Hoge performance zonder computer

Bij de videobewaking is het gebruik van computers vaak ongewenst en duur, of is dat vanwege de beperkte ruimte zelfs onmogelijk. Dankzij de uitgebreide functionaliteit en compatibiliteit zijn onze IP-decoder-oplossingen bijzonder flexibele en comfortabele oplossingsmodules.

Geïntegreerde oplossing

De DuraVision DX0211-IP maakt een verbinding met een IP-camera of switch, en voert video rechtstreeks naar een aangesloten monitor aan. Deze heeft voor de werking geen PC, software of andere hardware nodig, waardoor de installatie veel eenvoudiger is en tijd en arbeidskosten worden bespaard. Deze set-up elimineert ook verschillende mogelijke storingspunten die kenmerkend zijn voor een conventionele configuratie, doordat er zo veel minder apparatuur nodig is voor het beheren van gevoelige visuele data.

EIZO: Innovative Decoder-Technologie in Form einer Box
Innovatieve decodeertechnologie in box-vorm

De DuraVision DX0211-IP maakt de innovatieve decodeertechnologie van EIZO van zijn unieke IP-decodeermonitoren beschikbaar in een extern box-formaat. De box decodeert en comprimeert meerdere feeds van IP-camera's voor real-time videoweergave. Bovendien kan hij worden ingezet met verschillende monitorafmetingen en - resoluties en is daardoor ideaal voor videowanden en omgevingen met meerdere monitoren.

Video decoderen

De DuraVision DX0211-IP kan H.265- (HEVC), evenals H.264- en MJPEG-codecs decoderen, en geeft deze weer in real-time om iedere situatie snel te kunnen beoordelen. Daarnaast verzekert de decodeertechnologie een hoge fps (frames-per-seconde) voor de weergegeven content; zelfs bij het streamen van video met een hoge resolutie. Bij 16 Full HD (1920 x 1080) video-feeds, tegelijkertijd weergegeven op een enkele monitor, bereikt de box bijvoorbeeld consequent 20 fps.

3840 x 2160 / 20 fps
Voorbeelden van de framerates bij verschillende resoluties
1920 x 1080/ 20 fps
Voorbeelden van de framerates bij verschillende resoluties
1280 x 720 / 15 fps
Voorbeelden van de framerates bij verschillende resoluties
EIZO IP decoding solution: Live streaming
Live-streaming rechtstreeks van IP-camera's

Door IP-camera's rechtstreeks te verbinden met de DuraVision DX0211-IP is live-streaming van video mogelijk zonder een gedecentraliseerde opnameoplossing, zoals edge-opname of cloud-archivering. Dit biedt een oplossing voor scenario's die live-streaming vereisen, maar waar opslag van opgenomen beelden niet is toegestaan.

Registreer maximaal 48 IP-camera's

Er kunnen tot 48 verschillende IP-camera's, waaronder 4K-camera's, worden geregistreerd op de DuraVision DX0211-IP-box via de intuïtieve lijst voor cameraregistratie (online interface). Camera's kunnen automatisch worden opgespoord of handmatig worden geregistreerd, en individuele instellingen zijn gemakkelijk te beheren vanaf een centrale locatie.

EIZO IP decoding solution: support for over 250 cameras
Veilige investering met ondersteuning voor ruim 250 camera's

De DuraVison DX0211-IP ondersteunt camera's met ONVIF-profiel S-, Axis VAPIX- en Panasonic-protocollen voor flexibele installatie en gegarandeerde interoperabiliteit met een scala aan producten. Bovendien is een rechtstreekse verbinding via RTSP beschikbaar (directe URI).

Bijzonderheden over de compatibiliteit van de camera treft u hier aan.

4K-uitgang

De DuraVision DX0211-IP is uitgerust met twee HDMI-uitgangen die een resolutie van 4K UHD (3840 x 2160) ondersteunen op tot en met 2 monitoren. Daardoor kunnen gebruikers verschillende resoluties flexibel combineren in één weergaveomgeving, zoals Full HD en 4K-display.

Comfortabele bediening

De uitrusting om comfortabel te werken. Onze intelligente en intuïtieve bedieningsfuncties zorgen voor een onvoorstelbaar comfortabele, eenvoudige configuratie, aansturing en dagelijks gebruik van videostreams.

