Dr. Sandeep Amin
Dr. Sandeep Amin werkt met RadiForce RX850 om meetresultaten te bekijken en gebruikt de FlexScan EV2455 als RIS-console.

“Dankzij EIZO RadiLight is iedereen veel oplettender en wakkerder bij de diagnostiek. Bovendien maakt de kleine lamp aan het einde van de zwanenhals het mogelijk dat er documenten op de werkplek kunnen worden gelezen. Daar bovenop komt dat het apparaat een zeer moderne uitstraling heeft.”

Dr. Sandeep Amin, arts-assistent radiologie bij het Klinikum Oldenburg
RadiLight

Bij de afdeling Radiologie van het ziekenhuis worden intussen bijna alle procedures waar beeld aan te pas komt digitaal uitgevoerd en verwerkt. Zoals gebruikelijk worden ook de verslagruimtes verduisterd om storende invloeden van omgevingslicht uit te sluiten die een nadelig effect op het diagnoseresultaat kunnen hebben. Deze omstandigheden die een optimale kwaliteit van de diagnose waarborgen, worden door veel radiologen echter gezien als een permanent belastend en vermoeiend voor de ogen. Een ander nadeel dat zich in de verduisterende kamer vaak voordoet, is dat het vaak moeilijk is om de toetsen goed te kunnen lezen, evenals de noodzakelijke analoge documenten en notities.

Bij de ontwikkeling van de comfortverlichting RadiLight van EIZO stond het verhogen van het comfort op de diagnostische werkplek en het zo lang mogelijk vasthouden van de concentratie en prestatie van de gediagnosticeerde zonder in te boeten aan de kwaliteit van de diagnostiek centraal. 

Het Radilight bestaat uit omgevingsverlichting die de achterkant van de monitor in een aangenaam, diffuus licht hult en uit een leeslamp aan een zwanenhals die de werkplek en het toetsenbord verlicht zonder dat dit van invloed is om de monitorweergave. Beide verlichtingen kunnen worden gedimd en zijn hierdoor optimaal af te stemmen op de omgevingsomstandigheden. De RadiLight kan gemakkelijk aan de achterkant van de voet van de monitor worden bevestigd en neemt hierdoor geen belangrijke plaats op het bureaublad in. De stroomvoorziening loopt via een USB-aansluiting van de monitor en kan snel en eenvoudig tot stand worden gebracht. 

Ongeveer twee jaar lang werd het RadiLight als test ook bij het Oldenburger Instituut toegepast. De radiologen die het apparaat hebben getest, waren zo enthousiast dat ze vervolgens alle diagnostische werkplekken hebben voorzien van comfortverlichting van EIZO. “Dankzij EIZO RadiLight zijn patiënten veel oplettender en wakkerder bij de diagnose. Bovendien maakt de kleine lamp aan het einde van de zwanenhals het mogelijk dat er documenten op de werkplek kunnen worden gelezen. Daar bovenop komt dat het apparaat een zeer moderne uitstraling heeft.”, aldus Dr. Sandeep Amin, arts-assistent radiologie bij het Klinikum Oldenburg Zo vult Josef Pohlgeers aan: “RadiLight verhoogt het welzijn en de prestatie van onze medewerkers en houdt tegelijkertijd ideale diagnostische omstandigheden in stand zonder storende invloeden van omgevingslicht.”

Naar de gebruikte RadiLight

RadiLight
RadiLight Accessoires

Comfortverlichting voor verslagruimten - Gemakkelijk te bevestigen lamp voor RadiForce medische LCD-monitoren.