1000 FlexScan EV2750-monitoren geïnstalleerd

We spraken met Kenjiro Matsuo, Deputy Director-General van het Financial Markets Head Department van Mizuho Securities, over het besluit voor de nieuwe monitoren en de voordelen die hij ziet.

De handelsvloer van de Global Markets Division waar de EIZO-monitoren geïnstalleerd zijn, is het centrum van zakelijke activiteiten met grote invloed op de markt. Denk hierbij aan de handel in aandelen, obligaties en derivaten voor grote klanten.

Mizuho Securities Co., Ltd.
Hoofdkantoor van Mizuho Securities Co, Ltd.

We hebben omgevingen nodig waarin we ontzettend veel informatie tegelijkertijd efficiënt kunnen weergeven.

Mr. Kenjiro Matsuo, Deputy Director-General van Mizuho Securities
Mr. Kenjiro Matsuo, Deputy Director-General Global Markets Division, Financial Markets Head Department

Voor ons werk moeten we allerlei verschillende soorten informatie tegelijkertijd verwerken. Daarvoor zijn meerdere computers en monitoren nodig, en het was altijd een uitdaging om daarvoor een goede plaats en een logische opstelling te vinden. Een opdrachtterminal kan niet werken via een PC waar ook nog andere toepassingen op draaien. Om dus de opdrachten tegelijkertijd weer te geven met andere informatie, zijn meerdere monitoren vereist. Een efficiënte opstelling is daarvoor onontbeerlijk.

Omdat er meestal acht monitoren nodig zijn, gebruikten we tot nu toe acht vierkante LCD-monitoren van 19 inch met houders op armen. En sommige handelaren werken ook met meer of minder monitoren, zodat er verschillende opstellingen nodig waren om aan deze vereisten te voldoen.

Met de Picture-by-Picture-functie kunnen twee displays worden weergegeven op één FlexScan EV2750

De 19-inch LCD-monitoren die we voorheen gebruikten, waren van EIZO. Toen onze modernisering gepland werd, hoorde ik van EIZO over hun FlexScan EV2750. Die was op dat moment nog niet op de markt. De FlexScan EV2750 met 27-inch monitor kan met behulp van de Picture-in-Picture-functie worden opgedeeld, wat de werking van twee 19-inch modellen goed benadert. We kwamen tot de conclusie dat we hiermee een groot deel van de complicaties konden vermijden, waar we voorheen mee te maken hadden. Dit was dus een goede optie voor ons.

De flexibele voet en het bezelloze design bieden allerlei voordelen

Bij de FlexScan EV2750 kan de hoogte van de voet worden aangepast en het is mogelijk om de monitor te roteren. Hierdoor kunnen we vier monitoren staand naast elkaar plaatsen. Vervolgens gebruiken we Picture-in-Picture en hebben we acht aparte weergavevelden op slechts vier monitoren. Van acht keer 19 inch kunnen we dus overstappen op vier keer 27 inch. En met behulp van een compatibele grafische kaart met twee uitgangen kunnen we informatie over meerdere monitoren weergeven. De monitorindeling wordt zo duidelijk flexibeler, wat het makkelijker maakt om te voldoen aan de verschillende vereisten van onze handelaren.

Bovendien zorgt de smalle bezel van de FlexScan EV2750 ervoor dat er maar heel weinig ruimte tussen de monitoren zit als ze naast elkaar staan. Dat maakt het eenvoudiger om de blik tussen de monitoren te wisselen. Ik ben van mening dat dit onze arbeidsefficiëntie heeft verbeterd.

Met deze monitoropstelling creëren we een overzichtelijke sfeer en coherente werkplekken, waar de handelaren ook laagdrempeliger met elkaar kunnen communiceren.

No mounting arms are required for the EIZO EV2750

Omdat armen met houders niet nodig zijn, konden we de kosten en de hoeveelheid werk bij de installatie omlaag brengen.

We hopen dat EIZO de efficiëntie van de Picture-in-Picture-functie in de toekomst nog verder verbetert met meer en meer verschillende soorten invoermogelijkheden.

Bezoek de website van Mizuho Securities Co., Ltd.