Navigeren in een handomdraai

Deze ruime multi-touchmonitor van 46 inch is een praktisch alternatief voor onhandige papieren zeekaarten. De monitor voldoet aan de belangrijkste maritieme classificaties en is ideaal voor ECDIS, RADAR, navigeren en andere toepassingen. 


Alle ruimte om efficiënt te werken

Ample-Space-for-Efficient

Het grote scherm van 46 inch biedt schippers alle ruimte om belangrijke nautische gegevens van verschillende bronnen op één plaats weer te geven. De beelden worden pixel voor pixel in Full-HD (1920 x 1080) weergegeven voor nauwkeurige observaties.


Compleet vlak tafelontwerp

De monitor kan horizontaal worden gelegd en heeft een volledig vlak oppervlak, zodat hij ook dienst kan doen als kaartentafel als de bemanning af en toe terugvalt op papieren kaarten. De brede buitenrand van de monitor biedt plaats om voorwerpen neer te zetten of over de kaart te leunen, zonder dat de handen dan het zicht belemmeren.


Geprojecteerd capacitief touchpaneel

De DuraVision MDF4601WT kaartentafelmonitor is voorzien van geprojecteerde capacitieve touchtechnologie, die in vergelijking met andere touchtechnologieën steviger en betrouwbaarder is. Voor de input kan een vinger (zonder handschoen) worden gebruikt, maar ook een speciale stylus. 


Besturing van de touchdetectie

Gebruikers kunnen de touchdetectie eenvoudig in- en uitschakelen met twee handig toegankelijke knoppen aan twee zijden van de monitor.


Multitouch-interface

De monitor kan tot 10 aanrakingen tegelijkertijd verwerken, zodat meerdere bemanningsleden er gelijktijdig mee kunnen werken. Daarbij kan de monitor een handpalm onderscheiden van een vinger, zodat gebruikers ontspannen met hun hand of zelfs hun gehele arm over de kaart kunnen leunen zonder dat dit onbedoeld als input gelezen wordt. 


Afstotende coating tegen vingerafdrukken

Het oppervlak van de DuraVision MDF4601WT is voorzien van een afstotende coating, die ervoor zorgt dat vingerafdrukken van de schermaanraking minimaal zichtbaar zijn. 


Vloeistofdetectie

Om te voorkomen dat gemorste vloeistoffen door de monitor als input worden gelezen, heeft EIZO een functie ontworpen die dit herkent. In dat geval wordt de touchbediening automatisch uitgeschakeld, totdat de gemorste vloeistof van het monitoroppervlak is verwijderd.


Speciale stylus

De speciale touchstylus en houder van EIZO worden meegeleverd met de monitor. 


Uitstekende zichtbaarheid

Dimmen conform ECDIS: 400 cd/m2

Door het grote dimbereik van minder dan 1 cd/m2 tot een maximale helderheid van 620 cd/m2 kunnen gebruikers de monitor overdag en 's nachts altijd instellen voor perfecte zichtbaarheid


ECDIS-indicator

Als de helderheid en kleurinstellingen voldoen aan de vereisten van ECDIS, licht voor op de monitor een speciale ECDIS-indicator op. Als de instellingen van de monitor zo worden aangepast dat de helderheid niet langer voldoet aan de ECDIS-standaard, dooft de indicatorlamp automatisch. 


Picture-in-Picture

Met Picture-in-Picture kunnen gebruikers een klein tweede venster van een aparte signaalbron weergeven op de monitor, zodat meerdere vensters met informatie voor de navigatie effectief naast elkaar kunnen worden gebruikt. 


EIZO Screen Rotator

Alleen ondersteund door Windows-besturingssystemen.

De EIZO Screen Rotator is een gratis softwaretoepassing waarmee u de scherminhoud letterlijk binnen een handomdraai 180° kunt draaien. Dit is handig als meerdere bemanningsleden de kaart bekijken vanaf verschillende kanten van de tafel.

EIZO Screen Rotator download


Gekalibreerd conform ECDIS

De formele goedkeuringsdatums voor de normen kunnen afwijken. Neem contact op met EIZO voor de goedkeuringsdatum conform IEC 61174.

De instellingen voor helderheid, gamma en RGB-kleuren worden in de fabriek gekalibreerd, zodat de kleurweergave van de monitor gegarandeerd voldoet aan de hoge specifieke ECDIS-vereisten. De monitor voldoet aan IEC 61174, IEC 62288 en IEC 62388, de internationale normen voor ECDIS- en RADAR-toepassingen. 


Goedkeuring voor maritieme classificaties

De formele goedkeuringsdatums voor de classificaties kunnen afwijken.

De monitor voldoet aan de vereisten van de belangrijkste maritieme classificaties, met goedkeuringen voor LR (Groot-Brittannië), DNV GL (Noorwegen/Duitsland), ABS (Verenigde Staten) en NK (Japan). 


