Ziekenhuizen ondergaan tal van veranderingsprocessen. Naast minimaal-invasieve chirurgie worden er allerlei innovaties geïntroduceerd, zoals interventionele radiologie (IVR). Ook kunnen gegevens voor poliklinische behandelingen, medische onderzoeken, diagnose, opname, operatie en ontslag inmiddels naadloos worden uitgewisseld dankzij ontwikkelingen in de informatietechnologie. Hierbij wordt de distributie en weergave van digitale beelden in de OK en het laboratorium steeds belangrijker. EIZO levert hoogwaardige monitoren en videobeheersystemen, die gelijke tred kunnen houden met deze dynamische omgeving.

RadiForce & CuratOR Logo

In 2002 introduceerde EIZO met RadiForce een serie medische LCD-monitoren met hoge resolutie voor diagnostisering en clinical review. In 2011 presenteerde EIZO de eerste 4K-videomanagementsystemen voor de IVR-markt. In 2014 volgde de ontwikkeling van CuratOR, een totaaloplossing voor OK-videomanagement die een optimale weergaveomgeving voor operatiekamers biedt.

EIZO zal de veranderingen in de medische wereld nauwgezet blijven volgen om ook in de toekomst geavanceerde producten en oplossingen voor medische beeldvorming te kunnen aanbieden. Hier vindt u een overzicht van het actuele productaanbod van EIZO.

Diagnostisering en clinical review

Sinds 2002 ontwikkelt en verkoopt EIZO onder het merk RadiForce monitoren die voldoen aan de hoge eisen die gelden voor diagnostisering en clinical review. In 2005 bood EIZO met de DICOM preset-monitoren als eerste een standaard voor clinical review monitoren. 

Uitgebreid productaanbod

In de geneeskunde wordt voor diagnostisering gebruikgemaakt van uiteenlopende beeldvormingstechnieken die afbeeldingen in grijstinten en kleur produceren. De monitoren van de RadiForce-serie komen volledig tegemoet aan de eisen van medische instellingen. Ze kunnen volgens de DICOM-norm worden gekalibreerd en bieden krachtige functies voor nauwgezette diagnoses. Door EIZO aanbevolen en gevalideerde grafische kaarten maken het aanbod compleet.

Multi-Modality-opties

Sinds een aantal jaren worden verschillende beeldvormingstechnieken steeds vaker met elkaar gecombineerd. Welke monitor hiervoor het meest geschikt is, is sterk afhankelijk van het toepassingsgebied, bijvoorbeeld de verslagruimte, de polikliniek of het laboratorium. Gezien de stijgende vraag naar mogelijkheden om meerdere beelden tegelijk te kunnen weergeven, heeft EIZO inmiddels verschillende grote diagnostische monitoren in haar portfolio. Hierop kunnen afbeeldingen in kleur en grijstinten met verschillende resoluties rechtstreeks worden vergeleken. De monitoren bieden bovendien tal van configuratiemogelijkheden.

Nieuwe manieren om beelden te interpreteren

De invoering van digitale, hoogwaardige medische beeldvormingstechnieken heeft ertoe geleid dat de diagnostisering tegenwoordig op aanzienlijk meer opnamen berust. Hierdoor kunnen radiologen nu meer gegevens dan ooit tevoren beoordelen. Daarom heeft EIZO Work & Flow-functies ontwikkeld voor een effectieve omgang met de beeldweergave, die de interpretatie van opnamen vergemakkelijken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de werklijst te verbergen en deze pas met behulp van de cursor zichtbaar te maken wanneer dat nodig is.

Met de productseries RadiForce en CuratOR biedt EIZO een uitgebreide selectie innovatieve en hoogwaardige oplossingen voor verschillende medische toepassingsgebieden.

Overzicht van referenties

Voor behandelingen en operaties

In moderne operatiekamers worden talloze beeldgegevens gebruikt om de veiligheid en het succes van de operatie te waarborgen. Afhankelijk van het soort behandeling – bijv. een operatie, scan of endoscopie – worden uiteenlopende beeldvormingstechnieken gebruikt.

Al deze verschillende beelden, gegevens en hun gebruikers zijn op één doel gericht: een veilige en geslaagde behandeling. Monitorfabrikanten zoals EIZO staan voor de uitdaging om beelden en informatie zo weer te geven, dat ze altijd op het juiste moment en op de juiste locatie beschikbaar zijn voor de afzonderlijke gebruikersgroepen. EIZO heeft haar productaanbod dan ook gestaag uitgebreid om de overvloed aan binnenkomende gegevens adequaat te kunnen coördineren. Met CuratOR biedt EIZO optimale oplossingen voor de OK die garant staan voor een veilige en betrouwbare integratie en aan alle eisen voldoen:

Wandconsoles

De Surgical Panels van EIZO met talloze configuratie- en aansluitmogelijkheden vormen het hart van de OK-installatie. Afhankelijk van de vereisten van de klant zijn gegevensbeheer, configuratie van beeld- en geluidsoverdracht en beeldlay-out, en archivering mogelijk met behulp van de door EIZO ontwikkelde Caliop software.

