Eerste klas uitrusting

Op aanraden van MSB Technik, dat al jarenlang samenwerkt met MVZ Radiologie Karlsruhe voor de levering van monitoren en het testen van de bestendigheid ervan, besloot het zorgcentrum de al lang in gebruik zijnde RadiForce G51 oplossing met dubbel scherm te vervangen door een RadiForce RX1270 met een diagonaal van 30,9 inch. En om het volledige prestatiebereik van de monitor te kunnen oproepen, schafte MVZ meteen een grafische kaart aan met de vereiste resolutie en rekenkracht die door EIZO voor deze monitor werden aanbevolen en gevalideerd.

Het MVZ is een groot radiologisch-nucleair medisch zorgcentrum in het hart van Karlsruhe en is grotendeels verantwoordelijk voor de radiologische zorg in de regio Karlsruhe en omstreken. Meer dan 60.000 patiënten worden er elk jaar onderzocht. Met 12 artsen en meer dan 60 niet-medische medewerkers bestrijkt het het volledige spectrum van de ambulante radiologische diagnostiek. Het MVZ heeft een hoog professioneel niveau en hecht veel belang aan eersteklas technische apparatuur.

Dr. Michaely

Betere workflow en ergonomie

Op de vraag welke voordelen de RX1270 biedt voor de diagnose in vergelijking met de vorige oplossing, antwoordt Prof. Dr. Henrik Michaely, directeur van MVZ Radiologie Karlsruhe: "De RX1270 neemt aanzienlijk minder ruimte in dan de twee 5-megapixelmonitoren en je hebt nu een volledig beeld van wat er gebeurt, zonder storende frames tussen twee monitoren. Dit verbetert de workflow en de ergonomie voor de werknemers. Want vroeger moest je je hoofd nog een beetje draaien om beide schiettijden te vergelijken." Bovendien vergemakkelijkt het smalle zwarte voorframe van de RX1270 het geconcentreerde zicht op het beeldscherm in donkere ruimten, zoals Prof. Dr. Henrik Michaely heeft opgemerkt.

Naast de RX1270 voor curatieve mammografie zijn andere RadiForce-modellen in gebruik op verschillende diagnostische werkstations in het MVZ Radiologie Karlsruhe: RX850 voor CT en MRT en MX242W voor CT.

"EIZO-producten onderscheiden zich door hun hoge kwaliteit en duurzaamheid, maar ook door hun krachtige functionaliteit. Bovendien staat EIZO voor goede ondersteuning."

Prof. Dr. Henrik Michaely, Directeur MVZ Radiologie Karlsruhe
Dr. Michealy

Verdere productinformatie

RX1270 G&R-serie
RX1270 RadiForce

De compacte, veelzijdig inzetbare monitor voor comfortabele diagnostiek in de radiologie, voor opnamen in kleur en grijstinten in vrijwel ieder formaat en iedere resolutie.

  • 78,4 cm (30,9 Inch)
  • 12 Megapixels (kleuren),
  • IPS
  • 2x DisplayPort, HDMI
  • 78,4 cm (30,9 Inch)
  • 12 Megapixels (kleuren),
  • IPS
  • 2x DisplayPort, HDMI