FlexScan referentie

Duurzaamheid en een langdurig investeringsrendement

Waarom de Royal Automobile Association koos voor FlexScan-monitoren van EIZO

RAA_1920-Testimonial.jpg

De Australische Royal Automobile Association (RAA) is in 1903 opgericht door een groep motorpioniers en heeft zich sterk ontwikkeld. Tegenwoordig vertrouwen ruim 750.000 leden in Zuid-Australië op de producten en diensten van de RAA voor op de weg, thuis en op reis.

De RAA zet haar leden centraal bij alle activiteiten. Daarom zoekt de automobielclub continu naar nieuwe mogelijkheden om meerwaarde te leveren en leden te helpen om zich te concentreren op wat er echt toe doet. Die ambitie geldt ook intern: voor haar medewerkers wil de RAA voorop lopen en de juiste middelen en tools bieden die nodig zijn om goed werk te leveren.

Upgrade van de apparatuur

Het managementteam controleert regelmatig de complete kantooruitrusting, zodat de medewerkers altijd in staat zijn om optimale service te bieden aan de RAA-leden. Bij de laatste controleronde was het ook tijd om nieuwe monitoren aan te schaffen. Hiervoor analyseerde de RAA wat de beste opties waren. 

Michael Staats, Manager Technology Support, licht de keus toe: “Ik had al samengewerkt met EIZO Europe. Daarom nam ik contact op met het team van EIZO Oceanië om onze mogelijkheden te bespreken. Voor de optimale inzet van middelen kozen we ervoor om ruim 800 FlexScan-monitoren van EIZO te installeren.”

Verschillende monitoren voor veelzijdige toepassingen

Voor alle medewerkers van de RAA – inclusief de thuiswerkers – werd standaard de EV2460 van 24 inch geïnstalleerd. Deze monitoren zijn perfect voor moderne werkplekken, zowel op kantoor als thuis: het design maakt een uitstekende indruk en het compacte formaat is ideaal. 

Voor medewerkers die verantwoordelijk zijn voor monitoring en verkeer, viel de keus op de FlexScan EV2785 (opvolgingsmodel: EV2740X). 

De EV3285 (opvolgingsmodel: EV3240X) is een stuk groter, met een diagonaal van 32 inch. Dat maakt dit model perfect voor de medewerkers van het design- en productieteam, die veel details moeten kunnen zien op hun monitoren. Bovendien maken de grote monitoren het makkelijker om aan meerdere projecten tegelijk te werken, zonder te moeten wisselen tussen verschillende vensters.

RAA_Desk_1.jpg
RAA_Desk_2.jpg
RAA_Employee.jpg

Duurzaamheid is aan de orde van de dag

Duurzaamheid is belangrijk voor de RAA, en dat wordt ook met verschillende richtlijnen en processen zorgvuldig in de praktijk gebracht.

Michael Staats: “De belangrijkste reden om EIZO voor te stellen was dat het bedrijf op de interne duurzaamheidslijst van de Triodos Bank staat. Om op die lijst te komen moeten bedrijven aan bijzonder strenge eisen voldoen – denk aan factoren als zero tolerance voor kinderarbeid, conflictvrije mineralen en klimaatneutrale productieprocessen. En EIZO voldoet aan al deze eisen.”

Organisatiecultuur gericht op waarden

Al sinds de oprichting heeft de RAA één heldere prioriteit: nuttig zijn voor de leden. 

“Om ook in de toekomst een meerwaarde te bieden moeten we als organisatie garanderen dat onze beslissingen een duidelijk investeringsrendement opleveren. Monitoren van EIZO staan bekend om hun lange levensduur en hun uitstekende garantievoorwaarden. Daarom was het voor ons een gemakkelijke keus”, vertelt Michael. 

“Ik kan met vertrouwen zeggen dat onze keuze voor EIZO FlexScan-monitoren in overeenstemming is met onze richtlijn voor een rendement op de lange termijn. Want als het gaat om prijs, beeldkwaliteit, energiezuinigheid, ergonomie en gebruiksvriendelijkheid voldoen ze simpelweg aan al onze vereisten.”

