Martin Wiegers, Senior Referent Advies en Projectmanagement bij de GLS Bank, legt in het volgende interview uit waarom de GLS Bank doelbewust heeft gekozen voor de monitoren van EIZO uit de FlexScan-reeks:


EIZO: Hoe bent u eigenlijk bekend geraakt met de producten van EIZO?

Martin Wiegers: EIZO was voor ons natuurlijk een begrip als monitorfabrikant. De goede testresultaten spreken voor zich. Het concrete contact en de opzet en start van het project werden vervolgens met de verantwoordelijke Key Account Manager van EIZO tot stand gebracht.

EIZO FlexScan-monitor in gebruik op kantoor bij de GLS Bank

Duurzaamheid speelt in uw instelling een zeer grote rol. In hoeverre heeft dit de keuze van de monitoren beïnvloed?

Wij zijn ons er zeer van bewust dat bij de productie van technische goederen, zoals monitoren, volledige duurzaamheid kostbaar is. Toch speelt dat hier natuurlijk ook een zeer belangrijke rol.  EIZO heeft op dat vlak goede en aantoonbare duurzaamheidsstandaarden ingesteld. De productie vindt plaats in Japan. De apparaten beschikken over uitgebreide stroombesparingsmodi en verbruiken daardoor minder stroom.

De lange levensduur van de monitoren van EIZO is een ander belangrijk punt als het gaat om duurzaamheid. De monitoren moeten nu namelijk veel later worden vervangen dan bij producten met een minder lange levensduur. Dat spaart onze natuurlijke hulpbronnen.Wat sprak er voor u verder nog voor de monitoren van EIZO?

Er zijn veel redenen: de voortreffelijke beeldkwaliteit, de uitstekende productkwaliteit, de talloze aansluitmogelijkheden, de lange garantietermijn van 5 jaar inclusief on-site garantie, het slanke design, de ergonomie en ook de langdurige beschikbaarheid.

De EV2450 in een opstelling met twee monitoren bij de GLS Bank

Voor welke toepassingen worden beide modellen bij uw instelling gebruikt?

De EV2750 worden bij ons ingezet op de afdeling Communicatie en Ontwikkeling en op werkplekken waar grote tabellen worden bewerkt. De EV2450 worden doorgaans bij het gebruik van twee monitoren ingezet, met name bij de klantenserviceafdelingen om meteen meerdere toepassingen parallel te kunnen weergeven en te kunnen gebruiken.Intussen worden er al veel apparaten bij u ingezet. Hoe zijn tot dusver uw ervaringen daarmee? Is er al feedback van de gebruikers?

De feedback is zonder uitzondering positief. Er wordt veel teruggekoppeld dat de nieuwe monitoren, dus de apparaten van EIZO, vriendelijker zijn voor de ogen en dat daardoor hoofdpijn wordt vermeden. Ook de goede kleurweergave wordt geprezen.

Naar de monitoren