Wat wordt bedoeld met de term Contrast?

Contrast verwijst naar de verhouding tussen zwart en wit en met betrekking tot monitoren wordt meestal uitgegaan van een donkere-kamercontrast uit een gecontroleerde laboratoriumomgeving. Typisch gebruikte contrasten bij afdrukken op papier hebben de volgende verhoudingen: 6:1 bij kranten, 31:1 bij laserprinters en 49:1 bij fotopapier. Contrasten als in een donkere kamer zijn op kantoor niet haalbaar omdat weergave van zeer diep zwart niet kan worden gerealiseerd bij normaal omgevingslicht, zelfs niet wanneer het scherm is uitgeschakeld.

Wat wordt bedoeld met de term Kijkhoek?

De term 'kijkhoek' verwijst naar de hoek waarbij het contrast bij zicht op het scherm beter is dan 10:1. Over het algemeen is dit bij waarden tussen 160° en 178°. Deze waarden geven echter geen informatie over de enorme verschillen die kunnen optreden binnen elke kijkhoek. Voor gebruikers geldt dat het contrast niet aanzienlijk mag veranderen wanneer loodrecht en licht zijdelings naar het scherm gekeken wordt. Er mag ook geen verschil waarneembaar zijn wanneer gebruikers naar de weergave in het midden van het scherm of op de buitenrand van het scherm kijken. De contraststabiliteit kan door de verschillende LCD-technologieën best uiteenlopen en dit kan het beste worden vastgesteld met behulp van een meetdiagram of bij een directe visuele vergelijking. Des te stabieler de contrasten binnen het blikveld van de kijker zijn, des te beter is de beeldweergave.

Welk besturingssysteem heb ik om de kalibratiesoftware ColorNavigator te kunnen uitvoeren?

EIZO biedt verschillende versies van de ColorNavigator-software aan. Deze versies zijn compatibel met Windows of Mac OS.

Hoe gaat een zelfkalibratie in zijn werk?

Apparaten kunnen zichzelf met behulp van een geïntegreerde sensor kalibreren, zonder dat u als gebruiker hieraan te pas komt. Uw computer hoeft niet eens ingeschakeld te zijn om deze functie uit te voeren. De kalibratie wordt dan, afhankelijk van de programmering van het scherm, 's nachts of in de middagpauze uitgevoerd of op een daarvoor vastgelegd tijdstip. Deze programmering kan eenvoudig worden uitgevoerd via ColorNavigator of het OnScreen-menu.

Waarvoor dient de functie Smart Resolution?

Smart Resolution is een door EIZO gepatenteerde technologie waarmee de scherminhoud kan worden gecontroleerd op ruis en onscherpte. Smart Resolution zorgt ervoor dat dergelijk ruisen niet versterkt wordt en corrigeert onscherpte waardoor het beeld scherper wordt. Bij het spelen van games kan Smart Resolution de beeldweergave nog scherper maken waardoor de weergave levendiger wordt. Bij andere inhoud, zoals foto's en websites, kan Smart Resolution onderscheid maken tussen huidskleuren en de weergave daarvan verbeteren.

Wat wordt bedoeld met Kleurtemperatuur?

De kleurtemperatuur is een maatstaf voor het meten van wittonen en de waarden worden aangeduid in Kelvin. Bij hoge temperaturen lijkt de wittoon enigszins blauw en bij lagere temperaturen juist wat roder te worden weergegeven.
5000 K: Dit is de temperatuur die gewoonlijk wordt gebruikt in de drukkerijbranche.
6500 K: Deze temperatuur is geschikt voor weergave van foto's en videobeelden.

Welke betekenis hebben de lettercombinaties in de typenummers van EIZO-monitoren?

De letters die worden vermeld achter de cijferreeks hebben de volgende betekenis:
BK: Behuizingskleur: Zwart
GY: Behuizingskleur: Grijs
WT: Behuizingskleur: Wit

Waarvoor dient de afstandsbediening?

Hiermee kunt u het scherm snel en eenvoudig geheel naar wens instellen. Belangrijke functies kunnen worden bediend via de intuïtieve knoppen. Zo kunt u onder meer: Wisselen tussen de console, de videospeler, computerweergave, picture-in-picture en de Cinema-, Game- en Thru-modus, maar ook het geluidsvolume, de basweergave, diepte en niveaus regelen.

Wat wordt bedoeld met HDMI?

High Definition Multimedia Interface. Dit is een interface voor de doorgave van digitale audio- en videogegevens.

Moet ik een stuurprogramma installeren voor mijn EIZO-monitor?

Nee, u hoeft geen stuurprogramma te installeren. De monitoren worden gedetecteerd via de signaalkabel en vervolgens geïnstalleerd als standaard of Plug&Play-monitor.

Oudere EIZO-modellen

Meer informatie over oudere EIZO-modellen is te vinden op de EIZO Global-website.

Naar EIZO Global gaan