High Dynamic Range

HDR-referentietechnologie

De ColorEdge PROMINENCE CG3146 is een referentiemonitor die professionals in de film- en televisiebranche een onvervalst beeld biedt, waarop ze volledig kunnen vertrouwen. Iedere afzonderlijke monitor wordt in de fabriek van EIZO in Japan nauwkeurig gekalibreerd. Hierdoor levert de monitor altijd een exacte weergave, ideaal voor het werk in post-production. De fabriekskalibratie omvat de gebruikelijke SDR- en HDR-standaarden. De beschikbare gekalibreerde referentiemodi zijn onder andere BT.2020, BT.709, DCI-P3, PQ_BT.2100, PQ_DCI-P3 en HLG_BT.2100. De ColorEdge PROMINENCE CG3146 van EIZO toont zuivere HDR in referentiekwaliteit, zonder automatische helderheidsbeperking of lokaal dimmen. Zo heeft iedere pixel gegarandeerd de juiste kleur en helderheid.

Gammacurven

De ColorEdge PROMINENCE CG3146 ondersteunt beide gammacurven voor HDR-video: de HLG-curve (Hybrid Log-Gamma) en de PQ-curve (Perceptual Quantization). De kalibratie is voor allebei de curven nauwkeurig en voldoet aan referentieklasse 1. De HLG-curve is compatibel met SDR-displays en is bijvoorbeeld geschikt voor live televisie-uitzendingen. De PQ-curve ligt dichter bij de menselijke waarneming van kleur en helderheid en wordt veel gebruikt voor films, streamingcontent en andere video-inhoud. De gammacurven zijn allebei gestandaardiseerd door de International Telecommunication Union (ITU) als ITU-R BT.2100. De PQ-curve is ook bekend als de ST-2084-standaard van SMPTE, de Society of Motion Picture and Television Engineers.

Video editing & mastering

Hoge helderheid en scherpe contrasten

De ColorEdge PROMINENCE CG3146 zorgt met 1000 cd/m2 voor de hoge helderheid die nodig is voor de weergave van HDR-content. De nominale contrastverhouding van 1000000:1 garandeert een uitstekende weergave van diepe zwarttinten. De monitor geeft alle codewaarden van HDR-HLG- of HDR-PQ-helderheid weer op het niveau van referentieklasse 1.

DCI-4K-resolutie

De ColorEdge PROMINENCE [[Model]] ondersteunt een resolutie van DCI-4K (4096 × 2160). Dat maakt deze monitor ideaal voor het maken, bewerken en referentiëren van CGI (computer generated images) in 2D en 3D, voor werk met special effects, compositing en color grading.

Videocompatibiliteit

De monitor ondersteunt de meest uiteenlopende video-indelingen, bijvoorbeeld HDMI-signalen met 10-bits 4:2:2 bij 50/60 p. Voor DisplayPort-signalen biedt hij een ondersteuning tot 10-bits 4:4:4 bij 50/60 p. Meer informatie.

SDI-aansluitingen

De ColorEdge PROMINENCE CG3146 is voorzien van een Single-Link 12G/6G/3G/HD-SD-poort en Dual- of Quad-Link 3G/HD-SDI-aansluitingen, voor een directe verbinding met 4K-videosignalen. De SDI-aansluitingen ondersteunen het 2SI-proces (2 Sample Interleave), zodat het beeld tijdens de overdracht altijd gegarandeerd stabiel blijft. Er kunnen ook VPID-gegevens (Video Payload ID) worden gebruikt voor SDI-verbindingen.

Flexibele aansluitmogelijkheden

De CG3146 heeft makkelijk bereikbare HDMI- en DisplayPort-aansluitingen aan de zijkant van de monitor. Hierdoor is het geen enkel probleem om andere videoapparatuur of computers aan te sluiten. Daarnaast zijn er vier USB-downstream-poorten en een USB-upstream-poort beschikbaar.

Nauwkeurigheid en kleur

Geïntegreerd meetinstrument voor geautomatiseerde werkprocessen

Bij een referentiemonitor moeten het witpunt, de kleurweergave en de EOTF altijd perfect ingesteld zijn. De ColorEdge PROMINENCE CG3146 is de eerste HDR-referentiemonitor ter wereld met een geïntegreerd meetapparaat, dat de monitor automatisch herkalibreert op het niveau van de referentieklasse.

Voor de exacte meting is iedere afzonderlijke geïntegreerde sensor in de fabriek afgestemd met een nauwkeurig meetsensor in laboratorium omgeving en afgestemd op de betreffende monitor. De sensor kan echter ook worden afgestemd op andere met andere meetapparaten, zoals die al in bestaande workflows van sommige gebruikers voorhanden zijn. Omdat het meetapparaat al is ingebouwd, is er geen extra kalibratieapparatuur van externe leveranciers meer nodig. De kwaliteitsborging wordt hierdoor eenvoudiger, zodat de gebruiker zich kan concentreren op het creatieve proces. De kalibratiegegevens worden direct in de monitor opgeslagen, zodat er ook bij gebruik met een andere computer geen nieuwe kalibratie nodig is.

