het resultaat: de kleurweergave is voor elke CG2700X hetzelfde, nauwkeurig en betrouwbaar.

HDR Gamma

De ColorEdge CG2700X ondersteunt de twee gammacurves voor HDR-video: de HLG-curve (Hybrid Log-Gamma) en de PQ-curve (Perceptual Quantization). Tot de maximale helderheid van 500 cd/m² zorgt de CG2700X zo voor een zinvolle indruk van het verwerkte HDR-materiaal, zodat een HDR-referentiemonitor zoals de ColorEdge CG3146 vaak pas in de laatste productiestap nodig is.

Voorinstellingen kleurruimte voor film- en videoproductie

Presets voor de DCI-P3, BT.709 en BT.2020 kleurruimten zijn af fabriek nauwkeurig gekalibreerd en zorgen ervoor dat u met de juiste gammawaarden werkt. Bovendien zijn de kleurmodi voor PQ (DCI en BT.2100) en HLG (BT.2100) voor de weergave van HDR-inhoud ook vooraf in de fabriek ingesteld. De helderheidsinstelling voor elke voorinstelling kan gemakkelijk worden aangepast en opnieuw worden gekalibreerd dankzij de geïntegreerde kalibratiesensor. De HDR-modus van Windows en MAC OSX wordt rechtstreeks ondersteund. Op deze manier kunnen typische HDR-videotoepassingen heel gemakkelijk worden gebruikt met de juiste tooncurve en de bijbehorende monitorinstelling.

Video-film_Presets_CG2700S-X.jpg

Veilig in beeld dankzij de Safe Area Marker

Ideaal voor ondertitels en kritische beelden: Dankzij de Safe Area Marker weet u welk deel van de scène in een andere beeldverhouding wordt weergegeven. Zo kunt u onmiddellijk zien of ondertitels, teksten of belangrijke beeldelementen zich in het zichtbare gebied bevinden. U kunt de kleur, grootte en beeldverhouding van de marker aanpassen, zodat de marker in elk beeld duidelijk zichtbaar is.

Video-film_SafeAreaMarker.jpg

Automatische kleurinstellingen

De ColorEdge CG2700X biedt een speciale functie om de kleurinstellingen gedurende het volledige productieproces consistent te houden, namelijk Sync Signal. Deze functie past de monitorinstellingen aan het videosignaal aan, zoals het signaalbereik en de kleurindeling.

Luminantie waarschuwing

De helderheidswaarschuwing kan worden gebruikt om gebieden te markeren die een bepaalde helderheid (300, 500, 1000 of 4000 cd/m²) overschrijden bij gebruik van de PQ-modus. Deze gebieden worden facultatief gemarkeerd in de kleuren geel of magenta.

Gamut waarschuwing

De waarschuwing voor de kleurruimte werkt in twee modi: Rec.2020-content die niet kan worden weergegeven in de Rec.709-kleurruimte, wordt in grijstinten weergegeven. Alternatief wordt in de Rec.709-clippingmodus gesimuleerd, hoe materiaal in Rec.2020 zou worden weergegeven op HDTV-apparatuur.

Video-film_Gamut-warning.jpg

"Nearest Neighbor" interpolatie instelling

De ColorEdge CG2700X biedt de instelling Nearest Neighbor als een optie voor het schalen en resamplen van afbeeldingen. Bij deze upscaling kopieert Nearest Neighbor aangrenzende pixels met behoud van kleurgetrouwheid. Als Nearest Neighbor is uitgeschakeld, worden kleurtonen tussen naburige pixels geïnterpoleerd, waardoor de overgangen vloeiender worden. Gebruikers kunnen voor verschillende resoluties de interpolatiemethode kiezen die het meest geschikt is voor het project.

Ideaal voor video- en filmproductie: HDMI

Films worden normaal gesproken met 24 Hz opgenomen. Bij een voor monitoren gebruikelijke weergave met 60 fps zien ze er daarom onnatuurlijk uit. De monitor ondersteunt een beeldfrequentie van 24 en 60 Hz. U kunt uw filmmateriaal bekijken en bewerken zoals het is opgenomen. 

