FDS1904T DuraVision

De 19-inch-monitor FDS1904T met touch-oppervlak voor ECDIS- en radarsystemen, geschikt voor gebruik overdag en 's nachts. Voldoet aan de norm IEC 60945.

  • 48 cm (19")
  • 1280 x 1024
  • VA
Product afbeelding FDS1904T DuraVision

Beeldkwaliteit

Nauwkeurigheid, helderheid, contrast en scherpte

Gekalibreerd conform ECDIS

De instellingen voor helderheid, gamma en RGB-kleuren worden in de fabriek gekalibreerd, zodat de kleurweergave van de monitor gegarandeerd voldoet aan de hoge specifieke ECDIS-vereisten. De monitor voldoet aan IEC 61174, IEC 62288 en IEC 62388, de internationale normen voor ECDIS-systemen en RADAR-toepassingen.

Image-quality_ECDIS.jpg

Groot dimbaar bereik voor wisselende lichtomstandigheden

Geschikt voor gebruik overdag én 's nachts: Dankzij het grote dimbare bereik van minder dan 1 cd/m2 tot 540 cd/m2 is de monitor perfect geschikt voor wisselende lichtomstandigheden. Zo kunt u de helderheid van de monitor bij elke omgevingsbelichting optimaal instellen en is de monitor ook in donkere ruimtes probleemloos te gebruiken.

ImageQuality_WideDimmingRange.jpg

Hoog contrast en hoge kleurgetrouwheid vanuit elke kijkhoek

Het VA-panel met grote kijkhoek zorgt ervoor dat het contrast vanuit elke willekeurige kijkhoek nauwelijks afneemt en er slechts minimale kleurafwijkingen optreden. Hierdoor worden tot in de hoeken van het beeldscherm een exacte kleurweergave en heldere beelden gerealiseerd.

Image-quality_VA-Panel.jpg

Omwille van de ogen

Werken zonder flikkeringen

De monitor is bij elke helderheidsinstelling vrij van flikkeringen. En dat is wel zo prettig: omdat de ogen deze flikkering niet hoeven te verwerken, wordt de gebruiker minder snel moe bij het beeldschermwerk.

Touch functionaliteit

Bediening met vinger of touchpen

Touchscreen: snel en trefzeker

Dankzij het capacitieve touchscreen kunt u de monitor met uw vingers bedienen, zonder Touch-Pen. Aantikken, trekken, draaien, verkleinen – alles functioneert snel en direct. Bovendien is het touchscreen zeer goed bestand tegen stof en waterdruppels, zodat een onbedoelde actie wordt voorkomen.

Touch_Maritime.jpg

Duurzaamheid

En betrouwbaarheid

Betrouwbaar op volle zee

Hitte, kou, trillingen – de monitor is duurzaam bestand tegen belastingen in het maritieme milieu. De monitor voldoet aan de apparatennorm conform IEC 60945 voor milieu en elektromagnetische compatibiliteit, die voor de toelating van scheepsuitrustingen is voorgeschreven. Bovendien heeft de monitor beschermklasse IP65 en is daarmee zelfs beschermd tegen het binnendringen van stof en waterstralen. Overige eigenschappen: Een speciale coating beschermt de elektronica tegen vocht. En de ventilator van de monitorbeluchting is eenvoudig toegankelijk, zodat deze gemakkelijk kan worden vervangen.

Warranty-reliability_High-sea.jpg

Goedkeuring voor maritieme classificaties

De monitor voldoet aan de vereisten van de belangrijkste maritieme classificaties, met goedkeuringen voor LR (Groot-Brittannië), DNV (Noorwegen/Duitsland), ABS (Verenigde Staten), NK (Japan) en EU RO MR.

Warranty-reliability_Maritime-classifications.jpg

Drie jaar garantie

EIZO biedt drie jaar garantie. Wij kunnen dit bieden dankzij een ingenieus productieproces, dat is gebaseerd op een eenvoudige succesformule: doordachte en innovatieve techniek, gefabriceerd met high-end-materialen.

3_years_garantie_across_NL.jpg

24/7 gebruik

De FDS1904T is gebouwd voor 24-uurs gebruik en maximale betrouwbaarheid.

