De medewerkers van Gooise Meren ondervonden veel hinder van zonlicht dat op het scherm scheen. Bij het vervangen van de monitoren in 2019 was het hoofdzaak om de medewerker zo goed mogelijk te faciliteren en een oplossing te vinden zodat ze niet meer gehinderd werden door lichtinval. Daarnaast moesten de nieuwe monitoren minimaal Full HD zijn en beschikken over dunne randen zodat twee monitoren als één grote monitor gebruikt kunnen worden. De gemeente vond het energieverbruik van de nieuwe monitor ook belangrijk. Deze moest zo laag mogelijk zijn.


Naast de inkoop van ICT wordt er ook veel ICT afgevoerd. Wanneer levensduurverlenging geen optie meer is, zorgt Gooise Meren voor een zo verantwoord mogelijke afvoer. Die voorkomt dat onbedoelde export van afgedankte apparatuur naar landen gaat waar geen adequate afvalverwerking is. De WEEE-richtlijn geeft daar duidelijke richtlijnen voor. Gezien deze richtlijnen speelde de levensduur van de toekomstige monitoren ook een grote rol.


Via een selectieproces tussen twee leveranciers zijn de bovenstaande eisen uitgezet en is er met verschillende merken getest. De EIZO FlexScan EV2450 is als winnaar uit de bus gekomen.


De EV2450 voldeed aan alle gestelde eisen. Daarnaast was de mogelijkheid om verschillende contrastprofielen voor verschillende werkzaamheden in te stellen een erg positieve feature. Voor het lezen van grote stukken is de paper modus een uitkomst. Sinds de installatie van de 600 EIZO monitoren klagen medewerkers niet meer over hinder van het zonlicht en kunnen ze ondanks de inval hiervan toch alle content op het scherm goed zien.

Maar EIZO voldeed niet alleen aan alle gestelde eisen, ook de garantie speelde een belangrijke rol in de keuze. Gemeente Gooise Meren schrijft de monitoren in 5 jaar tijd af. Door de garantieperiode van 5 jaar is er garantie tot het einde van de afschrijfperiode en dus geen bijkomende kosten voor bijvoorbeeld reparatie of vervanging. Dit was niet bij alle merken het geval.

Meer product informatie