HDMI-signalen worden ondersteund met beeldfrequenties van 60, 50, 30, 25 en 24 Hz. Bovendien beschikt de monitor over een I/P-conversie.

4K-zoom

Via een directe selectie in het monitormenu kunt u eenvoudig inzoomen op verschillende beeldpartijen, zodat u de details en scherpte kunt beoordelen.

Video-film_4K-Zoom.jpg

DCI 4K cropping-functie

Met de DCI 4K cropping-functie kunnen gebruikers een DCI 4K-signaal (4096 x 2160) weergeven en inhoud bijsnijden buiten de grenzen van de native 4K UHD-resolutie (3840 x 2160) van het paneel. Gebruikers kunnen kiezen uit drie opties die bepalen welk deel van het beeld wordt weergegeven.

Video-film_DCI-4K-Cropping.jpg

Aansluitings­mogelijkheden

Beste connectiviteit

De meest moderne connectiviteit met USB-C

Beeldsignaal, USB-dataoverdracht en Power Delivery met maximaal 94 W, dit alles en nog veel meer kan worden gerealiseerd met een enkele USB-C kabel. Dit maakt de ColorEdge CG2700X het centrale dock van de grafische workflow. Randapparatuur zoals een muis, toetsenbord of printer kan rechtstreeks op de USB-A poorten worden aangesloten. Mobiele apparaten zoals laptops of tablets kunnen zelfs via de USB-C-kabel worden opgeladen met maximaal 94 W via de USB-C kabel. Zo kan een laptop met CG2700X in een handomdraai worden omgetoverd tot een volwaardig desktop-werkstation.

Lees meer over USB-C in de EIZO Academy.

Connectivity_USB-C_ColorEdge_NL.jpg

Eén monitor, veel verschillende aansluitingen

De CG2700X ondersteunt een breed scala aan videoformats via USB-C-, HDMI- en DisplayPort-interfaces. Dit betekent dat de monitor niet alleen kan worden geïntegreerd in PC-gebaseerde workflows, maar ook kan worden gebruikt met HDMI-afspeelapparaten.

Stabiele netwerkverbinding

LAN-poort

De monitor heeft een eigen LAN-poort voor een stabiele netwerkverbinding per kabel. U hoeft uw laptop of computer alleen nog maar via een USB-kabel aan te sluiten op de  CG2700X  om via de monitor toegang te krijgen tot het netwerksignaal. Dit is vooral handig bij nieuwere laptops, waarin geen LAN-poort meer is ingebouwd. Met deze aansluiting is de stabiele gegevensoverdracht die bijvoorbeeld vereist is voor een videovergadering geen enkel probleem. Als netwerkapparaat heeft de monitor zijn eigen MAC-adres.

Optioneel kan met de "EIZO MAC Address Clone Utility" software voor Windows het MAC-adres van de aangesloten PC tijdelijk aan de monitor worden toegewezen. Deze transparantie verleent geauthenticeerde PC's netwerktoegang via de monitor.

Connectivity_LAN.jpg

Twee computers, één bediening

KVM-switch

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om verschillende pc's te bedienen met één muis en toetsenbord. Dankzij de USB upstream poorten heeft de CG2700X een geïntegreerde KVM (Keyboard Video Mouse) switch. De monitor koppelt automatisch de webcam, microfoon, luidsprekers, muis en toetsenbord aan de op dat moment actieve broncomputer. Dit betekent bijvoorbeeld dat een desktop-pc en een laptop of zelfs een zakelijke en privé-pc elk op dezelfde combinatie van monitor-USB-apparaten kunnen werken. Dit zorgt voor ononderbroken werken en een opgeruimde werkplek.

Connectivity_KVM-Switch_2PCs.gif

Ergonomie

Gewoon ontspannen werken

Omwille van de ogen

Werken zonder flikkeringen

De monitor is bij elke helderheidsinstelling vrij van flikkeringen. En dat is wel zo prettig: omdat de ogen deze flikkering niet hoeven te verwerken, wordt de gebruiker minder snel moe bij het beeldschermwerk.

