Hoge performance zonder computer

Bij de videobewaking is het gebruik van computers vaak ongewenst en duur, of is dat vanwege de beperkte ruimte zelfs onmogelijk. Dankzij de uitgebreide functionaliteit en compatibiliteit zijn onze IP-decoder-oplossingen bijzonder flexibele en comfortabele oplossingsmodules.

Aansluiting van meerdere bewakingscamera's zonder computer
Computerloze aansluiting van meerdere bewakingscamera's

De monitor is perfect voor een efficiënte weergave van de beelden van uw bewakingscamera's. Tot maximaal 16 IP-camera's kunnen met behulp van een LAN-kabel direct op de monitor worden aangesloten. Dat betekent dat de monitor zonder pc kan worden gebruikt en met behulp van een VESA-bevestiging naar wens aan een muur of het plafond kan worden gemonteerd. Hierdoor is geen tijdrovende installatie van een pc nodig en wordt tegelijkertijd het kabelbeheer vereenvoudigd. U heeft alleen een voeding en een netwerkverbinding nodig. (De afbeelding hiernaast van de FDF2304W-IP dient als voorbeeld)

Hoogwaardige decoderingstechnologie

De monitor is voorzien van decoderingstechnologie, zodat het beeld zonder vertraging wordt getoond en trouw is aan de brondata. Daardoor is een extra decoder niet meer nodig.

Gegevensbescherming en het bekijken van camerabeelden

Soms zijn livebeelden gewenst, maar mogen er geen opnames worden opgeslagen. Hoe kan er in zo'n geval worden gegarandeerd dat er niets wordt opgenomen? Met de IP-decoder-monitoren van EIZO is uitsluitend een liveweergave van beelden mogelijk, zodat operators geen toegang hebben tot videostreams en de beelden niet kunnen worden geëxporteerd. Situaties en omgevingen waar dit bijvoorbeeld het geval is, zijn ziekenhuizen, gevangenissen, openbare ruimtes, winkels, recepties en toepassingen voor persoonlijke veiligheid.

Edge recording en livevideo

Bij gebruik van een gedecentraliseerde oplossing voor opnames (zoals bij edge recording met cloudopslag) is de liveweergave een uitdaging. Hiervoor is software nodig of er moeten streams uit de cloud worden opgevraagd (2), wat extra verkeer voor uw internetverbinding als gevolg heeft. Met de IP-decoder-monitor van EIZO kunnen de video's die door de camera's zijn opgenomen, direct live worden weergegeven (1), omdat de camera's volledig gescheiden zijn van de opnameoplossing.

EIZO DuraVision: Edge Recording
De IP-decoder-monitoren geven de video's direct live weer. Dat bespaart bandbreedte, is eenvoudig te integreren en draagt daardoor bij aan de kostenverlaging.
EIZO IP decoding solution: support for over 250 cameras
Veilige investering met ondersteuning voor ruim 250 camera's

De DuraVison FDF2304W-IP ondersteunt camera's met ONVIF-profiel S-, Axis VAPIX- en Panasonic-protocollen voor flexibele installatie en gegarandeerde interoperabiliteit met een scala aan producten. Bovendien is een rechtstreekse verbinding via RTSP beschikbaar (directe URI).

Bijzonderheden over de compatibiliteit van de camera treft u hier aan.

Comfortabele bediening

De uitrusting om comfortabel te werken. Onze intelligente en intuïtieve bedieningsfuncties zorgen voor een onvoorstelbaar comfortabele, eenvoudige configuratie, aansturing en dagelijks gebruik van videostreams.

Afstelbare monitorlay-out

Met de gebruikersvriendelijke web-UI kunt u de lay-out van de videostreams gemakkelijk afstellen met 6 standaardopties en tot en met 16 videobeelden tonen. Daarnaast kunnen de weergaven op iedere monitor flexibel worden gerangschikt in een aangepaste lay-out, om ook aan individuele weergavebehoeften te voldoen. Met de aangepaste lay-out kunt u afzonderlijke vensters samenvoegen, zodat u zich op specifieke gebieden kunt concentreren, of splitst u deze om meer op één display te zien. Video-feeds kunnen in hun originele beeldverhouding worden bekeken of worden uitgerekt om een aangepast gebied te vullen.

