Medische monitoren

Ondersteuning voor de radiologische diagnostiek

De RadiForce-monitoroplossingen bieden intelligentie functies en uitgebreide accessoires die een efficiëntere diagnostiek ondersteunen, sparen de ogen en nog veel meer.

10_RadiologyReadingRoom_global_reference_until2020Mar17.jpg

De Work & Flow-functies

De unieke Work & Flow-technologie van EIZO vereenvoudigt de werkprocessen voor de diagnostiek met functies die speciaal voor radiologen ontwikkeld zijn. Welke Work & Flow-functies er beschikbaar zijn, is afhankelijk van het monitormodel (zie de tabel onderaan).

Work-and-Flow_Overview-en.jpg

Hide-and-Seek: snel informatie oproepen

Met Hide & Seek heeft u rapporten, patiëntendossiers en andere informatie snel en efficiënt binnen handbereik, zonder dat u een extra monitor nodig heeft. Als u simpelweg de cursor naar een hoek van het beeld beweegt, wordt informatie met behulp van picture-in-picture weergegeven of weer verborgen.

WaF_Hide-and-seek.gif

Switch-and-Go: één muis en één toetsenbord voor twee systemen

Als het diagnostische station met twee computersystemen werkt, zorgt Switch & Go ervoor dat u maar één set randapparatuur nodig heeft. Door de muis eenvoudig tussen de beeldschermen heen en weer te bewegen, kunt u beide computers afwisselend bedienen. Dit vergroot de efficiëntie en maakt uw werkplek overzichtelijker.

WaF_Switch-and-go.gif

Point-and-Focus: concentratie op het analysebereik

Met de Point & Focus-functie kunt u relevante beeldgebieden snel met de muis of het toetsenbord selecteren en scherpstellen. Door middel van helderheid en grijswaarde worden omringende zones verduisterd, waardoor interessante beeldgebieden beter naar voren komen.

WaF_Point-and-Focus.gif

Instant-Backlight-Booster: hogere helderheid voor betere differentiatie

De functie Instant Backlight Booster verhoogt tijdelijk de helderheid van de monitor om sneller gedetailleerd medische beelden te kunnen bekijken. Met een enkele sneltoets kunnen gebruikers de functie voor meerdere monitoren tegelijk inschakelen, zodat ze gemakkelijk beelden op meerdere schermen onder dezelfde hoge helderheidsomstandigheden kunnen bekijken. De helderheid keert na korte tijd automatisch terug naar de oorspronkelijke instelling, zodat het scherm onder typische diagnose-omstandigheden gebruikt kan blijven worden.

DICOM® Part 14 wordt niet ondersteund wanneer Instant Backlight Booster is ingeschakeld.

WaF_Instant-Backlight-Booster.gif

Manual Mode Switch en Auto Mode Switch: voor iedere onderzoeksmethode de ideale weergave

Met de Manual Mode Switch is één muisklik voldoende om een andere set instellingen (helderheid, curve, witpunt) te activeren als u bijvoorbeeld wisselt tussen röntgen, CT, MRI, echoscopie en endoscopie. U hoeft niet steeds opnieuw te kalibreren als u de instellingen wijzigt: ieder beeld wordt direct betrouwbaar weergegeven.

U kunt ook iedere modus zo voorconfigureren dat de Auto Mode Switch automatisch de juiste weergave-instellingen koppelt aan de gebruikte beeldvormingsmethode.

WaF_CALSwitch.gif

Image-Rotation-Plus: automatische omschakeling tussen staand en liggend beeld

Voor de functie Image Rotation Plus is een zwaartekrachtsensor ingebouwd in de monitor, die de beeldinhoud automatisch liggend of staand weergeeft afhankelijk van de monitorpositie. Zo kunt u de beschikbare ruimte op uw display volledig benutten en is de weergave altijd optimaal.

WaF_ImageRotationPlus.gif

Auto-Brightness-Switch: diagnostiek zonder verblindingseffect

Tijdens het beoordelen van medische beelden kan het storend zijn als er direct daarnaast werklijsten en patiëntgegevens worden weergegeven op een tweede monitor. Om dit te voorkomen, dimt de functie Auto Brightness Switch de helderheid van een aangesloten FlexScan EV-monitor automatisch als de cursor niet in het beeldscherm staat. Zo zijn de beelden op de diagnostische monitor beter te zien en wordt er tegelijkertijd stroom bespaard.

Auto-Brightness-Switch uitgelegd in de video op YouTube

WaF_AutoBrightnessSwitch.gif

Mouse-Pointer-Utility: geoptimaliseerde cursoraansturing

De Mouse Pointer Utility zorgt ervoor dat u uw cursor vrij kunt bewegen tussen de diverse monitoren van uw bureau-opstelling, zonder de typische haperingen. Ook als u monitoren van verschillende formaat gebruikt, blijft uw muis zo niet “hangen” aan de rand van het scherm. Met een sneltoets kunt u de cursorpositie direct weergeven om uw muis niet uit het oog te verliezen, of kunt u de cursorpositie resetten naar het midden van uw beeldscherm om snel terug te gaan naar uw uitgangspositie.

Hoewel de tijdsbesparing van deze afzonderlijke functies per keer niet zo groot is, helpen ze op de lange duur merkbaar om prettiger te werken met de muis en de bediening te vereenvoudigen.

WaF_MousePointerUtility_smooth.gif

Beweeg de cursor zonder storende haperingen tussen beeldschermen van verschillende formaten

WaF_MousePointerUtility_edge.gif

Beweeg de muis voorbij de buitenste rand

WaF_MousePointerUtility_position.gif

Vind de cursor gemakkelijk weer terug

WaF_MousePointerUtility_center.gif

Plaats de cursor terug naar het midden van uw scherm

Comfort voor uw ogen

RadiLight

De RadiLight is een gebruiksvriendelijke comfortverlichting voor radiologen, die in donkere verslagruimten werken. Het zachte licht achter de monitor voorkomt een overmatige inspanning van de ogen, die normaal gesproken snel kan optreden als de ogen in een donkere omgeving met een helder monitorscherm continu wisselen tussen licht en donker. Als RadiLight direct bij de afnamecontrole als enige lichtbron voor een verslagruimte wordt gebruikt, helpt dit om ook op de lange termijn een consistente verlichtingssterkte te bereiken. De helderheid van de omgeving die hiermee wordt bereikt, kan namelijk ook bij toekomstige constantheidstests worden gereproduceerd. Daarnaast is de RadiLight voorzien van een klein leeslampje dat los kan worden ingeschakeld, bijvoorbeeld voor het patiëntendossier of het toetsenbord.

WaF_RadiLight.gif

Work & Flow-functies en compatibiliteit met RadiForce-modellen

 

RX560

RX1270

RX660

RX370

RX270

GX560-MD

MX217

MX243W

MX194

Hide-and-Seek

/

/

/

/

/

/

Switch-and-Go

/

/

/

/

Point-and-Focus

/

Instant-Backlight-Booster

/

/

/

/

/

/

Manual/Auto-Mode-Switch

Image-Rotation-Plus

/

/

/

/

Auto-Brightness-Switch

Mouse-Pointer-Utility

MS236WT-A ondersteunt alleen de Mouse Pointer Utility

EIZO_FlexScan_Ergonomie_Sideshot_DSF2740_sRGB_3000x2000.jpg

Hebt u nog vragen?

Ons healthcare team beantwoordt graag al uw vragen over monitoroplossingen. Neem contact met ons op!

Nu contacteren