Ontspiegeling: meer beeld, minder reflectie

De CG2700X heeft een optimaal ontspiegeld displayoppervlak. Doordat weerspiegelingen door de verstrooiing van gereflecteerd licht tot een minimum worden beperkt, voorkomt de CG2700X overbelasting van de ogen. Dit gaat vermoeidheid van de ogen tegen en voorkomt geforceerde houdingen voor de monitor, die veel mensen aannemen om verblindingseffecten te voorkomen.

Ergonomics_Anti-glare.png

Ergonomische voet

Onze monitoren zijn traploos in hoogte verstelbaar en kunnen, afhankelijk van het model, tot op de bodemplaat van de voet worden verlaagd. Dit maakt een optimale ergonomie mogelijk, ongeacht of u achter het beeldscherm zit of staat. Daarnaast kunt u de monitorvoet in een stand draaien en kantelen die voor uw zithouding het meest comfortabel is.

De CG2700X kan bovendien ook worden gedraaid voor een staande weergave, zodat fotografen bijvoorbeeld bij portretopnames direct op volledig formaat kunnen zien hoe de mensen erop staan.

foot_height.png
Hoogte

155 mm

foot_tilt_FlexScan.png
Kantelen

Tussen 5° voorwaarts en 35° achterwaarts

foot_swivel_FlexScan.png
Draaien

344°

foot_pivot_right.png
Rotatie

rechtsom

Gebruikersspecifieke toetstoewijzing

Afhankelijk van het model kunt u aan maximaal twee sensorknoppen aan de voorkant functies toewijzen vanuit het menu op het scherm. Het voordeel: u heeft direct toegang tot veelgebruikte functies.

Bescherming tegen reflecties en verblinding

Lichtafschermkap

De lichtkappen reduceren reflecties en licht op het beeldscherm en sparen uw ogen. De kappen zijn eenvoudig te plaatsen en verminderen de lichtinval van bovenaf en van de zijkanten.

Ergonomics_Hood_CG2700.jpg

Duurzaamheid

Milieu- en sociaal bewuste productie

Maatschappelijk verantwoorde productie

De CG2700X wordt op een maatschappelijk verantwoorde manier vervaardigd. Onze productie is vrij van kinderarbeid en dwangarbeid. De leveranciers in de volledige leverketen zijn zorgvuldig geselecteerd en zijn ook verplicht om op een maatschappelijk verantwoorde manier te produceren. Dit geldt vooral voor de zogeheten conflictmineralen. Ieder jaar dienen we vrijwillig een uitgebreid rapport in over onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Sustainability_Production.jpg

Milieu- en klimaatvriendelijk

Iedere CG2700X wordt in onze eigen fabriek geproduceerd. Onze fabriek werkt met een milieu- en energiebeheersysteem conform ISO 14001 en ISO 50001. Dit omvat onder andere maatregelen voor de vermindering van afval, afvoerwater, uitstoot en verbruik van grondstoffen en energie. Ook wordt milieubewust gedrag van de medewerkers gestimuleerd. We leggen jaarlijks openbaar verantwoording af over deze maatregelen.

Sustainabilty_ISO14001.jpg

Duurzaam en met een lange levensduur

De CG2700X is gemaakt met het oog op een lange levensduur, waarbij rekening is gehouden met de gehele gebruikscyclus en de impact op het milieu. De monitor gaat in de regel significant langer mee dan de garantieperiode van vijf jaar. Vervangende onderdelen zijn beschikbaar tot vijf jaar nadat de monitor niet meer wordt geproduceerd. De lange levensduur en de optie om de monitor te repareren, sparen natuurlijke grondstoffen en daarmee ook ons milieu. Bij het ontwerp van de CG2700X hebben we veel aandacht besteed aan een laag grondstoffenverbruik, met hoogwaardige componenten en materialen en een zorgvuldige verwerking in de productie.

Sustainabilty_Durable_ColorEdge.jpg

Garantie

Maximale investeringszekerheid

Vijf jaar garantie

EIZO biedt vijf jaar garantie inclusief on-site omruilservice. Wij kunnen dit bieden dankzij een ingenieus productieproces, dat is gebaseerd op een eenvoudige succesformule: doordachte en innovatieve techniek, gefabriceerd met high-end-materialen.

