De DuraVision FDS1904T heeft ons niet alleen overtuigd met de beeldkwaliteit, maar ook door de stille werking, ondanks de inbouwventilator, en de goede afleesbaarheid, ook vanuit een schuine kijkhoek.

Brandweerfunctionaris Ronny Mönck, projectleider Renovatie Brandweerboot

Naast drie man vaste bezetting – die als dat nodig is kan worden aangevuld met dertien andere personeelsleden – behoren ook vijf EIZO DuraVison FDS1904T 19 inch-monitoren met touchscreen tot de bootbemanning. Ze ondersteunen de kapitein en stuurlieden bij hun werk op de commandobrug, zowel in de dag- als nachtploeg. Bij weer en wind tonen ze alle gegevens voor de navigatie. Het model FDS1904T is toegelaten voor het ECDIS (Electronic Chart Display and Information System) en de Koden-radar (voor de series MDC-79XXP en MDC-70XXP). Ook alarm- en bewakingsgegevens en camerabeelden geven de monitoren optimaal leesbaar weer.

DuraVision FDS1904T
Alarm- en bewakingsgegevens en camerabeelden
EIZO DuraVision Feuerlöschboot Albert Wegener
Informatie voor de navigatie

De bijzondere kwaliteit en geschiktheid voor gebruik op zee van de EIZO DuraVision-monitoren blijkt ook uit de certificaten, die voor dit inzetbereik verplicht zijn. De monitoren zijn onder andere gecertificeerd volgens IEC 60945 voor temperatuur-, vochtigheids- en trillingsomstandigheden op schepen en bovendien voor het ECDIS- en radargebruik.

“We hebben heel bewust gekozen voor een product van EIZO”, aldus brandweerfunctionaris Ronny Mönck, projectleider Renovatie Brandweerboot. “Want EIZO is een toonaangevende producent van monitoren die ook speciale monitoren aanbiedt voor gebruik in de scheepsvaart. De DuraVision FDS1904T heeft ons niet alleen overtuigd met zijn beeldkwaliteit, maar ook door de stille werking, ondanks de inbouwventilator, en de goede afleesbaarheid, ook vanuit een schuine kijkhoek. Bovendien verleent EIZO 36 maanden garantie op dit model.” 

EIZO spreekt haar dank uit voor deze beslissing en wenst de Albert Wegener te allen tijde een behouden vaart met altijd ruim voldoende bluswater onder de kiel.

Feuerlöschboot Albrecht Wegener

In gebruik op de brandweerboot Albert Wegener:

FDS1904T
FDS1904T DuraVision

De 19-inch-monitor FDS1904T met touch-oppervlak voor ECDIS- en radarsystemen, geschikt voor gebruik overdag en 's nachts. Voldoet aan de norm IEC 60945.

  • 48 cm (19 Inch)
  • 1280 x 1024
  • VA
  • 48 cm (19 Inch)
  • 1280 x 1024
  • VA