EIZO diagnostic monitors

Binnen het ziekenhuis wordt gewerkt met verschillende monitoren en software oplossingen van EIZO.

Op de afdeling radiologie en nucleaire geneeskunde wordt volledig gewerkt met EIZO, met uitzondering van de verslaglegging op de mammapoli, vanuit historie wordt hier nog gewerkt met een ander merk beeldschermen. Binnen de radiologie is de standaard waarmee wordt gewerkt een set van twee 3MP monitoren, een combinatie van grijswaarden en kleuren monitoren wordt toegepast. Op nucleaire geneeskunde wordt met een set van twee 2MP kleuren monitoren gewerkt. De bespreekruimten zijn tevens voorzien van een separaat werkstation met twee 3MP monitoren van EIZO, de beelden worden ook getoond op groot formaat presentatie scherm in de kleine bespreekruimte en op een 4MP projector in de grote bespreekruimte.

Verder wordt er binnen het ziekenhuis met diagnostische monitoren van EIZO gewerkt op de afdeling longgeneeskunde en SEH. Steeds meer overige aanvragers die beelden beoordelen krijgen een clinical review monitor van EIZO.

Welke specifieke eisen waren er aan de monitoren?

Een eis bij de keuze van monitoren was dat de 2&3MP kleuren monitoren over een hoge luminantie moesten beschikken. De luminantie staat bij het Martini ziekenhuis ingesteld op 450 cd/m2 om de invloed van mogelijk omgevingslicht te beperken. Daarnaast wilden we een clinical review beeldscherm die volledig zelfstandig te kalibreren is, dus met een integrated front sensor.

Diverse merken zijn getest, EIZO kwam als beste naar voren op basis van prijs en kwaliteit.

Heeft de RadiCS software en RadiNET Pro Web Hosting een specifiek probleem opgelost?

De EIZO RadiCS software en RadiNET Pro Web Hosting oplossing heeft voor ons het probleem van beheer opgelost. RadiCS en RadiNET Pro Web Hosting wordt in het Martini ziekenhuis gebruikt in combinatie met alle diagnostische en clinical review monitoren van EIZO. Het wordt vooral gebruikt voor het vastleggen van rapportages, en in mindere mate voor de controle rondom branduren. Daarnaast passen we dit ook toe voor de EIZO monitoren in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen en Nij Smellinghe ziekenhuis in Drachten.

In welke mate speelde de garantie een rol in de selectie?

Helderheid garantie speelde een minder grote rol omdat door de hoger ingestelde helderheid deze door de leverancier niet kan worden gegarandeerd. Echter, de ervaring leert dat met een goed beleid van het uitschakelen van de monitor als deze niet gebruikt wordt, de levensduur van EIZO beduidend hoger is dan 5 jaar.

Wat zijn uw voordelen door het gebruik van EIZO producten?

Een goede prijs kwaliteit verhouding, een goede invulling van de zelfstanding kalibreerbare diagnostische en clinical review monitoren en de goede koppeling met EIZO RadiCS en RadiNET Pro Web Hosting.

Anne Talsma
Klinisch Fysicus, Martini Ziekenhuis