Warranty-reliability_24-7.jpg

Duurzaamheid

Milieu- en sociaal bewuste productie

Maatschappelijk verantwoorde productie

De FDS1904T wordt op een maatschappelijk verantwoorde manier vervaardigd. Onze productie is vrij van kinderarbeid en dwangarbeid. De leveranciers in de volledige leverketen zijn zorgvuldig geselecteerd en zijn ook verplicht om op een maatschappelijk verantwoorde manier te produceren. Dit geldt vooral voor de zogeheten conflictmineralen. Ieder jaar dienen we vrijwillig een uitgebreid rapport in over onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Sustainability_Production.jpg

Milieu- en klimaatvriendelijk

Iedere FDS1904T wordt in onze eigen fabriek geproduceerd. Onze fabriek werkt met een milieu- en energiebeheersysteem conform ISO 14001 en ISO 50001. Dit omvat onder andere maatregelen voor de vermindering van afval, afvoerwater, uitstoot en verbruik van grondstoffen en energie. Ook wordt milieubewust gedrag van de medewerkers gestimuleerd. We leggen jaarlijks openbaar verantwoording af over deze maatregelen.

Sustainabilty_ISO14001.jpg

Duurzaam en met een lange levensduur

De FDS1904T is ontwikkeld voor een lange gebruikslevensduur – in het algemeen veel langer dan de garantieperiode. Vervangende onderdelen blijven nog vele jaren beschikbaar, nadat de monitor uit productie is genomen. De volledige gebruikslevensduur houdt rekening met de effecten op het milieu, omdat duurzaamheid en reparatiemogelijkheden de natuurlijke hulpbronnen beschermen en daarmee ook het milieu. Bij het ontwerp van de FDS1904T hebben we veel aandacht besteed aan een laag grondstoffenverbruik, met hoogwaardige componenten en materialen, en een zorgvuldige verwerking in de productie.

Sustainability_Sustainable-durable.jpg

Technische gegevens

Algemeen
Artikelnr.
FDS1904T
Behuizingskleur
Zwart
Toepassingsgebied Industrie
Productlijn DuraVision
Toepassingsgebied Maritieme toepassingen
Scherm
Diagonaal [in inch] 19
Diagonaal [in cm] 48
Formaat 5:4
Zichtbare beeldgrootte (breedte x hoogte) [in mm] 376 x 301
Ideale en aanbevolen resolutie 1280 x 1024
Pixelafstand [in mm] 0,29 x 0,29
Panel technologie VA
Max. kijkhoek horizontaal 178
Max. kijkhoek verticaal 178
Weergavekleuren of grijswaarden 16,7 miljoen kleuren (D-Sub, 8 bit), 16,7 miljoen kleuren (DVI, 8 bit)
Max. helderheid (standaard) [in cd/m²] 540
Max. darkroomcontrast (standaard) 2000:1
Reactietijd verandering zwart/wit/zwart (typisch) 10/10
Backlight LED
Functies en bediening
Vooraf ingestelde kleur-/grijswaardenmodi 1x manuele geheugenplaats, Day, Night, Dusk
24/7 gebruik
On-Screen menu talen en
Instelmogelijkheden Signaalinformatie, Kleurenmodus, Helderheid, Contrast, Kleurtemperatuur/Witpunt, Gamma, Kleurtoon, Kleurverzadiging, Uitlijning, Backlight Off Mode, ECDIS Indicator, Power Indicator, Signaalingang, Sleutelslot
Geïntegreerde voeding
Touchscreen
Touch technologie Project Capacitive (PCAP)
Touch-compatibel besturingssysteem Windows 8 (64-bit/32-bit), Windows 8.1 (64-bit/32-bit), Windows 11, Windows 10
Touch punten 5
Aansluitingen
Touch aansluiting USB
Signaalingangen D-Sub, DVI-D (HDCP 1.4)
USB-specificatie USB 2
USB-upstream-poorten 1 x type B
Grafisch signaal DVI Single Link (TMDS), RGB Analog
Controle interface RS-232C, USB-Protocol
Synchronisatieformaten Separate, Composite
Energie informatie
Frequentie DVI-D: 31-64 kHz/59-61 Hz; Dsub: 31-80 kHz/56-76 Hz
Maximaal energieverbruik [in watt] 64
Energieverbruik als netschakelaar is uitgeschakeld [in watt] 0
Voeding AC: Rating AC 100 - 240 V (Operating: AC 85-264 V), 50/60 Hz, 0,65 A (AC 100 V) / 0,3 A (AC 200 V); DC: Rating DC+24 V (Operating: +30 % / -10 %), 2,7 A (DC 24 V)
Power management
Afmetingen & gewicht
Afmetingen (zonder voet) (breedte x hoogte x diepte) [in mm] 429 x 406 x 75
Gewicht (zonder voet) [in kg] 6.4
Technische tekening (PDF) Technische tekening (PDF)
Kantelbaarheid voor/achter [in °] 0 / 0
Gatafstand 100 x 100
Certificering & normen
IP-classificatie/beschermingsklasse IP65 (rear IP22)
Bedrijfstemperatuur -15 - 55 °C / 10 - 90 % (R.H., non condensing)
Compass Safe Distance Standard compass: 0,95 m, Steering compass: 0,6 m
Certificering Ship Classification: LR (UK), NK (Japan), ABS (USA), DNV (Norway), CE, CB, RoHS, WEEE, China RoHS, IEC60945, IEC61174, IEC62288, KC (K60950-1,K00022, K00024)
Software & Accessoires
Optionele accessoires TP5, MDS-T191
Garantie
Garantieperiode 3 jaar

