Na uitgebreid testen kwam de EIZO FlexScan EV2450 als winnaar uit de bus, voornamelijk vanwege de energiezuinigheid. In vergelijking met de oude monitoren besparen deze meer dan 50% ten opzichte van het vorige model beeldschermen.

Waterschap Zuiderzeeland

Waterschap Zuiderzeeland zorgt met dijken, gemalen en afvalwaterzuiveringsinstallaties in Flevoland voor een veilige woon- en werkomgeving en schoon en voldoende water. Met de verbouwing van het waterschapshuis laat het waterschap zien serieus aan de slag te zijn met de klimaatdoelstellingen. 

Sinds de zomer van 2017 werkt Waterschap Zuiderzeeland in een energieneutraal kantoor. Door efficiënt te verbouwen en verschillende duurzaamheidsmaatregelen te treffen is een kantoor gerealiseerd dat klaar is voor de toekomst.

Energieneutraal

Zo heeft het waterschap ongeveer 80% van alle materialen uit het eigen gebouw en van het eigen materiaal hergebruikt. Veel bestaand meubilair is opgeknapt en de vloerbedekking is gemaakt van gerecyclede visnetten. Daarnaast liggen er op het dak van het kantoorpand zonnepanelen. Dit zijn enkele voorbeelden hoe het waterschap met dit pand laat zien, dat zij goed op weg zijn naar een volledig energieneutraal waterschap in 2050.

Ook heeft het waterschap het totale energieverbruik van het kantoor sterk verminderd. Een klein, maar niet onbelangrijk, onderdeel daarin is het gebruik van nieuwe monitoren. Energiezuinigheid en gebruiksgemak waren de belangrijkste eisen van het waterschap. Daarnaast moesten de nieuwe monitoren esthetisch aansluiten bij de nieuwe kantoorinrichting, zo was bijvoorbeeld een witte monitorrand vereist.

EIZO Flexscan Referentie - Waterschap Zuiderzeeland
EIZO Flexscan Referentie - Waterschap Zuiderzeeland

Werkplekken

De monitoren worden gebruikt voor kantoorwerkzaamheden zoals tekstverwerking, (CAD) tekenwerk, Geoweb en administratieve werkzaamheden. Vanuit de raamovereenkomst hebben werknemers van Waterschap Zuiderzeeland in het aanbestedingsproces 4 verschillende merken monitoren met vergelijkbare specificaties vergeleken op basis van prijs, energiezuinigheid, beeldkwaliteit, design en bedieningsgemak.

Na uitgebreid testen kwam de EIZO FlexScan EV2450 als winnaar uit de bus, voornamelijk vanwege de energiezuinigheid. In vergelijking met de oude monitoren besparen deze meer dan 50% ten opzichte van het vorige model beeldschermen. Over een periode van 5 jaar levert dat een elektriciteitsbesparing op van 60 euro per monitor. Daarnaast was men erg positief over het gebruiksgemak van de monitoren.

Het waterschap werkt inmiddels bijna een jaar met de EIZO monitoren en is hier erg tevreden over.