"EIZO is gekozen vanwege de kwaliteit. Kleur, kleurruimte en kwaliteit zijn extreem belangrijk, en EIZO kon ze bieden tegen een aantrekkelijke prijs."

Roularta Media Group

RMG heeft een aandeel van 50% in Medialaan NV, waar hun TV- en radioactiviteiten worden uitgevoerd. Op televisiegebied is er VTM, een familiezender voor een breed publiek. Daarnaast is er de entertainmentzender Q2, met een sterk aanbod aan Amerikaanse topseries, films, sport en avontuurlijke realityprogramma's. Vitaya en CaZ zijn twee televisiezenders die zich respectievelijk op vrouwen en mannen richten. De Q-group combineert de radioactiviteiten van Medialaan NV, met de succesvolle radiozender Qmusic voor actieve volwassenen en Joe, gericht op luisteraars tussen de dertig en de vijftig.

RMG heeft daarnaast een aandeel van 50% in de Regionale Media Maatschappij, met onder andere de twee West-Vlaamse TV-zenders Focus TV en WTV, plus een aandeel van 50% in RTVM, het nationale reclamebureau voor regionale omroepen. Kanaal Z/Canal Z (100% eigendom van Roularta) is een Belgische zender toegespitst op nieuws en zaken, die wekelijks meer dan 1,3 miljoen kijkers trekt.

Roularta's afdeling Local Media biedt een compleet pakket internetdiensten voor lokale adverteerders. Digilocal houdt zich bezig met het ontwerpen van websites en webwinkels. Het ondersteunt websites met Google Adwords en met Proxistore voor regionale reclame op de grootste websites, reclame via Facebook en elektronische nieuwsbrieven (Proxiletter). Storesquare tot slot is het e-commerceplatform voor lokale commercie, met al meer dan 1000 aangesloten winkels in het beginjaar 2016.

We zijn op bezoek gegaan bij het bedrijf in Roeselare met een eenvoudige vraag: Waarom EIZO?

EIZO is gekozen vanwege de kwaliteit. Kleur, kleurruimte en kwaliteit zijn extreem belangrijk, en EIZO kon ze bieden tegen een aantrekkelijke prijs. Alle monitoren moeten een optimale delta-E en uniformiteit bezitten, en EIZO kon dit bieden.

Roularta werkt ook met externe klanten en op verschillende locaties. In het verleden moest iemand met de fysieke kleurendrukproeven tussen verschillende locaties op en neer reizen ter goedkeuring. Tegenwoordig kan Roularta vertrouwen op de kleurprofielen van de EIZO-monitoren en zien de medewerkers exact dezelfde kleuren op alle locaties, dankzij Kodak InSiteColor.

EIZO-Roularta-CaseStudy
EIZO-Roularta-CaseStudy

Roularta is ook één van de oprichters van WOWG, de Web Offset Working Group. De WOWG heeft in samenwerking met eci enkele standaardprofielen gecreëerd voor de verschillende papiersoorten. Uiteraard is een van de essentiële voorwaarden hierbij een betrouwbare monitor, zoals de EIZO ColorEdge.

Roularta Media Group wil ook regelmatig geïnformeerd worden over de richting voor de verschillende productlijnen van EIZO en ontvangt jaarlijks een demonstratie van nieuwe producten.

Tot slot is niet alleen het beeld van belang, maar ook de ergonomie. Elke medewerker die beeldschermwerk verricht, wordt onderworpen aan een tweejaarlijkse oogcontrole – nog een reden om voor EIZO te kiezen.

EIZO is er erg trots op gekozen te zijn door Roularta Media Group en zou graag hierbij dhr. Danis, mevr. Pinoy en dhr. Couckuyt bedanken voor hun vertrouwen.