“De monitor beschikt over een mooie, strakke rand, is mooi afgewerkt en voldoet aan alle technische specificaties. Ook het beeld wordt als erg rustig en duidelijk ervaren.

Thomas Boogert, ERP & ICT manager

Made in Holland

Het bedrijf werkt nauw samen met 40 leveranciers. Van het naaiatelier in Vlaardingen tot en met de sociale werkplaats in Leiden. Geproduceerd onder goede omstandigheden en met aandacht voor het milieu. 

Dagelijks assembleren meer dan honderd mensen de producten met veel enthousiasme en precisie. Het merendeel van hen werkt op de sociale werkplaats in Leiden. Alle onderdelen van de wallets, zoals de Cardprotector, het schuifsysteem aan de onderkant en het leer, komen hier bij elkaar.  Alle hulpmiddelen die de medewerkers op de sociale werkplaats gebruiken, zoals het gereedschap om de Cardprotector in elkaar te zetten, zijn door Secrid zelf gemaakt. In nauw overleg met de medewerkers zelf. Inmiddels creëerde Secrid meer dan tweehonderd Nederlandse banen.

Werkplekken

Secrid heeft haar kantoor in Den Haag, in de oude Caballero fabriek. Op iedere werkplek in het bedrijf worden EIZO schermen gebruikt. De meeste werkplekken bestaan uit een dual-screen opstelling met twee EV2450’s. Op de financiële- en hr afdelingen gebruiken ze daarnaast ook nog privacy filters, voor de bescherming van gevoelige en vertrouwelijke informatie.

Waarom EIZO?

Thomas Boogert, ERP & ICT manager, kreeg twee jaar geleden de opdracht om de werkplekken te voorzien van nieuwe beeldschermen. De keus voor EIZO was heel simpel. In het verleden gebruikte ze iMacs, maar de nieuwe werkplekken moesten voorzien worden van twee beeldschermen.

“Vaak werden orders uitgeprint, op het bureau gelegd en werd de informatie overgetypt in het systeem. Zonde van de printjes, het is niet ergonomisch en het kost te veel tijd. Vandaar de keuze voor twee schermen”, legt Thomas uit. “De volgende vraag was: welke schermen?” De keuze viel op 24 inch, dit formaat biedt namelijk een prima werkbaar oppervlakte en Full HD-resolutie.

Na twee willekeurige schermen online te hebben besteld, kwam Secrid al snel tot de conclusie dat het design en de afwerking hiervan teleurstelde. De monitoren paste niet bij de look and feel van het kantoor en werden direct afgekeurd. De volgende stap was wat zoektermen Googlen: ‘beste monitor’, ‘high-end monitor’ etc. Met de gedachte dat de productontwikkelaars over features en dingen nadenken, waar Thomas nog nooit bij stil had gestaan.

Hij kwam uit bij EIZO en bestelde twee FlexScan EV2450’s. Het design werd direct goedgekeurd. “De monitor beschikt over een mooie, strakke rand, is mooi afgewerkt en voldoet aan alle technische specificaties. Ook het beeld wordt als erg rustig en duidelijk ervaren. De medewerkers zitten 8 tot 10 uur te werken achter de schermen en je hoort nooit iemand klagen over hoofdpijn of vermoeide ogen.“

Thomas voegt toe: “Uiteindelijk pluk je de vruchten van een wat duurdere keuze, omdat de rest van het product beter klopt. Er is altijd op iets bespaard als je een goedkoper product aanschaft.“