Downloads en ondersteuning

Rondom uw product

Handleidingen & documenten

Handleiding - FDS1904T

Datasheet - FDS1904T

PDF | 5 MB

Product afbeeldingen FDS1904T

ZIP | 1 MB

Software

Stuurprogramma - FDS1904T

Monitortest

Met behulp van door EIZO zelf ontwikkelde software kunt u snel en eenvoudig de eigenschappen en instellingen van uw eigen monitoren testen.

Veelgestelde vragen

Het wordt aanbevolen om uw monitor regelmatig te reinigen. Hierdoor ziet de monitor er niet alleen als nieuw uit, maar wordt ook de levensduur en de bruikbaarheid verlengd. U kunt de behuizing en het LCD-schermoppervlak reinigen zoals hieronder wordt beschreven:

BELANGRIJK: Gebruik nooit thinner, benzeen, alcohol (ethanol, methanol of isopropanol), schuurmiddelen of andere sterke oplosmiddelen, want deze kunnen schade aan de behuizing of het LCD-scherm veroorzaken.

Behuizing
Vlekken op de behuizing kunt u verwijderen door deze weg te vegen met behulp van een zachte, licht bevochtigde doek en een mild reinigingsmiddel. Spuit in geen geval was of andere reinigingsmiddelen rechtstreeks op de behuizing. (Raadpleeg de handleiding voor gedetailleerde informatie)

LCD-scherm
Gebruik voor reiniging van het schermoppervlak een zachte doek (bijvoorbeeld een katoenen doek of een brillenpoetsdoekje). Hardnekkige vlekken kunnen meestal worden verwijderd door de doek met wat water te bevochtigen.

Nee, u hoeft geen stuurprogramma te installeren. De monitoren worden gedetecteerd via de signaalkabel en vervolgens geïnstalleerd als standaard of Plug&Play-monitor.

Hierover kunnen wij helaas geen eenduidige uitspraak doen. Wat grafische kaarten betreft is het belangrijk dat het uitgangssignaal digitaal is en dat de maximale resolutie van uw monitor wordt ondersteund.

Dit is een digitaal signaalcoderingssysteem dat wordt gebruikt als kopieerbeveiliging voor digitale inhoud als video, muziek, enz. De overdracht van digitale inhoud wordt beschermd door de inhoud aan afzenderszijde te versleutelen, via een DVI-uitgang te verzenden en aan ontvangerszijde weer te decoderen. Digitale inhoud kan echter niet worden weergegeven wanneer de apparatuur voor verzenden en ontvangen niet allebei ondersteuning voor HDCP bieden.

