CG3146 ColorEdge

Dankzij de nauwkeurige, kleurgetrouwe weergave over de gehele helderheidskarakteristiek (EOTF) is de monitor perfect geschikt voor de volledige productieworkflow in 4K, zowel in HDR als in SDR.

  • 78,9 cm (31,1")
  • 4096 x 2160 (4K DCI)
  • Dual Layer IPS (Wide Gamut, 10 Bit)
Product afbeelding CG3146 ColorEdge

HDR

High Dynamic Range

HDR-referentietechnologie

De ColorEdge PROMINENCE CG3146 is een referentiemonitor die professionals in de film- en televisiebranche een onvervalst beeld biedt, waarop ze volledig kunnen vertrouwen. Iedere afzonderlijke monitor wordt in de fabriek van EIZO in Japan nauwkeurig gekalibreerd. Hierdoor levert de monitor altijd een exacte weergave, ideaal voor het werk in post-production. De fabriekskalibratie omvat de gebruikelijke SDR- en HDR-standaarden. De beschikbare gekalibreerde referentiemodi zijn onder andere BT.2020, BT.709, DCI-P3, PQ_BT.2100, PQ_DCI-P3 en HLG_BT.2100. De ColorEdge PROMINENCE CG3146 van EIZO toont zuivere HDR in referentiekwaliteit, zonder automatische helderheidsbeperking of lokaal dimmen. Zo heeft iedere pixel gegarandeerd de juiste kleur en helderheid.

HDR_Reference-technology.jpg

Gammacurven

De ColorEdge PROMINENCE CG3146 ondersteunt beide gammacurven voor HDR-video: de HLG-curve (Hybrid Log-Gamma) en de PQ-curve (Perceptual Quantization). De kalibratie is voor allebei de curven nauwkeurig en voldoet aan referentieklasse 1. De HLG-curve is compatibel met SDR-displays en is bijvoorbeeld geschikt voor live televisie-uitzendingen. De PQ-curve ligt dichter bij de menselijke waarneming van kleur en helderheid en wordt veel gebruikt voor films, streamingcontent en andere video-inhoud. De gammacurven zijn allebei gestandaardiseerd door de International Telecommunication Union (ITU) als ITU-R BT.2100. De PQ-curve is ook bekend als de ST-2084-standaard van SMPTE, de Society of Motion Picture and Television Engineers.

Video editing

en video mastering

Hoge helderheid en scherpe contrasten

De ColorEdge PROMINENCE CG3146 zorgt met 1000 cd/m2 voor de hoge helderheid die nodig is voor de weergave van HDR-content. De nominale contrastverhouding van 1000000:1 garandeert een uitstekende weergave van diepe zwarttinten. De monitor geeft alle codewaarden van HDR-HLG- of HDR-PQ-helderheid weer op het niveau van referentieklasse 1.

Video-Editing-Mastering_Brightness_Contrast.jpg

DCI-4K-resolutie

De ColorEdge PROMINENCE CG3146 ondersteunt een resolutie van DCI-4K (4096 × 2160). Dat maakt deze monitor ideaal voor het maken, bewerken en referentiëren van CGI (computer generated images) in 2D en 3D, voor werk met special effects, compositing en color grading.

Videocompatibiliteit

De monitor ondersteunt de meest uiteenlopende video-indelingen, bijvoorbeeld HDMI-signalen met 10-bits 4:2:2 bij 50/60 p. Voor DisplayPort-signalen biedt hij een ondersteuning tot 10-bits 4:4:4 bij 50/60 p. Meer informatie.

SDI-aansluitingen

De ColorEdge PROMINENCE CG3146 is voorzien van een Single-Link 12G/6G/3G/HD-SD-poort en Dual- of Quad-Link 3G/HD-SDI-aansluitingen, voor een directe verbinding met 4K-videosignalen. De SDI-aansluitingen ondersteunen het 2SI-proces (2 Sample Interleave), zodat het beeld tijdens de overdracht altijd gegarandeerd stabiel blijft. Er kunnen ook VPID-gegevens (Video Payload ID) worden gebruikt voor SDI-verbindingen.