Afstelbare monitorlay-out

Met de gebruikersvriendelijke web-UI kunt u de lay-out van de videostreams gemakkelijk afstellen met 7 standaardopties en tot en met 32 videobeelden tonen. Daarnaast kunnen de weergaven op iedere monitor flexibel worden gerangschikt in een aangepaste lay-out, om ook aan individuele weergavebehoeften te voldoen. Met de aangepaste lay-out kunt u afzonderlijke vensters samenvoegen, zodat u zich op specifieke gebieden kunt concentreren, of splitst u deze om meer op één display te zien. Video-feeds kunnen in hun originele beeldverhouding worden bekeken of worden uitgerekt om een aangepast gebied te vullen.

EIZO IP decoding: screen layout
Gesplitste beeldschermweergave voor 1 tot 32 vensters
Benutzerdefiniertes Bildschirmlayout
EIZO IP decoding: sequential lock
Vaste stream bij opvolgende weergave

Als bij een opvolgende weergave gewisseld wordt tussen verschillende streams, kan de gebruiker een specifieke stream aanwijzen die altijd in beeld moet blijven. Zo kunt u het bereik van een specifieke camera altijd in het oog houden en tegelijkertijd andere gebieden bewaken.

Intuïtieve PTZ-besturing van camera's

Via knoppen kunt u Pan-Tilt-Zoom-instellingen rechtstreeks in het betreffende beeldfragment van de camera toepassen, in plaats van apart gebruik te maken van de camera-instellingen. Deze intuïtieve gebruikersinterface optimaliseert de bediening en zorgt voor een efficiëntere bewaking.

EIZO IP decoding: camera control
Directe aansturing van de PTZ-camera voor de geselecteerde stream
EIZO IP decoding: commands to network devices
Commando's naar netwerkapparatuur verzenden

Via een berichtenvenster kunnen gebruikers HTTP-commando's handmatig uit de live-weergave rechtstreeks naar de IP-monitor of een apparaat in het netwerk verzenden. Zo kan bijvoorbeeld een deurslot worden bediend of een alarm worden uitgeschakeld en naar de oorspronkelijke weergavetoestand worden gereset.

Bediening via USB-interface

U kunt een USB muis, toetsenbord of joystick aansluiten via een USB downstream poort om de gebruikersinterface of de online interface te sturen.

Daarentegen worden USB-opslagmedia niet ondersteund, om ongewenste toegang resp. datatransmissies te voorkomen.

Integratie in beveiligingssystemen

Onze videobewakingsoplossingen onderscheiden zich door de hoge compatibiliteit met gerenommeerde VMS.

Functionaliteit met toonaangevende VMS

EIZO werkt samen met toonaangevende beveiligings- en surveillancebedrijven in de industrie voor gegarandeerde technische compatibiliteit en optimale functionaliteit met verschillende videomanagementsystemen (VMS).

Meer informatie over integratie met videobeheersystemen

EIZO IP decoding: VMS
Vraaggestuurde plugin-ontwikkeling

EIZO werkt samen met toonaangevende VMS-fabrikanten aan de ontwikkeling van plug-ins om te voldoen aan de specifieke eisen van de gebruiker.

Door de integratie met veelgebruikte VMS-structuren kunnen klanten de IP-decoderoplossingen van EIZO eenvoudig via het centrale VMS-platform configureren, beheren en bedienen.

Afstandsbediening
Afstandsbediening van de monitoren
Vergroting
Handige vergroting van camerabeelden via drag-and-drop
Aanpassing lay-out
Automatische aanpassing van de lay-out van de monitor na een actie
EIZO IP decoding: Genetec, Milestone plugins
Aanpasbare reacties op gebeurtenissen met Alert-to-Action

De DX0211-IP kan via een web-API in beveiligingssystemen worden geïntegreerd. De API is bestemd voor communicatie en reactie op alarmen in het beveiligingsnetwerk. Een alarmmelding van een IP-camera of een VMS (Video Management System) aan de IP-decoder-oplossing kan op die manier vele maatregelen in werking stellen; denk aan de aanpassing van lay-outs, het weergeven van teksten of diverse andere opties. De API maakt een flexibele koppeling mogelijk met een reeks meldingssystemen van IP-camera's, VMS, toegangscontrolesystemen en andere apparaten en toepassingen die alarmfuncties ondersteunen.

EIZO werkt nauw samen met leveranciers van beveiligingssystemen en eindgebruikers om Alert-to-Action voor elke omgeving op maat te maken.