IP decoding monitor: layouts
Gesplitste beeldschermweergave voor 1 tot 16 vensters
Benutzerdefiniertes Bildschirmlayout

Integratie in beveiligingssystemen

Onze videobewakingsoplossingen onderscheiden zich door de hoge compatibiliteit met gerenommeerde VMS.

VMS-onafhankelijke oplossing voor noodgevallen

Bij moderne VSS-oplossingen is het VMS de basis voor een betrouwbare videoweergave. Hoewel het platform dankzij serverredundantie beschermd is tegen voorzienbare gebeurtenissen, dient de VMS-oplossing als een kritiek punt te worden beschouwd, omdat deze via een client een verbinding met de operators tot stand brengt. Wanneer dit systeem doelwit van een aanval is of wordt gedeactiveerd, kan de IP-decoder-monitor een redundante oplossing bieden, omdat de monitor onafhankelijk van het VMS werkt. Daarvoor wordt de monitor gewoon direct met de beveiligingscamera's verbonden, waar ook nog steeds een netwerkverbinding mogelijk is.

Functionaliteit met toonaangevende VMS

EIZO werkt samen met toonaangevende beveiligings- en surveillancebedrijven in de industrie voor gegarandeerde technische compatibiliteit en optimale functionaliteit met verschillende videomanagementsystemen (VMS).

Meer informatie over integratie met videobeheersystemen

EIZO IP decoding: VMS
Genetec Security Center-Plugin
De camerapositie en de video-layout van de IP-decoder-oplossingen kunnen worden beheerd via het Genetec Security Center.
Plug-in beveiligingscentrum van Genetec

EIZO en Genetec hebben gezamenlijk een plug-in ontworpen die voldoet aan de veelgevraagde vereisten van eindgebruikers voor beveiligingssystemen wereldwijd. Door integratie met het Genetec™ Security Center framework voor videowanden kunnen gebruikers de DuraVision IP-decodeermonitoren op afstand gemakkelijk instellen en beheren. Via de interface van het Security Center kunnen de operators simpelweg de video-feed van geregistreerde camera's slepen en neerzetten op de gewenste positie en worden de instellingen vervolgens automatisch weergegeven op de doelmonitor. Op hetzelfde display kunnen ook het aantal en de lay-out van de video-feeds gemakkelijk worden geconfigureerd. DuraVision IP-decodeeroplossingen kunnen ook reageren op dynamische opdrachten van het Security Center wanneer er specifieke gebeurtenissen optreden, door bijvoorbeeld een bepaalde weergave te vergroten bij onbevoegde toegang.

Aanpasbare reacties op gebeurtenissen met Alert-to-Action

De FDF2304W-IP kan via een web-API in beveiligingssystemen worden geïntegreerd. De API is bestemd voor communicatie en reactie op alarmen in het beveiligingsnetwerk. Een alarmmelding van een IP-camera of een VMS (Video Management System) aan de IP-decoder-oplossing kan op die manier vele maatregelen in werking stellen; denk aan de aanpassing van lay-outs, het weergeven van teksten of diverse andere opties. De API maakt een flexibele koppeling mogelijk met een reeks meldingssystemen van IP-camera's, VMS, toegangscontrolesystemen en andere apparaten en toepassingen die alarmfuncties ondersteunen.

EIZO werkt nauw samen met leveranciers van beveiligingssystemen en eindgebruikers om Alert-to-Action voor elke omgeving op maat te maken.

Alert-to-Action für Krankenhäuser und Kliniken
Alert-to-Action - doelgericht en snel in beeld

Alert-to-Action helpt om tijdig relevante beelden te tonen aan beveiligingspersoneel in drukbezochte gebieden of kritieke infrastructuur. Met het oog op de middelen wordt de reactiesnelheid gestroomlijnd, terwijl de veiligheid in bijvoorbeeld ziekenhuizen en het openbaar vervoer wordt gehandhaafd.

Naar de toepassingsvoorbeelden

Beeldkwaliteit

Het is niet eenvoudig om een monitor te bouwen met een hoge nauwkeurigheid, helderheid, contrast en scherpte. We ontwikkelen onze monitortechnologie continu verder, maken gebruik van high-end-materialen en vertrouwen op een zorgvuldige fabriekskalibratie van iedere monitor. Hierdoor kunt u altijd vertrouwen op een uitstekende beeldweergave.