5_years_garantie_across_NL.jpg

Gegarandeerde helderheid en kleurweergave

De CG2700X heeft een kleur- en helderheidsgarantie van vijf jaar vanaf de datum van aankoop voor 10000 bedrijfsuren bij een maximale helderheid van 120 cd/m² en een kleurtemperatuur tussen 5000 en 6500 K.

color_brightness_garantie_across_NL.jpg

Video's

Productpresentatie

De nieuwe high-end klasse in 27-inch van EIZO.

Het CG2700S-model heeft een WQHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels, een maximale helderheid van 400 cd/m² en een contrastverhouding van 1600:1.

De CG2700X heeft de enorme pixeldichtheid van 164 ppi met zijn 4K UHD resolutie van 3840 x 2160 pixels. Het IPS-paneel heeft een maximale helderheid van 500 cd/m² en behaalt een contrastverhouding van 1450:1.

ColorEdge Line-up

EIZO-monitoren voor foto's, video en illustratie in één oogopslag

Als u op zoek bent naar een monitor om foto's, video's of illustraties perfect te bewerken en wilt weten welke grafische monitor van EIZO de juiste is voor u, dan presenteren we in deze video de complete line-up van de ColorEdge-serie en laten we u de overeenkomsten en verschillen van de verschillende modellen zien.