Alert-to-Action für Krankenhäuser und Kliniken
Alert-to-Action - doelgericht en snel in beeld

Alert-to-Action helpt om tijdig relevante beelden te tonen aan beveiligingspersoneel in drukbezochte gebieden of kritieke infrastructuur. Met het oog op de middelen wordt de reactiesnelheid gestroomlijnd, terwijl de veiligheid in bijvoorbeeld ziekenhuizen en het openbaar vervoer wordt gehandhaafd.

Naar de toepassingsvoorbeelden

Veilige netwerkcommunicatie

Voor veilige communicatie ondersteunt de DuraVision DX0211-IP het HTTPS-protocol om zo te garanderen dat de netwerktoegang steeds geautoriseerd is.

SNMP (Simple Network Management Protocol)

SNMP is een communicatieprotocol voor het bewaken en besturen van op een netwerk aangesloten apparaten. Het bestaat uit een SNMP manager en een SNMP agent. EIZO IP-decoder-oplossingen fungeren als SNMP-agent, sturen op verzoek van de SNMP-manager apparaatinformatie terug en melden bij een bepaalde gebeurtenis een statusverandering. Het DuraVision DX0211-IP ondersteunt SNMP v1 en v2c.

Maskeringen en virtuele begrenzingen

Met de DuraVision DX0211-IP kunnen gebruikers in omgevingen met live-surveillance statische maskeringen (privacymaskeringen) en virtuele begrenzingen vastleggen. Met de maskering kunt u een betrouwbare surveillance realiseren, binnen de kaders die de gegevensbeveiliging vereist voor specifieke omgevingen. Virtuele begrenzingen zijn nuttig, wanneer fysieke begrenzingen anders mogelijk lastig zijn te herkennen of te traceren. Per stream kunnen max. 10 objecten tegelijkertijd worden toegepast, waarvan de afmetingen, vorm en kleur kunnen worden gewijzigd. De datastream van de bron wordt daardoor niet beïnvloed. De betrouwbare bewaking voldoet aan de bepalingen voor gegevensbescherming, terwijl de originele gegevens apart kunnen worden opgeslagen.

Maskeringen
Een voorbeeld van maskeringen voor gegevensbeveiliging bij een geldautomaat: 1. gecamoufleerde pinpas, 2. gecamoufleerd toetsenbord
Virtuele begrenzingen
Voorbeeld van een virtuele lijn die de bewakingszone van een straat begrenst.

Enterprise-licentie

De optionele Enterprise-licentie biedt u nog vele andere functies en eigenschappen.

Enterprise-licentie

De optionele Enterprise-licentie biedt u nog vele andere functies en eigenschappen om aan specifieke vereisten te voldoen. Neem contact op met EIZO om meer informatie te ontvangen over licenties.

Afspelen van opnamen

Videosequenties die door IP-camera's zijn opgenomen, kunnen snel worden opgevraagd en afgespeeld. Camera en videosequentie worden eenvoudig geselecteerd via een pull-down menu.

Ondersteuning vereist van camera's met Panasonic of AXIS protocol.

EIZO IP decoding: video playback
Remote Livestreams via Web-UI
De live-stream-weergave toont de huidige scherminhoud van de geselecteerde IP-decoder-monitor.
Weergaven op afstand van livestreams via online interface

Live-videostreams die op monitoren op bepaalde bedieningsplekken worden weergegeven, kunnen in real-time (1fps) worden weergegeven via de online interface. Zo is de live-weergave bij de configuratie zichtbaar en kan deze worden gecontroleerd zonder terug te keren naar de installatielocatie.

Het menu in de liveweergave aanpassen

Met de Icon Arranger functie kunt u het Live View menu aanpassen met voorgeprogrammeerde iconen en namen naar keuze. Bovendien kunnen tot zeven aangepaste lay-outs worden opgeslagen en aan het Live View menu worden toegevoegd.

EIZO IP decoding: live image menu
De wijzigingen van de weergaveopties verschijnen ook op de doelmonitor.
Staand en liggend formaat

Indien nodig kan de schermweergave worden gedraaid van liggend naar staand formaat.