Visibility Optimizer voor heldere beelden

Deze monitor is uitgerust met de Visibility Optimizer, waarmee de gebruiker in real-time heldere en duidelijke beelden op het scherm tovert dankzij de technologieën voor beeldverbetering Defog, Low-Light-Correction en Outline Enhancer. Het voordeel: De beeldverbetering gebeurt in de monitor en u kunt ook eenvoudigere bewakingscamera's gebruiken.

Low-Light Correction: verbeterde weergave van donkere gedeeltes

Low-Light Correction spoort automatisch donkere en slecht zichtbare gedeeltes in het beeld op en optimaliseert deze. Donkere gedeeltes worden lichter gemaakt, waardoor een realistischere dieptewerking wordt bereikt. Zo wordt de zichtbaarheid van beelden van bewakingscamera's bij lastige lichtomstandigheden verhoogd. Personen of objecten kunnen dus niet meer in de schaduw wegvallen.

Ook praktisch: de standaardinstellingen voor dag en nacht. Via de afstandsbediening kunt u kiezen tussen de standaardmodi 'dag' en 'nacht'. Deze zijn geoptimaliseerd voor de actuele, veranderende lichtomstandigheden.

Scherpere beelden met Outline Enhancer

De door EIZO ontwikkelde technologie Outline Enhancer analyseert de weergegeven inhoud en corrigeert automatisch onscherpe gedeeltes. Het beeld is scherper, de ruis minder. Er wordt scherpgesteld op objecten op de voorgrond, voor een realistische dieptescherpte.

Geoptimaliseerde camera-instellingen

U kunt voor maximaal 4 camera's Low-Light Correction en Outline Enhancer los instellen, ongeacht de verdere cameralayout. Dat is handig als er camera's in omgevingen met verschillende lichtomstandigheden zijn geplaatst.

Ruisonderdrukking

De monitor vermindert blokvormige artefacten die door videocompressie ontstaan.

Exacte beeldweergave dankzij 10-bit-convertering

De monitor converteert 8-bit-signalen naar 10 bit en selecteert daarbij uit een 10 bit grote Look-Up-Table (LUT) de optimale kleurwaarden. Het effect: U geniet van een kleurecht beeld in hoge resolutie. De geoptimaliseerde gegevens worden vervolgens weer in een 8-bit-uitgangssignaal omgezet. Dit zorgt voor vloeiende kleurovergangen. Dat maakt het detecteren en onderscheiden van personen en objecten makkelijker.

Afbeelding: Groot dimbaar bereik voor wisselende lichtomstandigheden
Groot dimbaar bereik voor wisselende lichtomstandigheden

Geschikt voor gebruik overdag én 's nachts: Dankzij het grote dimbare bereik van 3 cd/m2 tot 300 cd/m2 is de monitor perfect geschikt voor wisselende lichtomstandigheden. Zo kunt u de helderheid van de monitor bij elke omgevingsbelichting optimaal instellen en is de monitor ook in donkere ruimtes probleemloos te gebruiken.

EIZO Anti-glare coating
Ontspiegeling: meer beeld, minder reflectie

De FDF2304W-IP heeft een optimaal ontspiegeld displayoppervlak. Doordat weerspiegelingen door de verstrooiing van gereflecteerd licht tot een minimum worden beperkt, voorkomt de FDF2304W-IP overbelasting van de ogen. Dit gaat vermoeidheid van de ogen tegen en voorkomt geforceerde houdingen voor de monitor, die veel mensen aannemen om verblindingseffecten te voorkomen.

Absoluut flikkervrij

De monitor is bij elke helderheidsinstelling vrij van flikkeringen. Het voordeel: Uw ogen worden niet zo snel moe. U kunt lang achter elkaar beeldschermwerk doen.

Overdrive EIZO monitor
Zonder Overdrive: bewegingsonscherpte en vertraging
Overdrive voor snelle overgangen tussen beelden

Snel, sneller, Overdrive. De Overdrive-functie versnelt het overschakelen tussen beelden, waardoor de grijs-naar-grijs-reactietijd gemiddeld slechts 8 ms bedraagt. Films en snelle overgangen tussen beelden ziet u zonder dat er nog iets van het vorige beeld achterblijft.

Eenvoudige installatie en onderhoudsvrije werking

Onze IP-decoder-oplossingen bieden u 24 uur per dag en 7 dagen per week een onderhoudsvrije werking, een zeer eenvoudige installatie en een unieke betrouwbaarheid.