Monitoren beschikken over miljoenen beeldelementen die elk afzonderlijk een oppervlakte hebben van minder dan één honderdste vierkante millimeter. In deze elementen kunnen fouten optreden als gevolg van voortdurend in- en uitschakelen. De zichtbaarheid van zo'n fout hangt voornamelijk af van de omgeving rond de betreffende pixel. In een goed verlichte omgeving zijn niet-oplichtende pixels bijna niet waar te nemen. Wat betreft het optreden van pixelfouten is elk LCD-scherm uniek.
Om een duidelijke indicatie te geven van het aantal pixelfouten dat door EIZO als ontoelaatbaar wordt beschouwd, worden beeldschermen van EIZO gecontroleerd in overeenstemming met internationaal erkende normen. Gemiddeld genomen over blijft het aantal pixelfouten zelfs ver onder de gestelde tolerantiewaarden. LCD-modellen die deze test niet met goed gevolg doorlopen, worden door EIZO niet uitgeleverd.  Afhankelijk van het model hebben EIZO-monitoren een zero-pixel-error-garantie voor volledige oplichtende subpixels (Deelelementen van beeldschermen ISO 9241-307). Geldigheidsduur: zes maanden vanaf de aanschafdatum.

Reparaties en procedure rond de EIZO on-site omruilservice wordt uitgevoerd en afgehandeld door onze servicepartner UNISERV GmbH.

UNISERV GmbH
Rudolf-Diesel-Straße 28
24558 Henstedt-Ulzburg

Bij vragen kunt u kosteloos contact opnemen via onze hotline op telefoonnummer +31 (0)40-76.00.376.
Deze is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 en 16:30u.
Indien reparaties buiten de garantie vallen, ontvangt u een schatting van de reparatiekosten.

Garantie & Reparatieservice

Sinds de inwerkingtreding van de Duitse wet aangaande elektrische en elektronische apparatuur (ElektroG) op 24 maart 2006 mogen monitoren niet meer worden weggegooid als huisafval. Monitoren moeten op een milieuvriendelijke manier worden verwijderd. En dit geldt ook voor de apparatuur van EIZO.

Particuliere consumenten kunnen oude monitoren eenvoudig afgeven bij een lokaal inzamelpunt. Dit kan kosteloos. Vraag uw gemeente waar zich het dichtstbijzijnde inzamelpunt bevindt.

Als u een zakelijk gebruiker bent, kunt u contact opnemen met EIZO.

Hiervoor kunt u contact opnemen met onze servicepartner:

UNISERV GmbH
Rudolf-Diesel-Straße 28
24558 Henstedt-Ulzburg

Gratis service-Hotline, tel. +31 (0)40-76.00.376. Deze is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 en 16:30u.

Garantie & Reparatieservice

De letters die worden vermeld achter de cijferreeks hebben de volgende betekenis:

  • BK: Behuizingskleur: Zwart
  • GY: Behuizingskleur: Grijs
  • WT: Behuizingskleur: Wit

De meeste monitoren van EIZO zijn uitgerust met twee of meer signaalingangen. Via een knop vooraan op de monitor kunt u probleemloos heen en weer schakelen tussen 2 of meer computers. Bij apparaten met een KVM-switch (KVM staat voor keyboard, video & mouse) schakelt zelfs de USB-hub over naar de betreffende computer.

10 van 21 FAQ's worden weergegeven

Garantie

EIZO biedt een garantie van maximaal vijf jaar, maar voor sommige producten geldt een andere garantietermijn. De exacte garantietermijnen voor elk product vindt u in de bovenstaande garantievoorwaarden, in het gegevensblad of op de internationale EIZO-website. De lange garantietermijnen worden mogelijk gemaakt door een hoogontwikkeld productieproces dat is gebaseerd op een eenvoudig succesprincipe: geavanceerde en innovatieve monitortechnologie, vervaardigd van hoogwaardige materialen. Voor u betekent de 5 jaar garantie een hoge mate van investeringszekerheid en besparing op vervolgkosten (total cost of ownership), die zonder garantieservice bijvoorbeeld voor onderhoud en reparaties zouden ontstaan.

  • Innovatief serviceconcept van EIZO, dat maatstaven zet en inspeelt op de trend naar langere afschrijvingstermijnen. Veiligheid die overtuigt en waarop u kunt rekenen.
  • Eersteklas materiaal en zorgvuldige verwerking zorgen voor de buitengewone levensduur en maken zo lange garantietermijnen mogelijk.
  • Vervolgkosten die zonder garantieservice zouden ontstaan, bijvoorbeeld voor onderhoud en reparaties, worden vermeden en leiden tot optimale kostentransparantie (Total Cost of Ownership (TCO)).
Details van de EIZO-garantieservices