Als Chart table monitor van 46 inch is de DuraVision MDF4601WT voorzien van een touchoppervlak en een resolutie van 1920 x 1080 pixels, voor comfortabele maritieme routeplanning en navigatie. Schippers hebben alle ruimte om belangrijke nautische informatie van één of meer toepassingen weer te geven op één centrale locatie. Als de volledig vlakke monitor horizontaal ligt, kan het oppervlak ook worden gebruikt om de traditionele papieren kaarten uit te spreiden, mocht dat nodig zijn. De brede randen rondom het monitoroppervlak bieden plaats aan voorwerpen, maar zorgen er ook voor dat bemanningsleden steun hebben om over de kaart te kunnen leunen, zonder dat hun handen dan het zicht op de kaart belemmeren.

De capacitieve touchtechnologie van de chart table monitor reageert snel op de bediening met vinger of speciale stylus. De monitor kan tot tien aanrakingen tegelijk verwerken, zodat meerdere bemanningsleden er gelijktijdig mee kunnen werken. Bovendien is de DuraVision MDF4601WT uitgerust met een handpalmherkenning. Daardoor is het mogelijk om een hand of arm op het monitoroppervlak te leggen, zonder daarbij per ongeluk iets in te voeren. De touchdetectie kan met een knop op de rand van de monitor worden in- en uitgeschakeld.

EIZO DuraVision MDF4601WT

Het monitoroppervlak is voorzien van een speciale coating, die ervoor zorgt dat de vingerafdrukken die ontstaan door de bediening, zo min mogelijk te zien zijn. Daarnaast herkent de monitor het als er vloeistoffen gemorst worden, waarna de touchdetectie automatisch uitgeschakeld wordt, totdat de vloeistof weer verwijderd is.

De DuraVision MDF4601WT is gebouwd voor veeleisende omstandigheden op zee. De monitor voldoet aan alle eisen van de IEC 60945-standaard voor navigatie- en radiocommunicatiesystemen voor de zeevaart en is dus goed bestand tegen uiteenlopende temperaturen, luchtvochtigheid en trillingen.

Helderheid, backlight, gammawaarde en RGB-kleurinstellingen worden door EIZO in de fabriek gekalibreerd. Zo geeft de monitor alle kleuren gegarandeerd goed weer conform de specifieke eisen voor ECDIS-systemen. De DuraVision MDF4601WT voldoet aan de eisen voor ECDIS- en radarsystemen in de internationale normen IEC 61174, IEC 62288 en IEC 62388. Aan de voorkant van de monitor bevindt zich een ECDIS-indicator die oplicht, wanneer de helderheid en kleurinstellingen voldoen aan de eisen voor ECDISsystemen. Wanneer de instellingen van de monitor worden gewijzigd en de helderheid niet meer voldoet aan de ECDISnormen, dooft het licht van de indicator automatisch.

Het grote dimbereik van de DuraVision MDF4604WT gaat van 0,05 cd/m2 tot 620 cd/m2, zodat de bemanning het optimale helderheidsniveau bij dag of nacht kan instellen.

Met Picture-in-Picture kan een klein tweede venster met inhoud van een aparte signaalbron worden weergegeven op de monitor. Zo kan de bemanning meerdere vensters met gegevens voor de navigatie gelijktijdig bekijken. Met EIZO's gratis Image Flipsoftware kan de inhoud van het scherm bovendien letterlijk in een handomdraai 180° worden gedraaid – een bijzonder praktische functie voor als er meerdere mensen van verschillende kanten met de monitor werken.

De voet voor de kaartentafel is niet inbegrepen bij de monitor.
De officiële goedkeuringsdatums voor de internationale normen en classificaties kunnen variëren. Neem contact op met EIZO voor de conformiteitsdatum voor IEC 61174.

Overige eigenschappen:

  • Goedgekeurd volgens de volgende classificaties: LR, DNV GL, ABS, NK
  • IP65 (front en zijkanten), IP22 (achterzijde)
  • Geschikt voor 24-uursgebruik, 3 jaar fabrieksgarantie
  • Stylus TSA-01 met houder inbegrepen