EIZO RadiForce GX550

EIZO introduceert de RadiForce GX550, een 5 megapixel LCDmonitor van 21,3 inch voor het weergeven van gedetailleerde digitale tomosynthese en mammografiebeelden. De RadiForce GX550 biedt superieure beeldvorming en gebruiksgemak.

Een medische monitor moet een hoge helderheid kunnen bieden om aan alle prestatienormen te voldoen. Echter, om een hoge helderheid in een LCD-scherm te bereiken, moet de pixel-diafragmaverhouding worden verhoogd. Dit leidt meestal tot een onvermijdelijke reductie van de scherpheid. De RadiForce GX550 is voorzien van de unieke Sharpness Recovery-technologie van EIZO, die de reductie in scherpheid (MTF) herstelt. Op die manier kunnen specialisten op de monitor een beeld zien dat een exacte weergave van de originele bron is, zelfs bij hoge helderheid.

Het nieuwe design van de monitor is voorzien van dunnere, zwarte schermranden aan de voorzijde, zodat de afbeeldingen ook in donkere ruimtes gemakkelijk te zien zijn, terwijl de originele witte randen rondom de monitor zorgen voor een gestroomlijnde uitstraling. Dit draagt bij aan een comfortabele en gebruiksvriendelijke werkomgeving. Om de werkplek efficiënt te houden, zijn de breedte, hoogte en diepte van de monitor gereduceerd. De breedte van de zijranden is gereduceerd tot 13,5 mm, de smalste schermranden in de markt voor 5 megapixel monitoren. Dit zorgt ervoor dat twee monitoren comfortabel naast elkaar kunnen worden gebruikt voor het bekijken en vergelijken van beelden.

De Radiforce GX550 van EIZO heeft een FDA 510(k)-goedkeuring voor digitale tomosynthese en digitale mammografie ontvangen van de Amerikaanse Food and Drug Administration. Digitale tomosynthese is een mammografische techniek waarbij meerdere röntgenopnamen tot een gedetailleerde driedimensionale afbeelding van de borst worden samengevoegd. Wanneer tomosynthese in combinatie met digitale mammografie wordt gebruikt, beschikt de radioloog over meerdere screeningtechnieken die, mits samen toegepast, de diagnostische nauwkeurigheid bij borstonderzoek verhogen.