U hebt de grootste fotostudio ter wereld geopend in Japan. Vertel ons eens iets over de studio en wat u daarmee wilt bereiken..

Er zijn zeker grotere fotostudio's dan onze Shinagawa-studio. Maar bij Amazon is momenteel de studio in Tokio de grootste ter wereld. “Wij zijn blij dat wij de grootste beeldbewerkingsstudio van Amazon Fashion in Tokio kunnen openen – een stad die te boek staat als mondiaal Mekka voor de mode”, zo zegt James Peters, Vice President, Amazon Fashion. “Vandaag de dag behoort Amazon tot de toonaangevende online-modeverkopers in Japan. Amazon Fashion moet voor klanten een plaats worden waar ze kleding comfortabel en gemakkelijk kunnen kopen. Wij willen de beleving van onze klanten bij online-shopping voortdurend verbeteren. Dankzij de studio kunnen wij grote hoeveelheden hoogwaardige foto's en video's produceren, zodat de klant de kleur, de snit, de pasvorm en de kwaliteit beter kan bekijken. Zo streven wij ernaar om de koopbeleving bij Amazon Fashion ook in de toekomst innovatief vorm te geven.”

Amazon decided to replace all color critical monitors to EIZO
Amazon heeft besloten om alle monitoren voor kleurkritische toepassingen te vervangen door producten van EIZO.

Wat zijn de activiteiten van deze studio's?

Foto's leveren van al onze producten is een belangrijke service die het doel van Amazon ondersteunt: om het grootste en meest geliefde shopping-adres te worden. Wij bieden deze service aan door een inspirerende koopbeleving vorm te geven, met hoogwaardige media en andere inhoud om producten op een zo eerlijk en aantrekkelijk mogelijke manier te presenteren.

EIZO monitors employed at Amazon Fashion’s imaging studio
EIZO-monitoren die worden ingezet in de beeldbewerkingsstudio van Amazon Fashion.

De studio's van Amazon Fashion gebruiken wereldwijd de ColorEdge-monitoren CG2730 en CG2420 van EIZO, evenals de ColorNavigator Network-software. Waarom heeft u gekozen voor EIZO en welke voordelen bieden deze producten?

Zoals bekend is EIZO een van de toonaangevende aanbieders in de branche. Wij wilden natuurlijk met een team samenwerken dat de technische vooruitgang stimuleert en waarop wij kunnen vertrouwen – wat bij EIZO het geval is. Bovendien heeft Amazon wereldwijd vele studio's die geen zelfstandige Fashion-studio's zijn. Daarom hebben wij een mondiale standaard nodig voor het controleren en waarborgen van de beeldkwaliteit. Ongeveer twee jaar geleden heeft Amazon besloten om alle monitoren voor kleurkritische toepassingen te vervangen door producten van EIZO en om daarom een hechte relatie met EIZO op te bouwen.

Streeft Amazon Fashion andere doelen na die u aan ons wilt vertellen?

Amazon ontwikkelt zich voortdurend verder en wil inspireren door innovatie. Ik kan weliswaar geen vertrouwelijk informatie prijsgeven, maar Amazon neemt niet alleen het voortouw wanneer het om eerlijke afbeeldingen gaat. Het stimuleert ook de technologische vooruitgang als het gaat om de productie van deze afbeeldingen en media.

De monitoren die Amazon Fashion gebruikt:

CG2420 CG-serie
CG2420 ColorEdge

De CG2420 overtuigt met een eenvoudig principe: alles wordt natuurgetrouw weergegeven. Daarvoor zorgt de EIZO-microprocessor, die speciaal is ontwikkeld voor exacte kleurweergave en nauwkeurige kalibratie.

  • 61,1 cm (24,1 Inch)
  • 1920 x 1200, 16:10 Formaat
  • IPS (Wide Gamut)
  • Geïntegreerde sensor voor zelfkalibratie
1474,00 EUR
Adviesprijs incl. 21 % BTW.
  • 61,1 cm (24,1 Inch)
  • 1920 x 1200, 16:10 Formaat
  • IPS (Wide Gamut)
  • Geïntegreerde sensor voor zelfkalibratie