Alert-to-Action

Beveiligingsoplossing voor banken en financiële instellingen

See what you need, when you need it.

Teaser_Banks.jpg

Banken en kredietinstellingen zijn verantwoordelijk voor het beheer van miljarden dollars aan beleggingen, inkomsten en spaargeld en verwerken een enorme hoeveelheid privégegevens. Daarom zijn ze vaak het doelwit van criminaliteit. Om financiële activa 24 uur per dag te kunnen beveiligen, moeten beveiligingsmedewerkers en bankmedewerkers beschikken over kritieke informatie om criminele activiteiten te voorkomen en het vermogen van klanten te beschermen.

Een veilige omgeving behouden

Bescherming van klanten en medewerkers

Doordat het werken bij een bank zo gevoelig ligt, heeft de veiligheid van de medewerkers van het filiaal een hoge prioriteit. Het beveiligen van het pand voor opening of sluiting is cruciaal om incidenten te voorkomen en de veiligheid van medewerkers te garanderen. Het is van vitaal belang dat beveiligingsmedewerkers, die bijvoorbeeld via een bemiddelende beveiligingsdienst worden ingezet, een hoog situationeel bewustzijn van de omgeving ontwikkelen om de veiligheid van bankmedewerkers en klanten te garanderen.

Image1.jpg

Bij integratie met videomanagementsystemen (VMS), videoanalyse of andere beveiligingssystemen kunnen operators 24 uur per dag de beveiliging van het pand visueel bevestigen en in realtime op de hoogte worden gebracht als er iets mis is. De monitor of IP-decoderbox kan visuele indicatoren geven wanneer er verdachte activiteiten in de omgeving plaatsvinden en onmiddellijk protocollaire acties starten die nodig zijn om een veilige omgeving te handhaven. Daarnaast kan Alert-to-Action het bankpersoneel een verhoogd visueel bewustzijn geven door het geïntegreerde gebruik van videoanalyse of gezichtsherkenning. Op deze manier kunnen medewerkers worden gewaarschuwd voor verdacht gedrag, bekende verdachten worden geïdentificeerd of pogingen tot fraude worden gedetecteerd om activa te beschermen.

Toegangsbeveiliging voor de bescherming van financiële middelen

Visuele controle van gevoelige zones

Financiële instellingen verlenen hun medewerkers in verschillende mate toegang tot gevoelige gebieden zoals kluizen, kassalades en geldkamers waar kasreserves en andere waardevolle spullen die nodig zijn voor de dagelijkse activiteiten zijn opgeslagen. Daarnaast vereist het beheer van kassaldo's ter ondersteuning van klanttransacties dat geldtransporteurs en onderhoudstechnici ook toegangsautorisaties hebben voor bepaalde gebieden. Deze zeer gevoelige gebieden kunnen snel het doelwit worden van interne diefstal als er geen grondige beveiligingsmaatregelen worden genomen. Proactieve bewaking van deze gebieden met behulp van realtime meldingen kan helpen om te identificeren of een medewerker het protocol heeft geschonden, waardoor verliezen worden voorkomen voordat ze zich voordoen.

Image2.jpg

Met de functie Alert-to-Action kan de IP-decodermonitor of IP-decoderbox een waarschuwing versturen als het aangesloten toegangscontrolesysteem een afwijking van bepaalde protocollen detecteert. Als er bijvoorbeeld twee medewerkers aanwezig moeten zijn om een kluis te openen of een kassalade te openen, maar slechts één medewerker is aanwezig of probeert de ruimte te betreden, kan er een waarschuwing naar het beveiligingspersoneel op locatie worden gestuurd zodat zij onmiddellijk kunnen reageren.

Oplossing: Alert-to-Action

Aanpasbare reacties op gebeurtenissen

De web-API van de IP-decoderoplossingen van EIZO ondersteunt aangepaste integratie met lokale beveiligingssystemen en -apparaten om communicatie met en reactie op alarmen via het netwerk mogelijk te maken. Wanneer zich een gebeurtenis voordoet en er een alarm wordt verstuurd vanuit IP-camera's, toegangscontrole, gevaardetectie, VMS of andere systemen, reageert de EIZO-oplossing met een vooraf gedefinieerde actie, zoals lay-outaanpassing, berichtweergave, audioactivering, camera-aanpassing, maskering en meer. De implementatie van een intelligent visueel communicatiesysteem in de workflow is een stap voorwaarts in de ondersteuning van de transformatie van banken door tijdige waarschuwingen, terwijl de beveiliging van waardevolle activa en gevoelige informatie die door financiële instellingen wordt beheerd, wordt verbeterd.

Image3.jpg

Passende producten