FLEXSCAN REFERENTIE

Monitor vervangt dockingstation

Aedes kiest opnieuw voor EIZO monitoren en maakt dockingstation overbodig.

AEDES-3.jpg

De EIZO monitoren van Aedes uit 2015 waren aan vervanging toe. Niet alle laptops konden gemakkelijk aangesloten worden op de verouderde monitoren omdat de aansluitmogelijkheden beperkt waren. De wens groeide om alle werkplekken te voorzien van energiezuinige monitoren met USB-C en HDMI, zodat aansluiten eenvoudiger zou worden. Ook vroegen diverse medewerkers naar de mogelijkheid om met meerdere beeldschermen te kunnen werken.

Keuze van de monitor

Na uitgebreid testen van verschillende EIZO monitoren is er gekozen voor de FlexScan EV2495EV2485 en EV2795. De meeste flexwerkplekken zijn ingericht met een EV2495 en daarnaast een EV2485, verbonden door middel van Daisy Chain met USB-C. Voorheen stonden op deze flexplekken enkele monitors. De meeste medewerkers zijn enthousiast over het gelijktijdig gebruik van meerdere openstaande programma’s twee monitoren naast elkaar. De overige werkplekken, met name die van management en HR zijn voorzien van een FlexScan EV2795.

Geen docking en energiezuinig

Belangrijk bij de keuze voor de nieuwe monitoren was de aansluitingsmogelijkheid en de energiezuinigheid. Daarom is er gekozen voor monitoren met USB-C, HDMI en Daisy Chain. Hierdoor werd een dockingstation overbodig, wat scheelt in de aanschafprijs en onderhoud, maar ook zeker in het energieverbruik van de werkplekken. Daarnaast is de werkplek veel opgeruimder zonder een dockingstation en is er maar één kabel nodig om alles aan te sluiten. Alleen de monitor wordt van stroom voorzien, een adapter voor de laptop of andere randapparatuur is overbodig. Via Daisy Chain wordt de tweede monitor van signaal voorzien, wat ook de kabels op de werkplek vermindert.

AEDES-1.jpg
AEDES-2.jpg

CG2700S voor communicatie uitingen

Voor de grafisch designer binnen het bedrijf is de ColorEdge CG2700S gekozen. Hierop worden alle communicatie-uitingen voor zowel print als online gecreëerd. Een ColorEdge monitor is namelijk speciaal ontwikkeld voor het werken met verschillende Adobe programma’s en kleurruimtes.

Eenvoudige installatie en instellingen

De installatie van de monitoren verliep goed. Bij vragen werd Aedes meteen te woord gestaan en geholpen, waardoor de monitoren snel uitgerold, geïnstalleerd en klaar voor gebruik waren.

Wat meespeelde bij de keuze voor deze EIZO monitoren was de ingebouwde dockingfunctie, waardoor een los dockingstation overbodig werd. Dit scheelt ons onderhoud, zorgt voor een lager energieverbruik en was natuurlijk van invloed op de totale investering.

Connie Smaardijk

ICT Adviseur bij Aedes

AEDES-4.jpg

Over Aedes

Aedes is de branchevereniging van woningcorporaties in Nederland en draagt eraan bij dat 28.000 medewerkers bij 262 corporaties optimaal hun werk kunnen doen. Aedes behartigt de belangen van de (aangesloten) corporaties in Den Haag en Brussel. Daarnaast zorgt Aedes via inhoudelijke programma’s en projecten ervoor dat de corporatiesector zich continu ontwikkelt en kennis uitwisselt.