VMS failover

De EIZO-decoderoplossing neemt, indien gewenst, de beeldweergave in de gewenste lay-out direct van de camerastreams over. Het biedt dus een back-up oplossing als - door wat voor gebeurtenis dan ook - hete VMS niet langer streams voor schermuitvoer initieert of levert. Dit is vooral interessant wanneer de verbinding met het VMS kwetsbaar is, bijvoorbeeld bij een zwakke infrastructuur. Of wanneer er bijzondere gevaren dreigen en de uitschakeling van het VMS het middelpunt is van criminele of terroristische acties.

Vereist een failover uitbreidingslicentie. Neem contact op met EIZO voor meer informatie.

Zonder VMS failover: videostream wordt niet meer weergegeven
Zonder VMS failover: videostream wordt niet meer weergegeven
Met VMS failover: videostream blijft rechtstreeks van de IP-camera worden ontvangen
Met VMS failover: videostream blijft rechtstreeks van de IP-camera worden ontvangen
Stabiele verbinding, toegangscontrole en encryptie voor meer veiligheid


SRT (Secure Reliable Transport)
SRT is een open videotransportprotocol dat de levering van veilige video van hoge kwaliteit met een lage latentie via het openbare internet mogelijk maakt. Het is ideaal voor het streamen van video in omgevingen waar latency en consistente connectiviteit een uitdaging zijn, zoals aan boord van schepen of op afgelegen locaties.


LDAP-toegangscontrole
De ondersteuning van het LDAP-protocol zorgt voor meer veiligheid en toegangscontrole. User en password management is eenvoudig en veilig onder de LDAP-server.


AXIS SRTP-codering 
AXIS SRTP (Secure Real-Time Protocol) is beschikbaar voor gecodeerde videostreams van AXIS-camera's.

Eenvoudige installatie en onderhoudsvrije werking

Onze IP-decoder-oplossingen bieden u 24 uur per dag en 7 dagen per week een onderhoudsvrije werking, een zeer eenvoudige installatie en een unieke betrouwbaarheid.

Minimale voetafdruk voor gemonteerde oplossingen

De DuraVision DX0211-IP kan met gebruik van de montageplaat VOP-01 gemakkelijk worden gemonteerd aan de achterzijde van een door VESA ondersteunde monitor*. Dankzij het slanke, compacte design van de box past deze perfect achter een monitor die is gemonteerd aan de wand of het plafond. Zo neemt de box slechts minimale ruimte in beslag in het opstellingsgebied. Directe bevestiging aan de monitor helpt ook om kabels op hun plaats te houden voor een opgeruimd resultaat.

* Sommige monitoren vereisen voor de montage van de VOP-01-plaat ook de montageplaat VESAMP100.

Voeding geleverd zonder AC-adapter

De DuraVision DX0211-IP is uitgerust met een PoE+-hub, zodat deze voeding blijft ontvangen zonder dat een AC-adapter en kabel nodig zijn. Daardoor blijft het opstelgebied vrij. Er is een optionele AC-adapter verkrijgbaar voor een omgeving waar PoE+ niet wordt ondersteund.

Oplossing zonder ventilator met weinig warmteafgifte

De DuraVision DX0211-IP werkt stil en zonder ventilator, terwijl er voor een langdurige betrouwbaarheid weinig warmte wordt afgegeven. De bovenzijde van de box is zo ontworpen dat de warmte efficiënt wordt afgevoerd, waardoor de box zelfs bij een langdurig bedrijf koel blijft.

Fan-less solution
Warmte wordt afgevoerd aan de bovenzijde, zodat de box koel blijft
Software updates

EIZO biedt door middel van periodieke software-updates steeds weer nieuwe features voor de IP-decoderoplossingen. Zo zorgt het ontwikkelingsteam van EIZO ervoor dat het de klanten steeds van de meest efficiënte, betrouwbare en nieuwste functies aanbiedt.

Download de nieuwste software

Passende accessoires

Mist u nog iets? Hier vindt u de accessoires die passen bij de DX0211-IP.

Beugels (optionele accessoires)

Er kunnen twee verschillende beugels worden gecombineerd met de IP-decoder-oplossing voor comfortabele opstellingen:

De VESAMP is een montageplaat die monitoren van EIZO met FlexStand 4 (snelsluiting) compatibel maakt met VESA-installaties. Wanneer de voet wordt verwijderd van de monitor, wordt de plaat in de vrijgekomen ruimte gestoken voor bevestiging van door VESA ondersteunde aansluitingen.