Videomanagement

Het CuratOR-portfolio van EIZO omvat vier oplossingen om het grote aantal videobronnen en signalen in de OK en daarbuiten te bundelen en zodanig over de beschikbare weergavemedia te verdelen, dat de benodigde beelden optimaal worden weergegeven. Twee voorbeelden hiervan zijn de Large Monitor Managers en het op videomanagement over IP (VMoIP) gebaseerde Alipe-systeem. De Large Monitor Manager verzamelt de beelden van verschillende video-ingangen, combineert en rangschikt ze naar voorkeur van de gebruiker en geeft de uiteindelijke compilatie op de monitor weer. Met Alipe kunnen beeld- en videogegevens zonder vertraging en verlies worden overgedragen, zowel binnen OK's als in andere ruimten zoals bijvoorbeeld collegezalen.

OK-monitoren

De chirurgische EIZO-monitoren bieden een unieke beeldkwaliteit en zijn geoptimaliseerd voor het veeleisende gebruik in de OK. Ze onderscheiden zich bovendien met een hygiënisch design en uiteenlopende aansluitmogelijkheden en weergavemodi. EIZO heeft een aantal 2D- en 3D-monitoren speciaal voor endoscopie in haar portfolio, die chirurgische beelden getrouw reproduceren in hoge resolutie, helderheid en contrast.

Grote diagnostische monitoren voor IVR

De weergave van beeldinformatie op een groot diagnostisch scherm met hoge resolutie biedt ideale ondersteuning voor een efficiënt, probleemloos verloop van interventionele ingrepen.

Met de productseries RadiForce en CuratOR biedt EIZO een uitgebreide selectie innovatieve en hoogwaardige oplossingen voor verschillende medische toepassingsgebieden.

Overzicht van referenties

Algemene administratie

Het grote productaanbod van EIZO richt zich niet alleen op diagnostisering, clinical review, behandelingen en operaties, maar biedt ook oplossingen voor allerlei andere taken in medische instellingen.

Gebruiksvriendelijkheid

Medewerkers brengen veel tijd door voor een beeldscherm, of ze nu op reguliere afdelingen, in spreekkamers, bij de receptie of in IT-ruimten werken. Dit leidt al snel tot vermoeide ogen. In deze situaties zijn de monitoren van de FlexScan-serie van EIZO ideaal. Deze zijn namelijk voorzien van functies die de ogen ontzien. De volgende functies en kenmerken zorgen ervoor dat de ogen worden ontzien: vermindering van blauw licht (Paper-modus), bescherming tegen flikkeringen (EyeCare Dimming), automatische helderheidsinstelling (Auto EcoView), minder schittering, een smalle bezel en een ergonomische voet.

Betrouwbare prestaties

Medische instellingen zoals ziekenhuisafdelingen en eerste hulpposten moeten 24 uur per dag medische zorg bieden. Dit betekent dat de monitoren op verplegersposten en de SEH dag en nacht aan staan. Juist daarom kiezen veel ziekenhuizen ervoor hun verplegers- en spoedposten uit te rusten met de betrouwbare, zeer stabiele FlexScan- of RadiForce-monitoren.

Kwaliteitsmanagement

Digitale beelden spelen een steeds grotere rol in de geneeskunde. Hierdoor wordt ook de beeldkwaliteitsborging van beeldschermen steeds belangrijker. Als competente en ervaren monitorspecialist biedt EIZO met RadiCS en RadiNet Pro software-oplossingen voor beeldkwaliteitsborging die nauwkeurige monitorcontroles en uitgebreid monitorbeheer mogelijk maken en zo bijdragen aan de kwaliteit van medische zorg.

Met de productseries RadiForce en CuratOR biedt EIZO een uitgebreide selectie innovatieve en hoogwaardige oplossingen voor verschillende medische toepassingsgebieden.

Overzicht van referenties

EIZO in de toekomst

EIZO staat voor de ontwikkeling van hoogwaardige en betrouwbare weergavetechnologieën. Naast ons bestaande productaanbod zullen we ons blijven richten op de ontwikkeling van monitoren met nieuwe technologieën zoals optical bonding en antireflectietechnologie (AR).

De grijstinten- en kleurenmonitoren van de RadiForce-serie komen met 1 tot 8 megapixels volledig tegemoet aan de diverse eisen van medische instellingen.

Naar de RadiForce-monitoren

Beleef de toekomst van de operatietechnologie

Meer informatie over de CuratOR (Engelstalig)