Flexibele aansluitmogelijkheden

De CG3146 heeft makkelijk bereikbare HDMI- en DisplayPort-aansluitingen aan de zijkant van de monitor. Hierdoor is het geen enkel probleem om andere videoapparatuur of computers aan te sluiten. Daarnaast zijn er vier USB-downstream-poorten en een USB-upstream-poort beschikbaar.

Nauwkeurigheid en kleur

Helderheid, contrast en scherpte

Geïntegreerd meetinstrument voor geautomatiseerde werkprocessen

Bij een referentiemonitor moeten het witpunt, de kleurweergave en de EOTF altijd perfect ingesteld zijn. De ColorEdge PROMINENCE CG3146 is de eerste HDR-referentiemonitor ter wereld met een geïntegreerd meetapparaat, dat de monitor automatisch herkalibreert op het niveau van de referentieklasse.

Voor de exacte meting is iedere afzonderlijke geïntegreerde sensor in de fabriek afgestemd met een nauwkeurig meetsensor in laboratorium omgeving en afgestemd op de betreffende monitor. De sensor kan echter ook worden afgestemd op andere met andere meetapparaten, zoals die al in bestaande workflows van sommige gebruikers voorhanden zijn. Omdat het meetapparaat al is ingebouwd, is er geen extra kalibratieapparatuur van externe leveranciers meer nodig. De kwaliteitsborging wordt hierdoor eenvoudiger, zodat de gebruiker zich kan concentreren op het creatieve proces. De kalibratiegegevens worden direct in de monitor opgeslagen, zodat er ook bij gebruik met een andere computer geen nieuwe kalibratie nodig is.

Moeiteloze kwaliteitsborging

Het geïntegreerde meetapparaat kan zo worden ingesteld, dat de monitor op vaste tijden automatisch opnieuw wordt gekalibreerd. Hierdoor kunnen gebruikers de monitor bijvoorbeeld 's nachts of in het weekend kalibreren, zonder hun werk te onderbreken. Dit garandeert dat de kleurweergave op de monitor op ieder moment perfect klopt. De monitor warmt automatisch op, het meetapparaat klapt zichzelf uit en de herkalibratie wordt uitgevoerd – ook als de aangesloten computer of randapparatuur is uitgeschakeld.

Indien gewenst kan de ingebouwde kalibratiesensor van de monitor ook nog met externe meetapparatuur worden vergeleken. De monitor ondersteunt de volgende apparaten:

Colorimetry Research: CR-100, CR-250, CR300
Klein: K-10 / K-10A
Konica Minolta: CS-1000, CS-1000A, CA-210, CA-310, CA410, CS-2000, CS-2000A, CS-200
Photo Research: PR-655, PR-680
JETI: Specbos 1211, Spectraval 1501

Software voor kleurmanagement ColorNavigator

EIZO ColorNavigator is de software bij uitstek voor kalibratie en kwaliteitsbewaking voor kleurbeheermonitoren in de ColorEdge-serie. EIZO heeft deze software zelf in-house ontwikkeld om de herkalibratie gemakkelijker te maken en betrouwbare resultaten te leveren voor een kleurgetrouwe weergave.

Precision-color_CN_screenshot_PROMINENCE.jpg

Großer Farbraum

De grote kleurruimte reproduceert 99% van de DCI-P3-standaard die gebruikelijk is in post-production, zodat de kleurweergave exact overeenstemt met het origineel.

10-Bits weergave

De ColorEdge PROMINENCE CG3146 biedt een 10-Bits weergave* op basis van een 24-Bits Look-Up Table (LUT), zodat de monitor meer dan een miljard kleuren kan weergeven. Dit zorgt voor een subtieler kleurverloop en een kleinere afstand tussen verschillende kleurtonen (de Delta-E-waarde).

* De voorwaarde: ook de grafische kaart en de software moeten een weergave met 10 Bits ondersteunenn

Nauwkeurige kleurweergave dankzij 3D LUT met hoge resolutie

De geïntegreerde 3D-Look-Up Table zorgt dat kleurtonen bijzonder precies worden aangesproken in een driedimensionale RGB-tabel. De 3D-Look-Up Table verbetert bovendien de kleurenmenging van de monitor (de manier waarop rood, groen en blauw worden gecombineerd), wat onmisbaar is voor een absoluut neutrale grijsas.

