Het project

Eind 2021 werd het ultramoderne EP-laboratorium geïnstalleerd en het is een icoon van het ziekenhuis geworden.

Het EP-lab bestaat uit drie elementen: een bedieningsruimte, een controlekamer en een serverruimte. GEHC kreeg de opdracht om de operatiekamer uit te rusten, terwijl EIZO de cockpitoplossing definieerde en verantwoordelijk was voor de installatie ervan. EIZO werkte tijdens het hele project nauw samen met GEHC, van de planning tot de installatie.

De EIZO-oplossing

In de operatiekamer werd de EIZO 4K-monitor RadiForce LS580W geïnstalleerd, hierdoor kunnen de elektrofysiologen in één oogopslag alle noodzakelijke informatie op 58-inch breedbeeldmonitor zien. Dit maakt efficiënter werken mogelijk, aangezien geen extra handelingen hoeven te worden verricht om alle patiëntgegevens te verkrijgen.

Monitore im Einsatz

Vanuit de controlekamer worden alle visuele elementen gebundeld en naar de grote monitor in de operatiekamer gestuurd. De assistenten gebruiken drie EIZO RadiForce RX660-LM monitoren met elk een resolutie van 6 megapixels en een schermgrootte van 30 inch, die alle videobronnen combineren die voorheen op acht of meer monitoren moesten worden weergegeven. Op die manier is er minder bureauruimte nodig, zodat er geen grote controlekamer nodig is.

In de serverruimte zijn twee EIZO Large Monitor Managers LMM0802 in het serverrack geïnstalleerd. Zij bundelen alle videobronnen en zenden ze door naar de controlekamer.

Met deze visuele oplossing van EIZO is het mogelijk om alle beschikbare videobronnen te combineren, vanuit de werkplekken in de controlekamer te ordenen en te bedienen en de weergave van het grote scherm in de operatiekamer te beheren. Dit maakt een zeer efficiënte en soepele workflow, een hoge flexibiliteit en een groot comfort mogelijk, aangezien het chirurgisch team de informatie die het nodig heeft op het juiste moment kan krijgen.

Ingebruikneming

Na de installatie kreeg het ziekenhuispersoneel een briefing over het systeem van de GEHC-projectmanager, die eerder door EIZO was opgeleid. De feedback en ervaring zijn zeer positief, aangezien het nieuwe EP-lab meer comfort biedt voor patiënten en het chirurgisch team.

Imelda Krankenhaus OP Saal EIZO Monitor

Operating Room Solutions

EIZO CuratOR - Komplettlösungen für den integrierten OP.

Zur EIZO CuratOR-Website