Om het milieu te beschermen

Duurzame monitoren van EIZO

Sustainability_Stage_CSR_Motiv_.jpg

FlexScan-monitoren van EIZO zijn uitgerust met doordachte energiebesparende functies, worden geproduceerd volgens internationale milieuvoorschriften en sparen dankzij hun lange levensduur hulpbronnen.

Milieu- en klimaatvriendelijke productie

Milieuvriendelijk gebruik van materialen

Tot de EIZO FlexScan-monitoren behoren modellen die voor meer dan 80% uit gerecycled plastic bestaan. Dat vermindert de hoeveelheid plastic afval die in het milieu terechtkomt, spaart hulpbronnen en bevordert het hergebruik van materialen.

Ook de vermindering van het gebruik van vluchtige organische stoffen (Volatile Organic Compounds , afgekort: VOS) bij de productie van materialen, zoals die in bepaalde verven en vernissen, is van mondiaal belang.

Door jarenlang onderzoek is EIZO erin geslaagd om zonder vernis een gladde, homogene kleur en textuur in zijn monitorbehuizingen te bereiken.

Sustainability_Plastic_FS.jpg

Duurzame verpakking

Voor de verpakking van de monitoren neemt EIZO afscheid van plastic en polystyreen om het milieu minder te belasten. In plaats daarvan is de monitor veilig verpakt met voorgevormde pulp van gerecycled karton en krantenpapier. De meegeleverde kabels zijn in papier gewikkeld in plaats van in plastic zakken.

Sustainabilty_Eco-friendly-Packaging.jpg

Recycling van oude apparaten

Als fabrikant zetten wij ons in om de levenscyclus van onze producten van begin tot eind op verantwoorde wijze te bewaken, ook na gebruik. In Japan, delen van Europa en de VS nemen wij gebruikte monitoren terug voor recycling om onze verantwoordelijkheid na de levensduur van onze producten na te komen.

Duurzaamheid en repareerbaarheid

EIZO-monitoren zijn ontworpen voor een lange levensduur - meestal ruim boven de garantie van vijf jaar voor kantoormonitoren. Voor de meeste modellen zijn reserveonderdelen tot vijf jaar na het einde van de productie beschikbaar.
De hele gebruikscyclus houdt rekening met het effect op het milieu, omdat de duurzaamheid en repareerbaarheid de hulpbronnen en het klimaat sparen.
 

Gecertificeerde milieubeheersystemen

Wij produceren in onze eigen fabriek, die een ISO 14001 gecertificeerd milieubeheersysteem heeft. Dit omvat maatregelen ter vermindering van afval, afvalwater en emissies, verbruik van hulpbronnen en energie, tot het bevorderen van milieubewust gedrag onder werknemers. Wij leggen jaarlijks publiekelijk verantwoording af over deze maatregelen.

Sustainabilty_ISO14001.jpg

Gecertificeerde duurzaamheid

Wij voldoen niet alleen aan de internationale milieuwet- en regelgeving, maar ook aan de nieuwste milieunormen en certificeringen.

 

Naleving van wetten

EIZO houdt zich aan de internationale wet- en regelgeving op het gebied van milieubescherming en efficiënt energiegebruik. Wij zien deze voorschriften ook als een stimulans om in landen buiten Europa soortgelijke maatregelen te nemen.
Voorbeelden van Europese voorschriften waaraan EIZO voldoet:

  • RoHS-richtlijn (beperking van het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur)
  • AEEA-richtlijn (inzameling en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur)
  • REACH-verordening (omgaan met chemische stoffen)
  • ErP-richtlijn (ecologisch ontwerp voor energiegerelateerde producten)
  • WF-richtlijn (databankregistratie voor het beheer van afvalstoffen)

 

Naleving van de nieuwste duurzaamheidsnormen

FlexScan-monitoren voldoen ook aan de nieuwste milieunormen. Met name het Zweedse TCO-certificaat, dat verwijst naar maatschappelijk verantwoorde productie en milieubewustzijn.

Daarnaast hebben de meeste FlexScan-monitoren een Gold of Silver EPEAT-registratie voor naleving van strenge duurzaamheidsnormen op het hoogste niveau, die zelfs wordt aangevuld met een Climate+ award voor op wetenschap gebaseerde normen voor klimaatbescherming.

Voorbeelden van milieunormen waaraan EIZO-monitoren voldoen:

  • TCO Certified Generation 9 (wereldwijde milieunorm voor IT-producten)
  • ENERGY STAR (internationale norm voor energie-efficiëntie uit de VS)
  • EPEAT (internationale milieunorm voor pc's/monitoren, vastgesteld in de VS)
  • PC Green Label (Japanse milieunorm voor pc's/monitoren)
Sustainability_EnvironmentalStandards.jpg

Onze bijdrage aan de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling

In het kader van Corporate Social Responsibility (CSR) draagt EIZO bij aan de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties.

Sustainability_SDG_1728x1152_BK.jpg

Energie besparen met EIZO FlexScan-monitoren

Sustainability-384.jpg

Bespaar tot 30% energie met EcoView Optimizer

Stroombesparing zonder kwaliteitsverlies: De EcoView Optimizer vermindert de backlight van donkere beelden volledig automatisch. Dit vermindert het stroomverbruik tot 30%. Tegelijkertijd wordt het signaal versterkt en worden de kleurtoonwaarden aangepast. Het resultaat: u ervaart de gebruikelijke beeldkwaliteit bij een lager verbruik.

Automatische helderheidsaanpassing met Auto EcoView

Stroombesparing zonder kwaliteitsverlies: De EcoView Optimizer vermindert de backlight van donkere beelden volledig automatisch. Dit vermindert het stroomverbruik tot 30%. Tegelijkertijd wordt het signaal versterkt en worden de kleurtoonwaarden aangepast. Het resultaat: u ervaart de gebruikelijke beeldkwaliteit bij een lager verbruik.

Sustainability-cdd.jpg
Sustainability-068.jpg

Nul wattverbruik door netschakelaar

De monitoren hebben een geïntegreerde, mechanische stroomschakelaar. Dit is uiterst praktisch en stroombesparend: als u de monitor met de aan/uit-schakelaar uitschakelt, verbruikt het apparaat helemaal geen stroom. In de stand-by modus bedraagt het verbruik niet meer dan 0,5 watt.

Meer informatie

Duurzame office-monitoren

Heeft u nog vragen?

Wij en onze geautoriseerde partners helpen u graag bij het selecteren van het juiste model voor gebruik in uw omgeving. Neem contact met ons op.

Neem contact op met
H07_Kontakt.jpg

Multipacks op aanvraag

Afhankelijk van de hoeveelheid en de levertijd biedt EIZO een alternatieve verpakkingsoptie met vier monitoren en vier afzonderlijke standaards in één verzendeenheid.

Dit vermindert verpakkingsafval, verhoogt de verzendefficiëntie en verkort de uitpak- en installatietijd.

Collective_packaging.jpg

Ruimtebesparende multipacks: 1) monitoren, 2) standaards