EIZO ColorEdge CG247X

de 24 inch-grafische monitor voor beeldkwaliteit zonder compromis

De nieuwe CG247X is speciaal ontwikkeld voor de behoeften van professionele gebruikers uit de prepress, video-editing en fotografie. Dankzij de 16-bits Look-Up Table (LUT) en het nieuwe Wide- Gamut-IPS-paneel, alsmede de ingebouwde kalibratiesensor is de CG247X de ideale monitor voor iedereen die moet kunnen vertrouwen op beeldkwaliteit zonder compromis.

Wide-Gamut-IPS-paneel


Het nieuwe IPS-paneel dekt 99% van de Adobe RGB-kleurruimte af en maakt dankzij True Black een contrast van 1500:1 mogelijk. De ColorEdge CG247X werkt met een 16-bits Look-Up Table (LUT) en staat een 10-bits-kleurweergave toe. Dit resulteert in een maximale kleurprecisie en -diepte, terwijl strepen, rafelige randen of verwassen kleuren worden voorkomen. Op die wijze kunnen zelfs de meest verfijnde structuren, ook in donkere beeldgedeeltes, nauwkeurig gedetailleerd worden weergegeven. De Digital-Uniformity-Equalizer (DUE) garandeert een uiterst homogene helderheid en kleurzuiverheid over het volledige oppervlak van de monitor en maakt op die manier een zeer precieze beoordeling van de visuele content mogelijk.

Geïntegreerde, automatische kalibratie

Het in de CG247X geïntegreerde meetinstrument zorgt voor de exacte kalibratie, profilering en validering. Het kan worden geprogrammeerd, zodat de periodieke kalibratie geautomatiseerd kan verlopen. Iedere kalibratiesensor is exact op de individuele monitor afgestemd. Door de 3D-LUT kan de kalibratie uiterst precies naar iedere afzonderlijke tint worden overgebracht. Dit stelt professionele gebruikers in staat om bij het softproofen, color graden en de beeldbewerking de kleinste kleurnuances te onderscheiden. De kleurruimtes van mediastandaards, zoals Rec709, EBU, SMPTE-C en DCI, zijn in de fabriek ingesteld.

Talloze aansluitingen en accessoires

De ColorEdge CG247X beschikt over een DVI-D-, HDMI- en DisplayPort-ingang alsmede een USB-hub met twee up- en twee downstream-poorten. De ColorNavigator kalibratiesoftware van EIZO en de magnetische afschermkap worden meegeleverd.

Eigenschappen:

  1. Wide-Gamut-IPS-LCD, contrast 1500:1, helderheid 400 cd/m²
  2. 99% Adobe RGB-kleurruimtedekking
  3. Geïntegreerd meetinstrument voor volledige automatische kalibratie
  4. 3D-LUT voor exacte hardwarekalibratie
  5. Digital-Uniformity-Equalizer voor een homogene helderheidsverdeling en kleurzuiverheid
  6. 16-bits Look-Up Table en tot 10-bits-kleurweergave
  7. Temperatuurgeregelde correctie van kleurverloop en helderheid
  8. DisplayPort-, DVI-D- en HDMI-ingang
  9. ColorNavigator-software en afschermkap inbegrepen
  10. Vijf jaar garantie en on-site omruilservice

Adviesprijs: € 1629,-