De beste manier om uw EIZO-producten veilig schoon te maken en te desinfecteren (COVID-19)

Dit document is van toepassing voor alle producten van het merk EIZO.

Door de verspreiding van het nieuwe coronavirus (covid-19) ontvangt EIZO meer vragen over de beste manier om haar producten veilig te reinigen en te desinfecteren.

Volg de onderstaande stappen om uw producten zo min mogelijk te beschadigen tijden de desinfectie.

  • Draag wegwerphandschoenen tijdens het reinigen en desinfecteren van oppervlakken.
  • Schakel het apparaat uit en haal de stekker uit het stopcontact. Maak een product nooit schoon als het is ingeschakeld of als de stekker in het stopcontact zit.
  • Koppel alle externe randapparatuur los.
  • Spray vloeistoffen nooit direct op het product.
  • Gebruik uitsluitend zachte, niet-pluizende doeken. EIZO beveelt het microvezeldoekje aan dat wordt meegeleverd met de ScreenCleaner-set van EIZO. Als u ander materiaal gebruikt dan microvezeldoekjes, kunt u uw product beschadigen.
  • Maak een zachte doek vochtig met een oplossing van 70% isopropylalcohol. Volg de instructies van de fabrikant voor het schoonmaken en desinfecteren met isopropylalcohol.
  • De doek moet vochtig zijn, maar niet doordrenkt.
  • Als u een display van een monitor schoonmaakt, veeg dan alle vuil van het oppervlak met de doek die vochtig is gemaakt met het reinigingsmiddel. Duw niet met kracht op het display of op de rand van de monitor. Dit kan namelijk storingen veroorzaken in de werking van het display. Gebruik geen borstel, dit kan krassen op het paneel veroorzaken.
  • Controleer of alle oppervlakken weer volledig opgedroogd zijn, voordat u het apparaat na de reiniging weer inschakelt. Er mag geen vloeistof of vocht zichtbaar zijn op de oppervlakken van het product, voordat u de stroom weer inschakelt.
  • Gooi de wegwerphandschoenen na iedere reiniging weg. Was uw handen direct nadat u de handschoenen heeft uitgetrokken en weggegooid.

De bovenstaande reinigingsprocedure kan doffe plekken veroorzaken, vervaging van het monitoroppervlak, veranderingen in de glans en vermindering van de beeldkwaliteit.
Gebruik nooit oplosmiddelen, benzeen, was of schuurmiddel. Deze kunnen de producten beschadigen. Laat geen chemicaliën direct in contact komen met de producten.
Lees de instructies en de beperkte garantie van de producten zorgvuldig door om uzelf bekend te maken met het veilige en effectieve gebruik.

Mijn CG/CX/CS-monitor wordt niet herkend door ColorNavigator. Wat kan daarvan de oorzaak zijn?

Soms vergeten gebruikers om de pc/Mac via de USB-aansluiting te verbinden met de monitor. ColorNavigator maakt gebruik van de USB-kabel om de monitor te kalibreren. Daarom willen we u eerst verzoeken om te controleren of de USB-kabel goed is aangesloten en op de juiste manier functioneert.

In hoeverre is de USB-C-interface geschikt voor het beeldsignaal?

EIZO-monitoren ondersteunen met de USB-C-interface de zogeheten DisplayPort Alternate Mode. Daarmee kunnen ze via een USB-C-interface beeld ontvangen. De computer en de USB-C-poort moeten deze modus ondersteunen, zoals bij een MacBook Pro en een Thunderbolt-interface. Raadpleeg de informatie van de fabrikant.

Wat betekent Auto EcoView?

De automatische EcoView-functie kan worden ingeschakeld met één druk op de knop. Bij sterk omgevingslicht wordt de helderheid vergroot en bij zwak omgevingslicht juist verminderd. De functie zorgt er zo voor dat het contrast steeds constant is en dit bevordert niet alleen de ergonomie op de werkplek, maar u spaart ook kosten én het milieu.

Hoe kan ik het beste de gamma- en witpuntwaarde van mijn monitor instellen?

Voor ColorEdge-monitoren raden we het volgende aan:

Witpuntwaarde:
In de praktijk wordt de witpuntwaarde van de monitor meestal gelijkgetrokken met de lichtkast en niet met de gebruikte kleurruimte. Dat is doorgaans D50 resp. 5000 kelvin.
Bij het controleren met daglicht en fotografie in het algemeen wordt meestal D65 gebruikt.