Moeiteloze kwaliteitsborging

Het geïntegreerde meetapparaat kan zo worden ingesteld, dat de monitor op vaste tijden automatisch opnieuw wordt gekalibreerd. Hierdoor kunnen gebruikers de monitor bijvoorbeeld 's nachts of in het weekend kalibreren, zonder hun werk te onderbreken. Dit garandeert dat de kleurweergave op de monitor op ieder moment perfect klopt. De monitor warmt automatisch op, het meetapparaat klapt zichzelf uit en de herkalibratie wordt uitgevoerd – ook als de aangesloten computer of randapparatuur is uitgeschakeld.

Indien gewenst kan de ingebouwde kalibratiesensor van de monitor ook nog met externe meetapparatuur worden vergeleken. De monitor ondersteunt de volgende apparaten:

Colorimetry Research: CR-100, CR-250, CR300
Klein: K-10 / K-10A
Konica Minolta: CS-1000, CS-1000A, CA-210, CA-310, CA410, CS-2000, CS-2000A, CS-200
Photo Research: PR-655, PR-680
JETI: Specbos 1211, Spectraval 1501

Software voor kleurmanagement ColorNavigator

EIZO ColorNavigator is de software bij uitstek voor kalibratie en kwaliteitsbewaking voor kleurbeheermonitoren in de ColorEdge-serie. EIZO heeft deze software zelf in-house ontwikkeld om de herkalibratie gemakkelijker te maken en betrouwbare resultaten te leveren voor een kleurgetrouwe weergave.

Grote kleurruimte

De grote kleurruimte reproduceert 99% van de DCI-P3-standaard die gebruikelijk is in post-production, zodat de kleurweergave exact overeenstemt met het origineel.

10-Bits weergave

De ColorEdge PROMINENCE CG3146 biedt een 10-Bits weergave* op basis van een 24-Bits Look-Up Table (LUT), zodat de monitor meer dan een miljard kleuren kan weergeven. Dit zorgt voor een subtieler kleurverloop en een kleinere afstand tussen verschillende kleurtonen (de Delta-E-waarde).

* De voorwaarde: ook de grafische kaart en de software moeten een weergave met 10 Bits ondersteunenn

Nauwkeurige kleurweergave dankzij 3D-LUT

De geïntegreerde 3D-Look-Up Table zorgt dat kleurtonen bijzonder precies worden aangesproken in een driedimensionale RGB-tabel. De 3D-Look-Up Table verbetert bovendien de kleurenmenging van de monitor (de manier waarop rood, groen en blauw worden gecombineerd), wat onmisbaar is voor een absoluut neutrale grijsas.

Stabiele kleurweergave dankzij toonaangevende kunstmatige intelligentie

Om ervoor te zorgen dat kleurgradaties, kleuren, helderheid en andere kenmerken ook bij een wisselende omgevingstemperatuur altijd gelijk worden weergegeven, is de ColorEdge PROMINENCE CG3146 uitgerust met een temperatuursensor. Deze meet de temperatuur in de monitor nauwkeurig op. Een AI-algoritme* onderscheidt de verschillende patronen in de temperatuurschommelingen en berekent in real-time precies de benodigde correctie.

* Patent aangevraagd

Stabiele kleurweergave binnen drie minuten

Een standaard monitor moet minimaal een half uur opwarmen, voordat de helderheid, kleurweergave en toonwaarden stabiel zijn. De ColorEdge PROMINENCE CG3146 bereikt deze stabiliteit echter al binnen drie minuten, zodat de gebruiker vrijwel direct na het inschakelen van de monitor kan vertrouwen op de kleurweergave.

Homogene weergave over het gehele displayoppervlak

Bij LCD-monitoren zijn de helderheid en kleurweergave vaak niet overal op het display hetzelfde. Dat maakt het lastig om een kleurgetrouw beeld te verkrijgen. Om dit effect te voorkomen, is de ColorEdge PROMINENCE CG3146 uitgerust met de gepatenteerde Digital Uniformity Equalizer-technologie van EIZO. Deze technologie corrigeert dit soort afwijkingen in iedere kleurtoon en voor iedere pixel op het volledige displayoppervlak, zodat de weergave overal absoluut stabiel is.

Extra eigenschappen en functies

Vooraf ingestelde kleurmodi

Via het menu op het display van de ColorEdge PROMINENCE CG3146 is iedere referentiemodus voor de verschillende weergavestandaarden snel toegankelijk. De beschikbare modi zijn BT.2020, BT.709, DCI-P3, PQ_BT.2100, PQ_DCI-P3, HLG_BT.2100, Calibration en Sync Signal.