Technische gegevens

Algemeen
Artikelnr.
CG2700X
Behuizingskleur
Zwart
Toepassingsgebied Foto, Video & Grafisch
Productlijn ColorEdge
Toepassingsgebied Fotografie, beeldbewerking en retoucheren, Videobewerking, postproductie en kleuraanpassing, Ontwerp, creatie en illustratie, Afdrukken en Fine Art Printing, Textiel- en fashion-industrie
Specifieke systeemvereisten Geen, compatibel met de meeste computers en besturingssystemen inclusief macOS en Windows
EAN
4995047063643
Scherm
Diagonaal [in inch] 27
Diagonaal [in cm] 68,4
Formaat 16:9
Zichtbare beeldgrootte (breedte x hoogte) [in mm] 596 x 335
Ideale en aanbevolen resolutie 3840 x 2160 (4K UHD)
Pixelafstand [in mm] 0,155 x 0,155
Pixeldichtheid [in ppi] 164
Ondersteunde resoluties 3840 x 2160 (4K UHD), 2560 x 1440, 1920 x 1200, 1920 x 1080 (Full HD), 1200p (@ 60 Hz), 1080p (@ 60 Hz), 1080i (@ 60 Hz), 1080p (@ 50 Hz), 1080i (@ 50 Hz), 1080p (@ 30/25/24 Hz), 720p (@ 60 Hz), 720p (@ 50 Hz), 576p (@ 50 Hz), 576i (@ 50 Hz), 480p (@ 60 Hz), 480i (@ 60 Hz)
Panel technologie IPS (Wide Gamut)
Max. kijkhoek horizontaal 178
Max. kijkhoek verticaal 178
Weergavekleuren of grijswaarden 1,07 miljard kleuren (USB-C, 10 bits), 1,07 miljard kleuren (HDMI, 10 bit), 1,07 miljard kleuren (DisplayPort, 10 bit)
Kleurenpalet/Look-Up-Table 278 biljoen kleurgradaties/16 bit
Max. kleurruimte (standaard) AdobeRGB (>99%), DCI P3 (>98%), ISO Coated V2 (>99%), Rec709 (100%), EBU (100%), SMPTE-C (100%), sRGB (100%)
Hdr Gamma PQ, HLG
Max. helderheid (standaard) [in cd/m²] 500
Aanbevolen helderheid [in cd/m²] 120
Max. darkroomcontrast (standaard) 1450:1
Reactietijd grijs-grijs overgang (standaard) [in ms] 13
Max. vernieuwingssnelheid [in Hz] 60
Backlight LED
Functies en bediening
USB type-C
KVM switch
Hardwarekalibratie van helderheid, witpunt en gamma/EOTF
Geïntegreerde sensor voor zelfkalibratie
Agendeerfunctie voor zelfkalibratie
Vooraf ingestelde kleur-/grijswaardenmodi 1x manuele geheugenplaats, BT.2020, BT.709, BT.2100 HLG, AdobeRGB, DCI-P3, DCI-P3 PQ, sRGB, extra geheugenruimte door kalibratie, Sync Signal
Correctie van temperatuur en kleurafwijking
Correctie van helderheidsafwijking
Digital Uniformity Equalizer (homogeniteitscorrectie)
Flikkervrij dankzij hybrideaansturing
True Black
Safe Area Marker
I/P-conversie
Ruisonderdrukking (HDMI)
HDCP-decoder
Gamut-waarschuwing
Luminantie-waarschuwing
Gamut Clipping
Automatische herkenning van ingangssignalen
On-Screen menu talen de, en, fr, es, it, se
Instelmogelijkheden Kleurenmodus, Helderheid, Contrast, Kleurtemperatuur/Witpunt, Gamma, Kleurtoon, Kleurverzadiging, 6 Colors, Kleurenmatrix YUV/ RGB, Input Range, Rauschunterdrückung, DCI 4K Cropping, Menu Rotation, Door de gebruiker gedefinieerde toetsen, OSD-taal, Signaalingang, DUE prioriteit
Button Guide
Geïntegreerde voeding
Aansluitingen
LAN/RJ-45
Signaalingangen HDMI (Deep Color, HDCP 1.4/2.3), USB-C (DisplayPort Alt Mode, HDCP 1.3/2.3), DisplayPort (HDCP 1.3)
USB-specificatie USB 5Gbps (USB 3)
USB-upstream-poorten 1 x type C (DisplayPort Alt Mode, stroomvoorziening 94 W max.), 1 x type B
USB-downstream-poorten 4 x Typ A ( 2 x 5Gbps (USB 3), 2 x USB 2)
Netwerkverbinding RJ-45
LAN standaarden IEEE802.3ab (1000BASE-T)
Grafisch signaal DisplayPort (RGB, YCbCr), HDMI (RGB, YCbCr)
Energie informatie
Frequentie USB Type-C, DisplayPort: 26 - 137 kHz / 23 - 61 Hz; HDMI: 15 - 135 kHz / 23 - 61 Hz
Energieverbruik (standaard) [in watt] 34
Maximaal energieverbruik [in watt] 225 (bij maximale helderheid en gebruik van alle signaal- en USB-poorten)
Energieverbruik (Stand-by) [in watt] 0.5
Energieverbruik als netschakelaar is uitgeschakeld [in watt] 0
Energie-efficiëntieklasse G
Energieverbruik/1000h [in kWh] 36
Voeding AC 100-240V, 50/60Hz
Max. USB-C Power Delivery [in Watt] 94
Afmetingen & gewicht
Afmetingen (incl. standaard) (breedte x hoogte x diepte) [in mm] 638 x 416-571 x 245
Gewicht (incl. standaard) [in kg] 9.8
Technische tekening (PDF) Technische tekening (PDF)
Draaibaarheid van de standaard [in °] 344
Kantelbaarheid voor/achter [in °] 5 / 35
Rotatie liggend en staand formaat (Pivot) rechtsom
Verstelbaarheid in hoogte [in mm] 155
Gatafstand 100 x 100
Certificering & normen
Certificering CE, CB, TÜV/GS, TÜV/Ergonomics (inclusief ISO 9241-307), TÜV/Color Accuracy (Quick Stability), RCM, cTÜVus, FCC-B, CAN ICES-3 (B), TÜV/S, PSE, VCCI-B, RoHS, WEEE, China RoHS, CCC, EAC
Software & Accessoires
Bijbehorende software en verdere accessoires beschikbaar als download ColorNavigator, ColorNavigator Network
Meegeleverde accessoires Kalibratierapport, Signaalkabel HDMI - HDMI, USB-/signaalkabel (USB-C - USB-C), USB-kabel (type A - type B), Handleiding via download, Voedingskabel, Beknopte handleiding
Optionele accessoires CP200, PP200-K, EX4
Lichtafschermkap
Garantie
Garantieperiode 5 jaar voor eenheid en LCD-module tot 30.000 bedrijfsuren, wat het eerst wordt bereikt.
Type garantie Omruilservice op locatie
Inbegrepen garantie Een helderheid van ten minste 120 cd/sqm bij een kleurtemperatuur van 5000 K tot 6500 K wordt gegarandeerd voor een periode van 5 jaar of 10.000 bedrijfsuren, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet., Garantie op nul pixeldefecten; geen volledig verlichte subpixels (subpixels ISO 9241-307) gedurende zes maanden vanaf de aankoopdatum.