Flexibele en eenvoudige installatie

VESA-montage
De DuraVision FDF2304W-IP kan met het VESA-systeem aan de muur of aan het plafond worden gemonteerd, voor een probleemloze inbouw in uiteenlopende omgevingen.

Geïntegreerde netvoeding
Door de geïntegreerde voedingsadapter is er alleen een kabel nodig voor de voeding. Zo blijft de werkruimte rondom de monitor opgeruimd en overzichtelijk.

Diefstalbeveiliging
De monitor is voorzien van een houder voor een veiligheidsslot, zodat u de monitor bijvoorbeeld met een staalkabel kunt beveiligen tegen diefstal.

Duurzaamheid en betrouwbaarheid

Door onophoudelijk onderzoek te doen en door de ontwikkeling van hoogwaardige bouwmaterialen en innovatieve technologieën produceert EIZO monitoren die uitblinken door hun kwaliteit en absolute betrouwbaarheid.

24/7-use
24/7-gebruik gegarandeerd

De IP-decodeeroplossing is zo ontworpen dat deze continu werkt zonder onderhoud, en is beschermd tegen onbevoegde toegang. Voor het bedrijf zijn geen virusscanners, beveiligingsupdates, onderhoud van besturingssystemen of licenties nodig. Daardoor worden de onderhoudsuitgaven aanzienlijk verlaagd en worden onnodige uitval en ook kosten voorkomen. De oplossing is ontworpen voor 24-uurs gebruik en is uitzonderlijke betrouwbaar. EIZO biedt een garantie van twee jaar.

Duurzaamheid

Een maatschappelijk verantwoorde productie, milieuvriendelijkheid en een lange levensduur gelden bij EIZO als de hoekstenen van productkwaliteit. Daarom worden onze producten geproduceerd volgens internationale milieuregelgeving. De lange levensduur spaart natuurlijke hulpbronnen.

Milieuvriendelijke en sociaal bewuste productie

Met de FDF2304W-IP laat EIZO zien dat beeld- en productkwaliteit hand in hand gaan met een verantwoorde planning, materiaalkeuze en productie. Deze waarde stelt u in staat veilig te investeren in een moderne en betrouwbare oplossing.

Maatschappelijk verantwoorde productie bij EIZO

Maatschappelijk verantwoorde productie

De FDF2304W-IP wordt op een maatschappelijk verantwoorde manier vervaardigd. Onze productie is vrij van kinderarbeid en dwangarbeid. De leveranciers in de volledige leverketen zijn zorgvuldig geselecteerd en zijn ook verplicht om op een maatschappelijk verantwoorde manier te produceren. Dit geldt vooral voor de zogeheten conflictmineralen. Ieder jaar dienen we vrijwillig een uitgebreid rapport in over onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Meer informatie over verantwoord ondernemen bij EIZO vindt u hier.

Milieu- en klimaatvriendelijk

Iedere FDF2304W-IP wordt in onze eigen fabriek geproduceerd. Onze fabriek werkt met een milieumanagementsysteem conform ISO 14001. Dit omvat onder andere maatregelen voor de vermindering van afval, afvoerwater, uitstoot en verbruik van grondstoffen en energie. Ook wordt milieubewust gedrag van de medewerkers gestimuleerd. We leggen jaarlijks openbaar verantwoording af over deze maatregelen.

Milieu- en klimaatvriendelijke monitoren van EIZO
Nachhaltige DuraVision-Monitore

Duurzaam en met een lange levensduur

De FDF2304W-IP is ontwikkeld voor een lange gebruikslevensduur – in het algemeen veel langer dan de garantieperiode. Vervangende onderdelen blijven nog vele jaren beschikbaar, nadat de monitor uit productie is genomen. De volledige gebruikslevensduur houdt rekening met de effecten op het milieu, omdat duurzaamheid en reparatiemogelijkheden de natuurlijke hulpbronnen beschermen en daarmee ook het milieu. Bij het ontwerp van de FDF2304W-IP hebben we veel aandacht besteed aan een laag grondstoffenverbruik, met hoogwaardige componenten en materialen, en een zorgvuldige verwerking in de productie.

Referenties

Monitoren in gebruik - wie kiest EIZO en waarom
Lees referenties

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over uw product vindt u in ons gedeelte Veelgestelde vragen
Naar Veelgestelde vragen