Beschermingsgraad

De monitor is gebouwd om te worden gebruikt onder zware maritieme omstandigheden en voldoet aan de voorwaarden met betrekking tot temperatuur, vochtigheid en trillingen, zoals die zijn gedefinieerd in IEC 60945, de internationale norm voor maritieme apparatuur en systemen voor navigatie en radiocommunicatie. De voorkant van de monitor heeft beschermingsklasse IP65 en is dus bestand tegen stof en waterstralen met lage druk. 


Langdurige betrouwbaarheid

De DuraVision MDF4601WT is bedoeld voor 24 uur gebruik per dag en wordt geleverd met drie jaar fabrieksgarantie, voor langdurige betrouwbaarheid.


Monitorbesturing

De DuraVision MDF4601WT is voorzien van een reeks communicatie-interfaces voor de besturing van de monitor op afstand, bijvoorbeeld voor aanpassing van de helderheid of het in- of uitschakelen: RS232C, USB, RS485, RJ45 (ethernet) en een speciale poort (uitgebreid toetsenbord). 


Verschillende voedingsaansluitingen

De monitor is voorzien van verschillende voedingsaansluitingen om in uiteenlopende omgevingen te kunnen worden geïnstalleerd en werkt zowel op gelijkstroom als op wisselstroom.


De voet voor de kaartentafel is niet inbegrepen bij de monitor.


Veelgestelde vragen
Kan ik mijn EIZO-monitor laten repareren als deze defect is en hoe ga ik dan te werk?

Reparaties en procedure rond de EIZO on-site omruilservice wordt uitgevoerd en afgehandeld door onze servicepartner UNISERV GmbH.

UNISERV GmbH
Rudolf-Diesel-Straße 28
24558 Henstedt-Ulzburg

Bij vragen kunt u kosteloos contact opnemen via onze hotline op telefoonnummer +31 (0)40-76.00.376.
Deze is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 en 16:30u.
Indien reparaties buiten de garantie vallen, ontvangt u een schatting van de reparatiekosten.

Wat kan ik gebruiken om het oppervlak van mijn EIZO LCD-monitor te reinigen?

Het wordt aanbevolen om uw monitor regelmatig te reinigen. Hierdoor ziet de monitor er niet alleen als nieuw uit, maar wordt ook de levensduur en de bruikbaarheid verlengd. U kunt de behuizing en het LCD-schermoppervlak reinigen zoals hieronder wordt beschreven:

BELANGRIJK: Gebruik nooit thinner, benzeen, alcohol (ethanol, methanol of isopropanol), schuurmiddelen of andere sterke oplosmiddelen, want deze kunnen schade aan de behuizing of het LCD-scherm veroorzaken.

Behuizing
Vlekken op de behuizing kunt u verwijderen door deze weg te vegen met behulp van een zachte, licht bevochtigde doek en een mild reinigingsmiddel. Spuit in geen geval was of andere reinigingsmiddelen rechtstreeks op de behuizing. (Raadpleeg de handleiding voor gedetailleerde informatie)

LCD-scherm
Gebruik voor reiniging van het schermoppervlak een zachte doek (bijvoorbeeld een katoenen doek of een brillenpoetsdoekje). Hardnekkige vlekken kunnen meestal worden verwijderd door de doek met wat water te bevochtigen.

Welke grafische kaarten worden aanbevolen door EIZO?

Hierover kunnen wij helaas geen eenduidige uitspraak doen. Wat grafische kaarten betreft is het belangrijk dat het uitgangssignaal digitaal is en dat de maximale resolutie van uw monitor wordt ondersteund.

Wat wordt bedoeld met de term Kijkhoek?

De term 'kijkhoek' verwijst naar de hoek waarbij het contrast bij zicht op het scherm beter is dan 10:1. Over het algemeen is dit bij waarden tussen 160° en 178°. Deze waarden geven echter geen informatie over de enorme verschillen die kunnen optreden binnen elke kijkhoek. Voor gebruikers geldt dat het contrast niet aanzienlijk mag veranderen wanneer loodrecht en licht zijdelings naar het scherm gekeken wordt. Er mag ook geen verschil waarneembaar zijn wanneer gebruikers naar de weergave in het midden van het scherm of op de buitenrand van het scherm kijken. De contraststabiliteit kan door de verschillende LCD-technologieën best uiteenlopen en dit kan het beste worden vastgesteld met behulp van een meetdiagram of bij een directe visuele vergelijking. Des te stabieler de contrasten binnen het blikveld van de kijker zijn, des te beter is de beeldweergave.

Wat wordt bedoeld met de term Contrast?

Contrast verwijst naar de verhouding tussen zwart en wit en met betrekking tot monitoren wordt meestal uitgegaan van een donkere-kamercontrast uit een gecontroleerde laboratoriumomgeving. Typisch gebruikte contrasten bij afdrukken op papier hebben de volgende verhoudingen: 6:1 bij kranten, 31:1 bij laserprinters en 49:1 bij fotopapier. Contrasten als in een donkere kamer zijn op kantoor niet haalbaar omdat weergave van zeer diep zwart niet kan worden gerealiseerd bij normaal omgevingslicht, zelfs niet wanneer het scherm is uitgeschakeld.

Meer veelgestelde vragen over uw product vindt u in ons gedeelte Veelgestelde vragen.

Naar Veelgestelde vragen