Automatische kleurinstellingen

De ColorEdge PROMINENCE CG3146 biedt een speciale functie om de kleurinstellingen gedurende het volledige productieproces consistent te houden, namelijk Sync Signal. Deze functie past de monitorinstellingen aan het videosignaal aan, zoals het signaalbereik en de kleurindeling.

PQ- en HLG-helderheidswaarschuwing

De ColorEdge PROMINENCE CG3146 geeft een helderheidswaarschuwing als sommige beeldpartijen bij de huidige helderheidsinstellingen niet correct kunnen worden weergegeven. De monitor markeert deze beeldpartijen dan in geel of magenta. De waarschuwing kan worden toegepast voor de standaard HDR-helderheden van 300, 500, 1000 of 4000 cd/m².

BT.709-kleurruimtewaarschuwing

De BT.709-kleurruimtewaarschuwing kan beeldpartijen in grijs weergeven als delen van een beeld in kleurruimte BT.2020 niet kunnen worden weergegeven in de kleurruimte BT.709. Daarnaast is er een Clipping-modus voor BT.709, waarmee BT.2020-beelden binnen de kleurruimte BT.709 kunnen worden weergegeven. Zo kan de gebruiker simuleren hoe beelden worden weergegeven op een HD-televisietoestel.

4K-zoom

De monitor bevat een 4K-zoomfunctie om afzonderlijke displaygebieden te vergroten, voor een snelle controle van specifieke beelddetails en van de scherpte. Via knoppen op de voorzijde van de monitor is de functie snel en eenvoudig bereikbaar.

Aspect Marker

De CG3146 kan tot drie soorten markeringen tegelijk weergeven. De positie en grootte van iedere marker kunnen worden vastgelegd op basis van de beeldverhouding, pixel (midden) en pixel (vrij). De breedte, hoogte, weging en kleur van iedere marker zijn flexibel instelbaar.

Blue-Only-functie

De CG3146 heeft een Blue-Only-functie, waarmee ruis in het signaal kan worden gecontroleerd. Hierbij geeft de monitor een monochroom beeld weer, dat uitsluitend gebruik maakt van de blauwe componenten van het ingangssignaal.

Ondersteuning voor D065(CRT)

De CG3146 kan een offset-waarde voor het witpunt en de kleurtemperatuur toepassen, die overeenkomt met een weergave op een buizenmonitor.

Bedieningscomfort en ergonomie

Verstelbare regelaar aan de voorkant

Aan de voorzijde van de CG3146 bevindt zich een regelaar om snel en eenvoudig te kunnen navigeren en de monitorinstellingen individueel aan te passen. Zo kunnen bijvoorbeeld specifieke helderheidsinstellingen gemakkelijk worden geactiveerd.

Weergave zonder flikkeringen

Ondanks een LED-backlight levert de ColorEdge PROMINENCE CG3146 een helderheidsregeling zonder flikkeringen en zonder negatieve uitwerking op de kleurstabiliteit. Het voordeel: je ogen raken minder snel vermoeid. Zo kun je langere tijd op de monitor werken.

Afschermkap

Bij de monitor is een afschermkap inbegrepen, die voorkomt dat omgevingslicht reflecties op het monitordisplay veroorzaakt. De kap werkt magnetisch en is eenvoudig aan te brengen of af te nemen.

Geïntegreerde handgreep

Twee handgrepen aan de achterkant van de monitor maken het eenvoudig om de monitor veilig te dragen of te verschuiven.

Onze kwaliteitsbelofte

EIZO ColorEdge: Vijf jaar garantie
Vijf jaar garantie

Voor alle componenten van de monitor, inclusief het LCD-paneel, geldt een fabrieksgarantie* van vijf jaar (reparatie in het Service Center). Deze garantie kunnen we aanbieden dankzij ons hoogwaardige productieproces, waarbij één ding centraal staat: doorwrochte en innovatieve monitortechniek, met onderdelen van de beste kwaliteit - die we in onze eigen fabriek onderwerpen aan een strenge kwaliteitscontrole.

* Maximaal 30 000 bedrijfsuren (10 000 bedrijfsuren voor het LCD-Display)

Gegarandeerde helderheid en kleurweergave

Voor de ColorEdge PROMINENCE CG3146 geldt een helderheids- en kleurgarantie voor maximaal 10 000 bedrijfsuren vanaf de aanschafdatum. Bij gebruik van een kleurtemperatuur van 6500 K is de helderheid gegarandeerd minimaal 800 cd/m2.

EIZO ColorEdge PROMINENCE: Gegarandeerde helderheid en kleurweergave
Referenties

Monitoren in gebruik - wie kiest EIZO en waarom
Lees referenties

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over uw product vindt u in ons gedeelte Veelgestelde vragen
Naar Veelgestelde vragen