Prof. MUDr. Jan Daneš gebruikt de EIZO RadiForce monitoren.
Prof. MUDr. Jan Daneš gebruikt de EIZO RadiForce monitoren.

Tijdens de digitalisering van de radiologische werkplekken kwam prof. MUDr. Jan Daneš in contact met technologieën en producenten die min of meer voldeden aan de strenge eisen voor een nauwkeurige verwerking van röntgenbeelden. Gedurende deze tijd raakte hij ook bekend met de producten van EIZO en kreeg hij waardering voor hun hoge mate van betrouwbaarheid en de compromisloze kwaliteit van de beeldweergave die het resultaat zijn van de hoge productiekwaliteit en de bijgeleverde kalibratie- en kwaliteitsborgingssoftware RadiCS. De monitoren van EIZO voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen die worden gesteld aan de werkplekken van het algemeen academisch ziekenhuis in Praag.

Behandelkamers in het centrum voor mammadiagnostiek Waltrovka
Behandelkamers met een aangename sfeer.

Jan Daneš wilde zijn patiënten tijdens de mammografiescreening een persoonlijke behandeling en een aangenamere omgeving bieden. Daarom opende hij 20 jaar geleden een privécentrum voor mammografie in Berouně. De behandelkamers zouden al snel populair en bekend worden dankzij de positieve en persoonlijke sfeer en de korte wachttijden. De patiënten kwamen ook uit verder weg gelegen regio's, zoals Pilsen en Zuid-Bohemen. Daarnaast kwamen er steeds meer patiënten uit Praag. Om die reden besloot professor Daneš in 2018 om een nieuw centrum voor mammadiagnostiek in Praag te openen.

Het centrum voor mammadiagnostiek Waltrovka in Praag.
Het centrum voor mammadiagnostiek Waltrovka in Praag.

Het Praagse centrum is gevestigd in het onlangs gerenoveerde Walter-gebouw in Praag 5-Jinonice, dat zodanig werd gerestaureerd dat alle belangrijke bouwkundige elementen van de oorspronkelijke industriële architectuur behouden bleven.

Op basis van de jarenlange ervaring en de tevredenheid over de monitoren van EIZO werden de diagnostische werkplekken in het Praagse centrum uitgerust met de 5 megapixel RadiForce GX550-monitoren. Deze kwalitatief hoogwaardige en optimaal gekalibreerde diagnostische monitoren zorgen ervoor dat artsen snelle en foutloze diagnoses kunnen stellen.

Meer informatie

EIZO in de mammografie

Lees meer

EIZO voor de projectieradiografie

Lees meer