De Colourclass

Ter aanvulling op de 'Colourclass Lofoten', die in 2018 door EIZO werd gepubliceerd, legt de Duitse fotocoach Alexander Heinrichs in deze Colourclass de basisprincipes uit van panorama-, astro- en wildlife-fotografie. Omdat het filmen met moderne fotocamera's steeds populairder wordt, geeft cameraman Stephan Klein tips over de onderwerpen timelapse, storytelling en nabewerking. En natuurlijk mag ook het onderwerp kleur niet ontbreken in een Colourclass: EIZO-specialist voor kleurenbeheer Christian Ohlig geeft toelichting over de kleurinstellingen in de camera, het bewerkingsprogramma, de kalibratiedoelen en de softproof-workflow voor het afdrukken in een extern fotovaklab.

Colourclass Namibia

Inhoud van de afzonderlijke afleveringen:

Aflevering 1:  Reis naar de bestemming en onze uitrusting
Aflevering 2:  Basisprincipes van panoramafotografie
Aflevering 3:  Basisprincipes van astrofotografie
Aflevering 4:  Basisprincipes van timelapse-fotografie
Aflevering 5:  De belangrijkste tips voor wildlife-fotografie
Aflevering 6:  Tips voor de fotosafari
Aflevering 7: Tips voor het gebruik van autofocus bij snelle dieren
Aflevering 8: Video-storytelling
Aflevering 9: Kleurinstellingen: Camera, software en kalibratiedoelen
Aflevering 10: Tips voor de nabewerking van video's
Aflevering 11: Softproof-workflow voor afdrukken in een fotovaklab

De hoofdrolspelers

Voor deze videoserie zijn de volgende experts naar Namibië gereisd: fotograaf Alexander Heinrichs, EIZO-specialist voor kleurenbeheer Christian Ohlig en cameraman Stephan Klein van het Duitse mediabureau hunderteins.

Gedurende twee avontuurlijke weken hebben ze door dit fascinerende land in het zuidwesten van Afrika gereisd. De verwachtingen waren hoog, maar Namibië stelde niet teleur. 

De locatie

Voor fotografen biedt Namibië bijna te veel om op te noemen: een grote verscheidenheid aan woestijnen van dieprood tot lichtgeel, kale steppes, sappige graslandschappen en rode rotsformaties als in een sciencefictionfilm, die een dramatisch contrast vormen met de vaak diepblauwe lucht. Bovendien is Namibië dankzij de minimale lichtvervuiling een ideale locatie voor astrofotografie. Al even fascinerend is de Namibische dierenwereld, die in talrijke nationale parken en reservaten kan worden bewonderd. Ook het verleden van Namibië als voormalige Duitse kolonie is nog op vele plaatsen merkbaar, waardoor dit land een perfecte uitvalsbasis is voor Afrikareizigers.

De uitrusting

Filmende fotografen, fotograferende filmers: stilstaande en bewegende beelden komen steeds dichter bij elkaar. Al het film- en fotomateriaal in dit project is geproduceerd met een Sony-camera uit de Alpha-serie.

Tijdens het tot stand brengen van de 'Colourclass Namibia' heeft EIZO nauw samengewerkt met tal van partners uit de fotobranche. We bedanken Adobe, Epidemic Sound, f-stop gear, G-Technology, Gunther Wegner, Haida, Novoflex, Ricoh, SanDisk, Sony en WhiteWall voor hun doeltreffende ondersteuning.

Bovendien beschikte het team over het prototype van de nieuwe ColorEdge CS2740-monitor van EIZO, waarvan de robuustheid gedurende meer dan 2400 kilometer, voornamelijk over onverharde wegen, succesvol op de proef werd gesteld.