Stabiele weergave dankzij toonaangevende AI

Om ervoor te zorgen dat tint, kleur, helderheid en andere kenmerken altijd nauwkeurig worden weergegeven, zelfs wanneer de omgevingstemperatuur verandert, is de ColorEdge CG3146 uitgerust met een temperatuursensor. Het meet nauwkeurig de temperatuur in de monitor, terwijl een AI (kunstmatige intelligentie)-ondersteund correctiealgoritme* onderscheid maakt tussen verschillende temperatuurveranderingspatronen en in real time een nauwkeurige correctie berekent.

*Patent aangevraagd

Stabiele kleurweergave binnen drie minuten

Een standaard monitor moet minimaal een half uur opwarmen, voordat de helderheid, kleurweergave en toonwaarden stabiel zijn. De ColorEdge CG3146 bereikt deze stabiliteit echter al binnen drie minuten, zodat de gebruiker vrijwel direct na het inschakelen van de monitor kan vertrouwen op de kleurweergave.

Precision-color_ColorReproduction_ColorEdge.jpg
ColorEdge
Precision-color_ColorReproduction_Other.jpg
Standaard monitor

Perfectie voor ieder gedeelte van het display

Digital Uniformity Equalizer

Ieder afzonderlijk monitorpaneel wordt in de fabriek van EIZO exact uitgemeten over het volledige oppervlak. Als er kleurzwemen optreden of afwijkingen zijn in de homogeniteit van de helderheid, wordt dit herkend en gecorrigeerd. Dit proces – de Digital Uniformity Equalizer – garandeert dat identieke kleuren gedurende de volledige levensduur van de monitor gelijk worden weergegeven, op ieder gedeelte van het displayoppervlak. Alleen zo kunnen professionals bij de beeldbewerking en het retourcheerwerk vertrouwen op hun monitor.

Kalibratierapport

Iedere ColorEdge CG3146 wordt geleverd met een individueel kalibratierapport met de meetresultaten van de fabriekskalibratie van de monitor. Het rapport bewijst de homogeniteit, de gammacurve, de kleurruimtedekking en het witpunt van de monitor.

Meer informatie over het kalibratierapport

Extra eigenschappen

en functies

Vooraf ingestelde kleurmodi

Via het menu op het display van de ColorEdge PROMINENCE CG3146 is iedere referentiemodus voor de verschillende weergavestandaarden snel toegankelijk. De beschikbare modi zijn BT.2020, BT.709, DCI-P3, PQ_BT.2100, PQ_DCI-P3, HLG_BT.2100, Calibration en Sync Signal.

Additional-feature_Presets_CG3146.jpg

Automatische kleurinstellingen

De ColorEdge PROMINENCE CG3146 biedt een speciale functie om de kleurinstellingen gedurende het volledige productieproces consistent te houden, namelijk Sync Signal. Deze functie past de monitorinstellingen aan het videosignaal aan, zoals het signaalbereik en de kleurindeling.

Luminantie waarschuwing

De helderheidswaarschuwing kan worden gebruikt om gebieden te markeren die een bepaalde helderheid (300, 500, 1000 of 4000 cd/m²) overschrijden bij gebruik van de PQ-modus. Deze gebieden worden facultatief gemarkeerd in de kleuren geel of magenta.

Gamut waarschuwing

De waarschuwing voor de kleurruimte werkt in twee modi: Rec.2020-content die niet kan worden weergegeven in de Rec.709-kleurruimte, wordt in grijstinten weergegeven. Alternatief wordt in de Rec.709-clippingmodus gesimuleerd, hoe materiaal in Rec.2020 zou worden weergegeven op HDTV-apparatuur.

Video-film_Gamut-warning.jpg

4K-zoom

Via een directe selectie in het monitormenu kunt u eenvoudig inzoomen op verschillende beeldpartijen, zodat u de details en scherpte kunt beoordelen.

Video-film_4K-Zoom.jpg

Blue-Only-functie

De CG3146 heeft een Blue-Only-functie, waarmee ruis in het signaal kan worden gecontroleerd. Hierbij geeft de monitor een monochroom beeld weer, dat uitsluitend gebruik maakt van de blauwe componenten van het ingangssignaal.

