De kleurenmonitor RadiForce RX560-MD met 5 megapixels valt bij de nieuwe producten in het bijzonder op. Met een diagonaal van 2 keer 21,3 inch en een resolutie van 2 keer 5 megapixels is deze oplossing ideaal voor beeldvormende onderzoeken zoals mammografie en tomosynthese. Zijn ruimtebesparende design en nieuwe functies zijn opmerkelijk. Omdat de RX560 MammoDuo-set met twee monitoren op slechts één voet staat, neemt de opstelling duidelijk minder plaats in beslag dan een conventionele configuratie. De RX560-MD beschikt over een Hybrid Gamma PXL-functie, die nieuw is in zijn soort, automatisch wordt op pixelniveau onderscheid gemaakt tussen beelden met grijstinten en beelden in kleur en een hybride weergave creëert. Grijswaarden en/of kleuren pixels worden continu met de optimale luminantiekarakteristiek getoond. Dit zorgt voor een maximale nauwkeurigheid en betrouwbaarheid, wanneer kleuren- en monochroombeelden tegelijkertijd worden getoond.

Zeer efficiënt zijn de Work & Flow-functies die EIZO met het monitormodel de RadiForce RX660 op de ECR demonstreert. Een onderdeel is onder andere de Point & Focus-functie. Relevante delen in het beeld worden met de muis of het toetsenbord snel geselecteerd en gefocust. Voor een geoptimaliseerde weergave kunnen helderheid en grijswaarden naar behoefte worden aangepast.

Op de ECR laat EIZO bovendien monitoren zien voor de juiste beeldweergave ten aanzien van klinische doeleinden. Deze monitoren uit de MX-serie kunnen, afhankelijk van het model en de onderzoeksmethode, zelfs voor diagnose worden ingezet. Hiertoe behoort bijvoorbeeld de RadiForce MX315W, die op de ECR te zien is. De benodigde DICOM-grijswaardenkarakteristiek wordt al getoond met een druk op de knop. Het grote oppervlak van de MX315W biedt ruimte voor het weergeven van meerdere opnamen naast elkaar. Ook 3D-reconstructies behoren tot de mogelijkheden.

EIZO RadiCS en RadiNET Pro, de toepassingen voor kwaliteitswaarborging, zijn ook aanwezig op de ECR. Ze zijn bedoeld voor het onderhoud en de controle van monitoren. De typische functies voor de bewaking van de beeldkwaliteit omvatten kalibratie, acceptatietesten en testen voor de constantheid, maar ook de archivering.

Voor het eerst op de ECR demonstreert EIZO met de CuratOR Alipe haar videomanagement-Over-IP-producten voor flexibele en ‘lossless’ videodatatransmissie via IP-netwerken. Met het Surgical Panel SP2-24T-49 wordt een oplossing voor beeldweergave voor de operatiekamer gepresenteerd die ZIS en PACS Station in één apparaat combineert. De eveneens getoonde videomanagement- en besturingssoftware Caliop, ook uit het productassortiment van de CuratOR, vormt de centrale gebruikersinterface van het systeem.

Op de ECR presenteert EIZO bovendien op een projector een van een beamer en display onafhankelijke videoverdeling die bijvoorbeeld in een OK-bewakings- of röntgenbesprekingsruimte kan worden gebruikt.

EIZO is te vinden in hal Expo X5, standnummer 510.