“De installatie van de FDF2304W-IP-monitoren was kinderspel. De handleiding is heel gedetailleerd, de symbolen zijn gemakkelijk te begrijpen en de interface is zeer gebruiksvriendelijk. Tijdens het installatie- en configuratieproces wordt alles zeer goed uitgelegd, zodat we maar één keer in het systeem hoefden te gaan. Bovendien konden we de lay-out aanpassen aan de individuele behoeften van de verschillende afdelingen.”

Cody Bracken, manager SafeCare

De uitgangssituatie

Voordat Kindred Health koos voor monitoren van EIZO, had de instelling twee zorgafdelingen met verschillende klinische systemen. Er was echter geen passende oplossing voor de PC-opslag en de kabelgeleiding.

Hierdoor kon het personeel de gangen, parkeerplaatsen en ingangen niet goed bewaken, wat een groot veiligheidsrisico vormde. Ook ging er waardevolle tijd verloren, die beter besteed zou zijn geweest aan patiëntenzorg. De zorginstelling was daarom dringend op zoek naar een surveillancesysteem waarmee niet alleen de afdelingen, maar ook de toegangen konden worden bewaakt.

De oplossing

Kindred Health plaatste op iedere afdeling een DuraVision FDF2304W-IP-monitor van EIZO. Er waren al IP-camera's geïnstalleerd en aangesloten op een NVR (network video recorder) en een observatiestation in het kantoor van de beveiliging en van de manager van het centrum. Hierdoor kon de FDF2304W-IP direct worden verbonden met het netwerk. Extra computers of software waren niet nodig.

Het zorgpersoneel en het management hebben nu een overzichtelijke blik op tot 16 verschillende camerabeelden, van alle verschillende afdelingen binnen de zorginstelling. Het is prettig dat de beelden vanuit verschillende kijkhoeken volledig duidelijk zijn, want het personeel beweegt veel en gaat niet altijd eerst recht achter de monitor zitten.

De verpleging is blij met de oplossing, omdat ze er geen werk meer aan hebben. Na een stroomuitval schakelen de monitoren automatisch weer in en geven ze direct de camerabeelden weer, zonder dat ze opnieuw handmatig moeten worden ingesteld.

Kindred Health DuraVision FDF2304W-IP
Kindred Health DuraVision FDF2304W-IP

De installatie

De FDF2304W-IP is een autonoom bewakingsstation. Daarom konden de monitoren eenvoudig direct worden aangesloten op het netwerk, zonder dat er hulp nodig was van de IT-afdeling. Voor de IP-monitoren van EIZO is er geen extra computer nodig, dus hoeven gebruikers zich ook geen zorgen te maken over Windows-updates, antivirussoftware, weergavetoepassingen, extra softwarelicenties of PC-houders.

Cody Bracken, manager SafeCare, vertelt: “De installatie van de FDF2304W-IP-monitoren was kinderspel. De handleiding is zeer gedetailleerd, de symbolen zijn makkelijk te begrijpen en de interface is zeer gebruiksvriendelijk. Tijdens het installatie- en configuratieproces wordt alles zeer goed uitgelegd, zodat we maar één keer in het systeem hoefden te gaan. Bovendien konden we de lay-out aanpassen aan de individuele behoeften van de verschillende afdelingen.”

Normaal gesproken duurt de installatie tussen de anderhalf en twee uur, afhankelijk van de benodigde Windows-updates die moeten worden gedownload vanaf het internet. Bij Kindred Health was de monitor slechts een half uur na het openen van het installatieprogramma klaar voor gebruik.

De FDF2304W-IP is een kostenefficiënte oplossing, doordat er maar weinig tijd nodig is voor de installatie, maar ook omdat er vrijwel geen hardwarecomponenten, software en licenties nodig zijn.

Meer productinformatie

FDF2304W-IP
FDF2304W-IP DuraVision

IP-decodermonitor voor aansluiting van IP-camera's zonder tussenkomst van een computer op beveiligings- en bewakingsnetwerken. Compatibel met de besturingsprotocollen voor IP-camera's van Axis (VAPIX) en Panasonic, naast de ONVIF-norm.

  • 58 cm (23 Inch)
  • 1920 x 1080 (Full HD)
  • IPS
  • 58 cm (23 Inch)
  • 1920 x 1080 (Full HD)
  • IPS