Ondersteuning voor D065(CRT)

De ColorEdge PROMINENCE CG3146 kan een offset-waarde voor het witpunt en de kleurtemperatuur toepassen, die overeenkomt met een weergave op een buizenmonitor.

Comfortabele bediening

Uitrusting om comfortabel te werken

Verstelbare regelaar aan de voorkant

Aan de voorzijde van de CG3146 bevindt zich een regelaar om snel en eenvoudig te kunnen navigeren en de monitorinstellingen individueel aan te passen. Zo kunnen bijvoorbeeld specifieke helderheidsinstellingen gemakkelijk worden geactiveerd.

Omwille van de ogen

Werken zonder flikkeringen

Ondanks een LED-backlight levert de ColorEdge PROMINENCE CG3146 een helderheidsregeling zonder flikkeringen en zonder negatieve uitwerking op de kleurstabiliteit. Het voordeel: je ogen raken minder snel vermoeid. Zo kun je langere tijd op de monitor werken.

Bescherming tegen reflecties en verblinding

Lichtafschermkap

De lichtkappen reduceren reflecties en licht op het beeldscherm en sparen uw ogen. De kappen zijn eenvoudig te plaatsen en verminderen de lichtinval van bovenaf en van de zijkanten.

Ergonomics_Hood_PROMINENCE.jpg

Geïntegreerde handgreep

Twee handgrepen aan de achterkant van de monitor maken het eenvoudig om de monitor veilig te dragen of te verschuiven.

Comfortable-use_Handles_PROMINENCE.jpg

Gebruikersspecifieke toetstoewijzing

Afhankelijk van het model kunt u aan maximaal twee sensorknoppen aan de voorkant functies toewijzen vanuit het menu op het scherm. Het voordeel: u heeft direct toegang tot veelgebruikte functies.

Garantie

Maximale investeringszekerheid

Vijf jaar garantie

EIZO biedt vijf jaar garantie inclusief on-site omruilservice. Wij kunnen dit bieden dankzij een ingenieus productieproces, dat is gebaseerd op een eenvoudige succesformule: doordachte en innovatieve techniek, gefabriceerd met high-end-materialen.

5_years_garantie_across_NL.jpg

Gegarandeerde helderheid en kleurweergave

Voor de ColorEdge PROMINENCE CG3146 geldt een helderheids- en kleurgarantie voor maximaal 10 000 bedrijfsuren vanaf de aanschafdatum. Bij gebruik van een kleurtemperatuur van 6500 K is de helderheid gegarandeerd minimaal 800 cd/m2.

