De workflow voor HDR-content

Voor de productie van HDR-content zijn monitoren noodzakelijk, waarmee zowel de helderheid als de kleuren van de content nauwkeurig kunnen worden gecontroleerd en beoordeeld.

De ColorEdge CG-serie biedt de uitstekende performance die nodig is voor videoproducties. Bovendien zorgen speciale functies voor meer werkcomfort. De monitoren uit deze serie bieden volledige ondersteuning voor iedere stap in de HDR-workflow – van het controleren van de gegevens van een opname, tot VFX en compositing tot aan de uiteindelijke color grading.

HDR im Detail: Workflow
Workflow van de HDR-productie

Opties om monitoren een HDR-upgrade te geven

Voor opnemen, special effects en compositing

Voor de meeste ColorEdge-modellen van de huidige CG-monitorserie biedt EIZO een upgrade-optie aan voor weergave van HDR (HLG- en PQ-gammacurve). Dankzij een vereenvoudigde HDR-preview van de productiestappen kan de video worden gesneden met realistische indrukken van de uiteindelijke kleuren.

Compatibele modellen:

ColorEdge CG318-4K
ColorEdge CG248-4K
ColorEdge CG277
ColorEdge CG247X


Details

Bij de upgrade voor weergave van HDR-content worden de geïntegreerde kleurmodi van de monitor uitgebreid met een HLG-gammacurve en twee PQ-gammacurven (PQ1000 en PQ300).

In de weergavemodus PQ1000 wordt een PQ-gammacurve met een maximale helderheid van 1000 cd/m² gecomprimeerd tot 300 cd/m² en zo aangepast aan de helderheid van de monitoren (zie onderstaande PQ1000-grafiek).

In de weergavemodus PQ300 volgt de helderheidscurve een PQ-gammacurve met een maximale helderheid van 1000 cd/m², totdat deze de 300 cd/m² bereikt en voor alle tintverlopen boven dit punt constant blijft (zie onderstaande PQ300-grafiek).

Met deze gammacurve kunnen tintverlopen nauwkeurig worden weergegeven volgens de helderheidsniveaus tot 300 cd/m². Deze curve is daarom geschikt om de inkleuring van beeldpartijen met kleine kleurverschillen te controleren. Na de installatie kan de gebruiker met een druk op de knop aan de voorzijde van de monitor eenvoudig de kleurmodus kiezen die nodig is voor de huidige taak.

HDR: Monitor Upgrade Details

HDR-referentiemonitor van EIZO

Voor fijne tintverlopen

De ColorEdge PROMINENCE CG3145 is de eerste HDR-referentiemonitor zonder de nadelen van de huidige generatie referentiemonitoren. De monitor is perfect geschikt voor het afsluitende color grading, waarbij niet alleen een nauwkeurig kleurenbeheer noodzakelijk is, maar ook een correcte weergave van de kleuren.

  • Formaat: 31,1 inch
  • Resolutie: DCI 4K (4096 × 2160)
  • Helderheid: 1.000 cd/m² (nominaal)
  • Contrastverhouding 1.000.000:1 (nominaal)
  • Compatibel met PQ- en LHG-HDR-gammacurven
  • Vijf jaar garantie