Voor deze shoot wilde hij zich opnieuw volledig uitleven. Hij werd geïnspireerd door de opkomende balletdanseres Marta Andreitsiv en de ontwerper Giancarlo Bello. Met een team van hair & make-up specialisten, producers en helpers creëerde Christian een waar wonderland tijdens de opnames in het Kurtheater Baden. En met zijn camera legde hij beweging vast in magische beelden die betoveren en verwonderen.

CG319X in de opname

Altijd aanwezig bij de opnamen is de EIZO ColorEdge CG319X. Op een verrijdbaar onderstel kan de monitor snel en gemakkelijk worden vervoerd en is dus overal flexibel inzetbaar. Christian Ammann legt uit: „Het is erg handig om een monitor op de set te hebben. Het hele team kan de beelden onmiddellijk bekijken en beslissen wat er moet worden verbeterd. Bovendien ben ik er, dankzij de monitor, ook absoluut zeker van dat de vastgelegde kleuren precies zijn zoals ik ze wil hebben.“

Creativiteit in alle vormen

Of het nu gaat om foto's of video's, afdrukken of online bekijken, met de EIZO ColorEdge CG319X en de vooraf opgeslagen kleurprofielen is het wijzigen van profielen een fluitje van een cent. Christian Ammann stelt deze functie tijdens de opnamen zeer op prijs, omdat de foto's en vooral de bewegende beelden onmiddellijk controleerbaar moeten zijn. Dit zorgt ervoor dat de foto's in de verschillende formaten altijd perfect zijn.

De succesvolle fotograaf heeft ook zijn eigen profiel op de monitor opgeslagen en hij kan er gemakkelijk met een tikje van zijn vinger bij.

Over Christian Ammann

Christian Ammann

Christian Ammann (*1975) is een freelance mode- en schoonheidsfotograaf en filmmaker. Hij wist al op twaalfjarige leeftijd dat hij fotograaf wilde worden. Hij studeerde fotografie in Zürich en werkt sindsdien internationaal. Ammann werkt voor verschillende internationale modemerken, zoals Chanel, L'Oréal, Max Factor, Victorinox, Mammut en Audemars Piguet.

Meer informatie over Christian Ammann: photographer.ch

Meer informatie over de CG319X

CG319X CG-serie
CG319X ColorEdge

In de 4K-videowereld alsmede voor fotografen en grafisch vormgevers biedt de CG319X voordelen van doorslaggevende betekenis: deze monitor geeft inhoud extreem scherp weer dankzij zijn resolutie van 149 ppi.

  • 78,9 cm (31,1 Inch)
  • 4096 x 2160 (4K), 17:9 Formaat
  • IPS (Wide Gamut)
  • Geïntegreerde sensor voor zelfkalibratie
5030,00 EUR
Adviesprijs incl. 21 % BTW.
  • 78,9 cm (31,1 Inch)
  • 4096 x 2160 (4K), 17:9 Formaat
  • IPS (Wide Gamut)
  • Geïntegreerde sensor voor zelfkalibratie