Downloads en ondersteuning

Rondom uw product

Handleidingen & documenten

Handleiding - CG2700X

Datasheet - CG2700X

PDF | 9 MB

Product afbeeldingen CG2700X

ZIP | 14 MB

ColorEdge brochure

(Engels)

PDF | 3 MB

ColorNavigator 7 Inleiding

PDF | 5 MB

Quick Color Match Guide

(Engels)

PDF | 3 MB

Software

Stuurprogramma - CG2700X

ColorNavigator

Met de ColorNavigator-software kunt u ColorEdge-beeldschermen eenvoudig en nauwkeurig kalibreren.

ColorNavigator Network

ColorNavigator Network maakt de centrale beeldkwaliteitsborging van ColorEdge-monitoren mogelijk.

Monitortest

Met behulp van door EIZO zelf ontwikkelde software kunt u snel en eenvoudig de eigenschappen en instellingen van uw eigen monitoren testen.

Quick Color Match

Quick Color Match vereenvoudigt de workflow voor kleurbeheer bij het printen van inkjet thuis.

Veelgestelde vragen

De kleurgetrouwheid wordt optimaal gereguleerd met deze geïntegreerde kalibratiesensor. De sensor komt voor de kalibratie automatisch tevoorschijn en trekt zich erna veilig in het behuizingsframe terug, tot de volgende meting. Elk scherm kan dus exact worden geconfigureerd met behulp van de eigen sensor. Daarbij wordt bijvoorbeeld het meetpunt boven in het beeld gecorreleerd met het middelpunt, zodat de sensor kan meten vanuit het midden van het scherm. Afwijkingen binnen een serie, die bijvoorbeeld kunnen voorkomen wanneer externe meetapparatuur wordt gebruikt, worden uitgesloten dankzij deze geïntegreerde oplossing. Zelfs de invloed van het omgevingslicht kan tijdens het initialiseren van de sensor worden vastgesteld en deze wordt in aanmerking genomen bij het kalibreren.

Alles over monitorkalibratie

Apparaten kunnen zichzelf met behulp van een geïntegreerde sensor kalibreren, zonder dat u als gebruiker hieraan te pas komt. Uw computer hoeft niet eens ingeschakeld te zijn om deze functie uit te voeren. De kalibratie wordt dan, afhankelijk van de programmering van het scherm, 's nachts of in de middagpauze uitgevoerd of op een daarvoor vastgelegd tijdstip. Deze programmering kan eenvoudig worden uitgevoerd via ColorNavigator of het OnScreen-menu.

Alles over monitorkalibratie

De gebruikelijke 1D Look-Up-Tables (LUT) omvatten aparte tabellen voor rood, groen en blauw. Om een uiterst nauwkeurige kleuraansturing te bewerkstelligen, koppelt EIZO per model de kleurtoewijzing aan een enkele, driedimensionale Look-Up-Table (3D LUT). Op die manier kan de additie van de basiskleuren voor elke kleur precies worden ingesteld - een innovatieve technologie voor de ideale grijswaarden- en kleurweergave.

Ten eerste: het scherm is perfect in orde, er is een eenvoudige oorzaak en oplossing. 

Kleuren lijken uitgewassen wanneer High Dynamic Range (HDR) is geselecteerd in de weergave-instellingen van het besturingssysteem, terwijl de ColorEdge-monitor in SDR-modus staat.

Omgekeerd worden kleuren extreem overbelicht/helder weergegeven als High Dynamic Range (HDR) NIET is geselecteerd in de weergave-instellingen van het besturingssysteem terwijl de ColorEdge-monitor in de HDR-modus staat.

Selecteer eerst het dynamisch bereik in de weergave-instellingen van het besturingssysteem overeenkomstig de geselecteerde kleurmodus van het beeldscherm en wijzig vervolgens de kleurmodus van het beeldscherm overeenkomstig de instelling in het besturingssysteem.