FlexScan overtuigt op alle vlakken

Salesondersteuning voor een strategische implementatie met minimale onderbrekingen

Als er infrastructuur wordt vernieuwd, valt apparatuur vaak tijdelijk uit. Dat zorgt voor storende onderbrekingen van het werk.

“We hadden nauw contact met EIZO over de levertijden en hebben de eerste implementatie gepland voor de twee weken na de levering. Daarvoor hebben we onze eigen mensen ingezet. Pas hebben we een nieuwe levering ontvangen van zo'n 140 monitoren. Die worden geïnstalleerd door een partner, omdat we voor die afdeling de complete bureau-uitrusting vernieuwen.
Door onze nauwe samenwerking met EIZO en omdat ze zo goed meedenken, waren we altijd precies op de hoogte van mogelijke vertragingen door coronamaatregelen of havenstakingen.”

Long-term ROI

“Zoals gezegd is het rendement op de lange termijn voor de RAA het belangrijkste. De vijfjarige garantie van EIZO speelt hierbij een grote rol. De meeste monitoren bieden niets wat hierop lijkt. Bij onze vorige monitoren was de garantie na één of twee jaar afgelopen. Daarom moesten we monitoren op voorraad hebben voor onderhoudsdoeleinden, wat zorgt voor hogere totale kosten. We hebben niet alleen voor EIZO gekozen op basis van de aanvankelijke investering, maar ook vanwege de kosten voor energieverbruik en reparaties.”

 

Beeldkwaliteit

Bij de RAA werken allerlei verschillende gebruikers, maar één ding hebben ze gemeen: ze verwachten dat de details op hun monitor goed worden weergegeven. De FlexScan-monitoren bieden verschillende opties om de helderheid aan te passen, het aandeel blauw licht te reduceren en nog veel meer. “De FlexScan-monitoren leveren een stabiel, prettig beeld. De helderheid is stabiel, het display flikkert niet en het is overal scherp. En het is heel eenvoudig om de instellingen aan te passen aan onze behoeften.”

 

Energiezuinigheid

Als het om de totale kosten gaat, wordt het energieverbruik van computermonitoren vaak vergeten. De mogelijkheden voor energiebesparing van de FlexScan-monitorserie van EIZO leveren echter een aantoonbare bijdrage aan de verlaging van de Total Cost of Ownership.

 

Ergonomisch design

Michael is ook tevreden met het totaalconcept van de FlexScan-monitoren: “Het instelbereik van de monitorhoogte is één van de kenmerken waar we echt enthousiast over zijn. Je kan de monitor niet alleen heel hoog instellen, maar ook bijna tot op het bureau laten zakken. Dat is ideaal voor medewerkers die met twee monitoren werken, omdat ze hun monitoren nu probleemloos op dezelfde hoogte kunnen zetten.”

“Bovendien is de bezel erg smal. Dat bespaart niet alleen ruimte, maar het werkt ook heel prettig met twee monitoren, omdat je bij de navigatie geen gat hebt tussen de twee schermen.”

De gebruiksvriendelijke aansluitmogelijkheden zorgen ervoor dat het makkelijker wordt om bureaus en werkplekken op kantoor te delen.

 

Langere tijd geconcentreerd werken

Michael bevestigt de feedback van zijn collega's: “De monitoren van EIZO zijn zeer goed ontvangen door onze mensen. Sommige medewerkers merken zelfs dat ze aan het einde van de dag minder moe zijn. En toen hadden we ze nog niet eens verteld over de speciale functies om vermoeide ogen tegen te gaan!”

De FlexScan-monitoren bieden niet alleen een weergave zonder flikkeringen, het is ook mogelijk om de helderheid met de Auto EcoView-functie aan te passen aan het omgevingslicht. Zo kunnen medewerkers zich langer concentreren, zonder dat hun ogen moe worden: ideaal om productiever te werken.

We zijn uitermate tevreden met onze FlexScan-monitoren en met de algehele afwikkeling van de installatie. Het team van EIZO is een optimale zakenpartner.

Michael Staats

Manager – Technology Support RAA