Richard Warmerdam, Senior Systeembeheerder bij Forensisch Centrum Teylingereind, legt uit waarom er voor EIZO monitoren gekozen is: "We hebben een keuze gemaakt tussen de HP monitoren (dit was het merk waar we voorheen op waren gestandaardiseerd) en de EIZO monitoren.

We hadden geen problemen met de oude monitoren, maar ze waren kleiner en qua uitstraling was het ook een beetje een “zooitje” geworden. Voor ons was een professionele uniforme uitstraling, hoge kwaliteit en duurzaamheid belangrijke eisen die wij stelde aan de monitoren.

Om eerlijk te zijn zagen wij weinig verschil in de kwaliteit van het beeld, doorslaggevend voor ons was het feit dat we 5 jaar garantie kregen op deze monitoren en het EcoView onderdeel. Het prijsverschil tussen de beide monitoren was niet zodanig, dat een keuze voor EIZO niet te rechtvaardigen was."

Inmiddels gebruikt Forensisch Centrum Teylingereind de monitoren al enige tijd en zijn dit hun bevindingen: "De monitoren staan nu een paar maanden op de bureaus van de medewerkers en iedereen is zeer tevreden. In het begin hadden we de EcoView instelling wat te scherp afgesteld zodat de monitor te snel in de “savemode” kwam, na dit te hebben bijgesteld, allemaal tevreden gebruikers.

Garantie is zoals hierboven al omschreven een belangrijk onderdeel geweest van de besluitvorming. We hebben ook al en keer gebruik gemaakt van de garantieregeling en waren zeer tevreden met de afhandeling van dit verzoek.

We hebben gewoon prima monitoren gekozen, die er goed uitzien, en die voldoen aan de eisen die wij er aan gesteld hebben. Samen met een goede garantie en service vanuit EIZO hebben we hier als ICT afdeling weinig omkijken naar en kunnen we onze aandacht richten op andere werkzaamheden."