“Voor het algemene speloverzicht, en met name bij lange ballen, hoef je niet meer op de kleine overzichtskaart te kijken. Je ziet meteen waar de bal naartoe kan. Dat is niet alleen een groot voordeel bij balbezit, maar ook tijdens de verdediging.”

Timo 'TimoX' Siep, FIFA vice-kampioen (ESWC), VfL Wolfsburg

FIFA vice-kampioen TimoX

Timo is een van de beste FIFA-gamers ter wereld. Hij schat zelf dat hij tot de top 10 behoort, bij de laatste ESWC werd hij bijvoorbeeld tweede. Ook tijdens de actuele FIFA Interactive Worldcup wist hij zich te kwalificeren voor het regionale offline-toernooi.

Voor wedstrijden zoals de ESL-kampioenschappen, de FIFA Interactive Worldcup of het ESWC is de beste setup nodig om de winnaar te bepalen. Ook de manier waarop e-sporters thuis trainen is van cruciaal belang.

Drei FS2434 im Einsatz beim FIFA-spielen

Televisie versus monitor

De organisatoren gebruiken voor hun competities niet voor niets monitoren in plaats van televisieschermen. De prestatie van de speler staat immers voorop en die kan alleen gegarandeerd worden door prestatiegerichte beeldschermenen.

“Afgezien van de grootte is een monitor in alle opzichten beter dan een televisiescherm. Ook bij FIFA hebben monitoren een aantal voordelen”, legt Timo uit. Zo hebben monitoren over het algemeen een snellere reactietijd en dat is onmisbaar voor het gamen in competitieverband.

De EIZO FS2434 heeft een uiterst kleine input-lag, wat inhoudt dat de signalen van de gaming-controller bijzonder snel in het spel worden omgezet en op het beeldscherm worden getoond. Dat is ideaal voor professionals en ook uitermate geschikt voor een setup met drie monitoren. “Het is gewoon fijner om op een goede monitor te gamen”, zegt Timo.

Overzicht en prestatie – de setup met 3 monitoren

Triple-Monitor-Setup bei FIFA

De allerbeste is een setup met drie monitoren, waarbij de voordelen van de monitor worden verenigd met een groot beeldoppervlak, net als dat van een televisiescherm. Deze setup is zelfs breder dan een televisiemonitor, waardoor je het volledige speelveld overziet.

TimoX ziet bij de setup met drie monitoren een duidelijk voordeel: “Voor het algemene speloverzicht, en met name bij lange ballen, hoef je niet meer op de kleine overzichtskaart te kijken. Je ziet meteen waar de bal naartoe kan. Dat is niet alleen een groot voordeel bij balbezit, maar ook tijdens de verdediging.”

“Als je FIFA serieus neemt, moet je op een monitor trainen en als je het je kunt permitteren is een setup met drie monitoren natuurlijk heel cool”, aldus een enthousiaste TimoX.