Gammawaarde:
Over het algemeen wordt aanbevolen de kleurtooncurven van de monitor zodanig in te stellen dat die optimaal overeenkomen met die van de gebruikte kleurruimte. Dan hoeft het kleurenbeheerprogramma of het besturingssysteem de tinten van het beeld niet heel ingrijpend te corrigeren.

Voorbeelden:
PhotoRGB, Adobe RGB en sRGB zijn gebaseerd op een gammakarakteristiek van 2,2. Dan moet het beeldscherm ook op 2,2 worden ingesteld. ECI-RGB is gebaseerd op een gammawaarde van 1,8.

De L*-kleurruimte bevat geen gammafunctie, waardoor L equidistant is. Bij dit soort aanbevelingen gaat het uiteindelijk om heel kleine nuanceverschillen.
Het kleurenbeheerprogramma houdt tijdens het berekenen rekening met het profiel van de monitor. Daarin ligt ook de gammawaarde opgeslagen. Als u streepvorming wilt voorkomen, heeft het zin de gammawaarde van de monitor aan te passen aan die van de kleurruimte. U kunt ook meteen zonder gammawaarde, maar voor de monitor en kleurruimte juist met L* werken. Het enige dat het kleurenbeheer niet kent, is de belichting van de proeven. Daarom moet de witpuntwaarde van het beeldscherm na het belichten van de proeven worden ingesteld, niet nadat de kleurruimte is gekozen.

Voor Flexscan-monitoren raden we het volgende aan:
Gammawaarde = 2,2 en witpuntwaarde = 6500

Er komt geen geluid uit de luidsprekers. Hoe los ik dat op?

Controleer of er een audioverbinding is tussen de computer en de monitor (via HDMI, DisplayPort of een geluidskabel). Kies de juiste audio-ingang en stel het volume in.

Waar is Power Resolution voor bedoeld en hoe gebruikt u het?

Power Resolution zorgt ervoor dat contouren en fijne structuren scherper op het beeld verschijnen. De algehele weergave wordt daardoor duidelijker en expressiever. Videospelletjes, video's en afbeeldingen krijgen meer diepte en zien er ruimtelijker uit. Het effect is het duidelijkst bij vage of metaalachtige, reflecterende voorwerpen. U kunt structuren en contouren naar wens scherper of juist wat minder scherp in beeld brengen. Via het OnScreen-menu kunt u zelf bepalen of en in hoeverre Power Resolution het beeld verscherpt.

Aanwijzing:
Een grafische kaart moet bijzonder krachtig zijn om gedetailleerde meshpatronen, zoals bij de weergave van bewegende struiken of rotsen, scherp in beeld te brengen. Bij haperende, zwakke grafische kaarten raden we aan Power Resolution op 1 in te stellen of het programma uit te schakelen, omdat de vertraging anders storende schommelingen in de helderheid kan veroorzaken.

Welke garantieduur geldt voor EIZO RadiForce monitoren?

De looptijd van de garantie op EIZO RadiForce-monitoren bedraagt voor de meeste modellen 5 jaar, en deze garantie is inclusief on-site omruilservice. EIZO beveelt voor medische beeldschermen een helderheid aan die ruim boven de minimumvereisten conform QS-RL ligt. Deze aanbevolen helderheid wordt door EIZO gegarandeerd.
Welke garantie voor elk RadiForce-model van toepassing is, is te vinden in de bijbehorende productinformatie die bij elk model wordt meegeleverd.

Werken EIZO-monitoren met alle grafische kaarten?

Wat de aansluitingen van de monitoren betreft: in de regel wel. Voor 4K-monitoren raden we grafische kaarten met DisplayPort 1.2 of hoger aan.

Aan welke vereisten moet ik voldoen om bij 60 Hz een resolutie van 4K te kunnen gebruiken?

Voor een 4K-resolutie bij 60 Hz hebt u een DisplayPort-signaal van ten minste versie 1.2 nodig of een HDMI-signaal dat 4K bij 60 Hz ondersteunt.

Oudere EIZO-modellen

Meer informatie over oudere EIZO-modellen is te vinden op de EIZO Global-website.

Naar EIZO Global gaan