Raadpleeg de gebruikershandleiding voor informatie over de SDR/HDR-kleurmodi van elk schermmodel.

Klik hier om naar de HDR-instelling in het besturingssysteem te gaan:

Windows: 
Instellingen -> Systeem -> Weergave -> HDR -> "HDR gebruiken": Uit/Aan

macOS: 
Apple -> Systeemvoorkeuren -> Weergave -> "Hoog contrast afbeelding": Uit/Aan

Houd er rekening mee dat macOS alleen zijn eigen DisplayP3-kleurprofiel gebruikt voor de instelling voor hoog contrast. Het instellen van het monitorspecifieke kleurprofiel (PQ/HLG) leidt tot onjuiste resultaten.

Screenshot Mac settings (german)

Color Mode (Monitor): HDR / HDR setting (OS): On
Color Mode (Monitor): HDR / HDR setting (OS): Off
Color Mode (Monitor): SDR / HDR setting (OS): On
Color Mode (Monitor): SDR / HDR setting (OS): Off

Je kunt EIZO ColorEdge-monitoren met HDR-ondersteuning ook onder macOS gebruiken.

Lees het gedetailleerde antwoord hier.

 

Ja, dit is mogelijk met de notebook open en gesloten via de power delivery functie van de monitor. Deactiveer hiervoor de USB-C voeding van de notebook in inactieve modus in het Admininstrator menu van de monitor.

Compatibiliteitsmodus AAN = voeding actief in inactieve modus
Compatibility Mode OFF = voeding alleen bij ingeschakeld beeldscherm

Om de notebook op te starten met ingeschakeld beeldscherm, activeert u de functie "Power On with AC attach"  in de BIOS/UEFI.
Afhankelijk van de computer kan de naam van de functie enigszins verschillen.

Met behulp van de software ColorNavigator van EIZO kunt u hardwarekalibraties uitvoeren en profielen opstellen met betrekking tot uw ColorEdge LCD-monitor. BELANGRIJK: Gebruik geen andere software dan ColorNavigator. Andere software kan mogelijk in bepaalde gevallen niet overweg met de hardwarefunctie van ColorEdge LCD-monitoren.

Het wordt aanbevolen om uw monitor regelmatig te reinigen. Hierdoor ziet de monitor er niet alleen als nieuw uit, maar wordt ook de levensduur en de bruikbaarheid verlengd. U kunt de behuizing en het LCD-schermoppervlak reinigen zoals hieronder wordt beschreven:

BELANGRIJK: Gebruik nooit thinner, benzeen, alcohol (ethanol, methanol of isopropanol), schuurmiddelen of andere sterke oplosmiddelen, want deze kunnen schade aan de behuizing of het LCD-scherm veroorzaken.

Behuizing
Vlekken op de behuizing kunt u verwijderen door deze weg te vegen met behulp van een zachte, licht bevochtigde doek en een mild reinigingsmiddel. Spuit in geen geval was of andere reinigingsmiddelen rechtstreeks op de behuizing. (Raadpleeg de handleiding voor gedetailleerde informatie)

LCD-scherm
Gebruik voor reiniging van het schermoppervlak een zachte doek (bijvoorbeeld een katoenen doek of een brillenpoetsdoekje). Hardnekkige vlekken kunnen meestal worden verwijderd door de doek met wat water te bevochtigen.

EIZO biedt verschillende versies van de ColorNavigator-software aan. Deze versies zijn compatibel met Windows of Mac OS.

Meer informatie over de ondersteunde besturingssystemen vind je hier.

Wanneer de gebruiker op locatie de kalibratie aanpast, worden het gewenste witpunt en de gammacurve aan de hand van een combinatie van metingen en berekeningen ingesteld op de grijze as. Deze voor EIZO kenmerkende procedure bespaart tijd en is nauwkeuriger dan het foutgevoelig meten van verschillende toonwaarden met de gebruikelijke handmatige meetapparatuur. Omdat de fabriekskalibratie wordt uitgevoerd met gevoelig meetapparatuur en uiterst nauwkeurig is, vormt deze een betrouwbare basis voor de kalibratie.