De VOP-01 wordt gebruikt om de DuraVision DX0211-IP aan de achterzijde van een door VESA ondersteunde monitor te monteren, waardoor deze minimale ruimte in beslag neemt in het opstelgebied. Directe bevestiging aan de monitor helpt ook om kabels op hun plaats te houden voor een opgeruimd resultaat. (Monitoren met FlexStand 4 (snelsluiting) vereisen de VESAMP100 voor het bevestigen van de door VESA ondersteunde aansluitingen).

De optionele voedingsadapter DVAC-01 voor de DuraVision DX0211-IP-decoder-box is een oplossing voor de stroomvoorziening van systemen zonder ondersteuning voor PoE+.

Brackets
1. VESAMP100, 2. VOP-01, 3. DVAC-01

Duurzaamheid en betrouwbaarheid

Door onophoudelijk onderzoek te doen en door de ontwikkeling van hoogwaardige bouwmaterialen en innovatieve technologieën produceert EIZO monitoren die uitblinken door hun kwaliteit en absolute betrouwbaarheid.

24/7-use
24/7-gebruik gegarandeerd

De IP-decodeeroplossing is zo ontworpen dat deze continu werkt zonder onderhoud, en is beschermd tegen onbevoegde toegang. Voor het bedrijf zijn geen virusscanners, beveiligingsupdates, onderhoud van besturingssystemen of licenties nodig. Daardoor worden de onderhoudsuitgaven aanzienlijk verlaagd en worden onnodige uitval en ook kosten voorkomen. De oplossing is ontworpen voor 24-uurs gebruik en is uitzonderlijke betrouwbaar. EIZO biedt een garantie van twee jaar.

Duurzaamheid

Een maatschappelijk verantwoorde productie, milieuvriendelijkheid en een lange levensduur gelden bij EIZO als de hoekstenen van productkwaliteit. Daarom worden onze producten geproduceerd volgens internationale milieuregelgeving. De lange levensduur spaart natuurlijke hulpbronnen.

Milieuvriendelijke en sociaal bewuste productie

Met de DX0211-IP laat EIZO zien dat beeld- en productkwaliteit hand in hand gaan met een verantwoorde planning, materiaalkeuze en productie. Deze waarde stelt u in staat veilig te investeren in een moderne en betrouwbare oplossing.

Maatschappelijk verantwoorde productie bij EIZO

Maatschappelijk verantwoorde productie

De DX0211-IP wordt op een maatschappelijk verantwoorde manier vervaardigd. Onze productie is vrij van kinderarbeid en dwangarbeid. De leveranciers in de volledige leverketen zijn zorgvuldig geselecteerd en zijn ook verplicht om op een maatschappelijk verantwoorde manier te produceren. Dit geldt vooral voor de zogeheten conflictmineralen. Ieder jaar dienen we vrijwillig een uitgebreid rapport in over onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Meer informatie over verantwoord ondernemen bij EIZO vindt u hier.

Milieu- en klimaatvriendelijk

Iedere DX0211-IP wordt in onze eigen fabriek geproduceerd. Onze fabriek werkt met een milieumanagementsysteem conform ISO 14001. Dit omvat onder andere maatregelen voor de vermindering van afval, afvoerwater, uitstoot en verbruik van grondstoffen en energie. Ook wordt milieubewust gedrag van de medewerkers gestimuleerd. We leggen jaarlijks openbaar verantwoording af over deze maatregelen.

Milieu- en klimaatvriendelijke monitoren van EIZO
Nachhaltige DuraVision-Monitore

Duurzaam en met een lange levensduur

De DX0211-IP is ontwikkeld voor een lange gebruikslevensduur – in het algemeen veel langer dan de garantieperiode. Vervangende onderdelen blijven nog vele jaren beschikbaar, nadat de monitor uit productie is genomen. De volledige gebruikslevensduur houdt rekening met de effecten op het milieu, omdat duurzaamheid en reparatiemogelijkheden de natuurlijke hulpbronnen beschermen en daarmee ook het milieu. Bij het ontwerp van de DX0211-IP hebben we veel aandacht besteed aan een laag grondstoffenverbruik, met hoogwaardige componenten en materialen, en een zorgvuldige verwerking in de productie.

Referenties

Monitoren in gebruik - wie kiest EIZO en waarom
Lees referenties

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over uw product vindt u in ons gedeelte Veelgestelde vragen
Naar Veelgestelde vragen