Alles over monitorkalibratie

10 van 54 FAQ's worden weergegeven

Garantie

EIZO biedt een garantie van maximaal vijf jaar, maar voor sommige producten geldt een andere garantietermijn. De exacte garantietermijnen voor elk product vindt u in de bovenstaande garantievoorwaarden, in het gegevensblad of op de internationale EIZO-website. De lange garantietermijnen worden mogelijk gemaakt door een hoogontwikkeld productieproces dat is gebaseerd op een eenvoudig succesprincipe: geavanceerde en innovatieve monitortechnologie, vervaardigd van hoogwaardige materialen. Voor u betekent de 5 jaar garantie een hoge mate van investeringszekerheid en besparing op vervolgkosten (total cost of ownership), die zonder garantieservice bijvoorbeeld voor onderhoud en reparaties zouden ontstaan.

  • Innovatief serviceconcept van EIZO, dat maatstaven zet en inspeelt op de trend naar langere afschrijvingstermijnen. Veiligheid die overtuigt en waarop u kunt rekenen.
  • Eersteklas materiaal en zorgvuldige verwerking zorgen voor de buitengewone levensduur en maken zo lange garantietermijnen mogelijk.
  • Vervolgkosten die zonder garantieservice zouden ontstaan, bijvoorbeeld voor onderhoud en reparaties, worden vermeden en leiden tot optimale kostentransparantie (Total Cost of Ownership (TCO)).
Details van de EIZO-garantieservices

Testrapporten

Reviews International

Testrapporten

02/2023

PRAD: „Grafische professional met UHD-resolutie“

„De EIZO CG2700X is een echte verrijking van de gerenommeerde ColorEdge-productlijn. Dankzij zijn UHD-resolutie stelt hij zich ook open voor gebruikersgroepen voor wie de pixeldichtheid van de CG2700S voorheen niet voldoende was. […] Het hoge resolutie, kijkhoekstabiele en relatief contrastrijke IPS-paneel vormt een ideale basis waarop EIZO met zijn ontwikkelingsknowhow kan voortbouwen. Dankzij DUE is de oppervlaktehomogeniteit uitstekend, terwijl het hoge kleurengamma de meest veeleisende beeldretouches en kleurveilige proefsimulaties mogelijk maakt. Van centraal belang is ook de intern ontwikkelde scaler, die het ingangssignaal verliesvrij en met hoge precisie verwerkt. Met ColorNavigator is een software voor de besturing van de hardwarekalibratie beschikbaar die na een korte inwerkperiode nauwelijks nog iets te wensen overlaat. De integratie van een kleurruimte-emulatie in het kalibratieproces zorgt voor maximale kleurbetrouwbaarheid, ook bij toepassingen die niet geschikt zijn voor kleurbeheer. […]“

Lees verder
01/2023

PRAD – Grafische professional met UHD-resolutie

27" 4K grafische monitor biedt uitstekende oppervlaktehomogeniteit en een zeer hoog kleurengamma voor de meest veeleisende beeldretouches en kleurveilige proefsimulaties.  

Lees verder

Testrapporten in het Engels

12/2023

digitec – Verdict: worth every penny

The Eizo CG2700X is a monitor that’s been thought through down to the last detail. It displays images correctly and is easy to operate. Sounds trivial, but I’ve never seen this done before.(…)

Read more
02/2023

„The EIZO CG2700X is a real enrichment of the renowned ColorEdge product line. Thanks to its UHD resolution, it also opens up to user groups for whom the pixel density of the CG2700S was previously not sufficient. […] The high-resolution, viewing-angle stable and comparatively high-contrast IPS panel forms an ideal basis on which EIZO can build with its development know-how. Thanks to DUE, its surface homogeneity is excellent, while its high colour gamut enables the most demanding image retouching and colour-safe proof simulations. Of central importance is also the in-house developed scaler, which processes the input signal loss-free and with high precision. With ColorNavigator, a software for controlling the hardware calibration is available that leaves hardly anything to be desired after a short training period. The integration of a colour space emulation into the calibration process ensures maximum colour reliability even in applications that are not colour management-capable. […]“

Read more
01/2023

PRAD – Graphics professional with UHD resolution

27" 4K graphics monitor offers excellent surface homogeneity and a very high colour gamut for the most demanding image retouching and colour-safe proof simulations    

Read more