color_brightness_garantie_across_NL.jpg

Technische gegevens

Algemeen
Artikelnr.
CG3146
Behuizingskleur
Zwart
Toepassingsgebied Foto, Video & Grafisch
Productlijn ColorEdge
Toepassingsgebied Videobewerking, postproductie en kleuraanpassing
Specifieke systeemvereisten Geen, compatibel met de meeste computers en besturingssystemen inclusief macOS en Windows
EAN
4995047056195
Scherm
Diagonaal [in inch] 31,1
Diagonaal [in cm] 78,9
Formaat 17:9
Zichtbare beeldgrootte (breedte x hoogte) [in mm] 698 x 368,1
Ideale en aanbevolen resolutie 4096 x 2160 (4K DCI)
Pixelafstand [in mm] 0,17 x 0,17
Ondersteunde resoluties 4096 x 2160 (4K DCI), 3840 x 2160 (4K UHD), 2560 x 1440, 2560 x 1440 (@ 30 Hz), 1920 x 1200, 1920 x 1080 (Full HD), 1680 x 1050, 1600 x 1200, 1280 x 1024, 1024 x 768, 800 x 600, 720 x 400, 640 x 480, 1080p (@ 60 Hz), 1080i (@ 60 Hz), 1080p (@ 50 Hz), 1080i (@ 50 Hz), 720p (@ 60 Hz), 720p (@ 50 Hz), 576p (@ 60 Hz), 576p (@ 50 Hz), 480i (@ 60 Hz)
Panel technologie Dual Layer IPS (Wide Gamut, 10 Bit)
Max. kijkhoek horizontaal 178
Max. kijkhoek verticaal 178
Weergavekleuren of grijswaarden 1024 grijstinten (HDMI, van 65.000 grijstinten), 1024 grijstinten (DisplayPort, van 65.000 grijstinten), 1024 grijstinten (SDI, van 65.000 grijstinten), 1,07 miljard kleuren (HDMI, 24 bits), 1,07 miljard kleuren (DisplayPort, 24 bits), 1,07 miljard kleuren (SDI, 24 bits)
Kleurenpalet/Look-Up-Table Meer dan 278 biljoen kleurgradaties/24 bit 3D LUT
Max. kleurruimte (standaard) AdobeRGB (>97%), DCI P3 (99%), Rec709 (100%), sRGB (100%)
Hdr Gamma PQ, HLG
Max. helderheid (standaard) [in cd/m²] 1000
Max. darkroomcontrast (standaard) 1000000:1
Backlight LED
Functies en bediening
Hardwarekalibratie van helderheid, witpunt en gamma/EOTF
Geïntegreerde sensor voor zelfkalibratie
Vooraf ingestelde kleur-/grijswaardenmodi BT.2020, BT.2100 PQ, BT.709, BT.709 PQ, BT.2100 HLG, DCI, DCI PQ, extra geheugenruimte door kalibratie, Sync Signal
Correctie van temperatuur en kleurafwijking
Digital Uniformity Equalizer (homogeniteitscorrectie)
3D LUT-filmemulatie (10-bit log)
Programmeerbare draairegelaar
Safe Area Marker
I/P-conversie
Ruisonderdrukking (HDMI)
RGB- en CMYK-kleurruimte-emulatie
HDCP-decoder
Gamut-waarschuwing
Luminantie-waarschuwing
Blue Only
D65 (CRT) Offset
Time Code (VITC, LTC)
Gamut Clipping
Automatische herkenning van ingangssignalen
On-Screen menu talen de, en, fr, es, it, se
Instelmogelijkheden Signaalinformatie, Kleurenmodus, Helderheid, Kleurtemperatuur/Witpunt, Gamma, HLG-systeemgamma, Kleurverzadiging, 6 Colors, Schaling, Kleurenmatrix YUV/ RGB, Input Range, zwartwaarde, XYZ-indeling, Zoom, BT.709 kleurruimte waarschuwing, Marker (Safe Area Marker, Safe Area-afmetingen, Format Marker, Format-instellingen, randkleur), Indicator, Signaalingang overslaan, Kleurenmodus overslaan, Door de gebruiker gedefinieerde toetsen, Monitorreset, Signaalingang
Button Guide
Geïntegreerde voeding
Aansluitingen
Signaalingangen BNC (12G/6G/3G/HD-SDI), 3x BNC (3G/HD-SDI), HDMI (Deep Color, HDCP 1.4/2.2), DisplayPort (HDCP 1.3)
Signaaluitgangen 3 x BNC (3G/HD-SDI, through-out (active)), BNC (12G/ 6G/3G/HD-SDI, through-out (active))
USB-specificatie USB 5Gbps (USB 3)
USB-upstream-poorten 1 x type B
USB-downstream-poorten 3 x type A
Grafisch signaal DisplayPort, HDMI (RGB, YUV)
Energie informatie
Frequentie DisplayPort: 25 - 137 kHz, 23 - 61 Hz; HDMI: 15 - 136 kHz, 23 - 61 Hz
Energieverbruik (standaard) [in watt] 282
Maximaal energieverbruik [in watt] 463
Energieverbruik (Stand-by) [in watt] 1.2
Energieverbruik als netschakelaar is uitgeschakeld [in watt] 0
Voeding AC 100-240V, 50/60Hz
Afmetingen & gewicht
Afmetingen (incl. standaard) (breedte x hoogte x diepte) [in mm] 757 x 488 x 208
Gewicht (incl. standaard) [in kg] 26.5
Technische tekening (PDF) Technische tekening (PDF)
Kantelbaarheid voor/achter [in °] 0 / 0
Certificering & normen
Certificering CE, CB, TÜV/GS, TÜV/Ergonomics (inclusief ISO 9241-307), RCM, cTÜVus, FCC-A, CAN ICES-3 (B), TÜV/S, PSE, VCCI-A, RoHS, WEEE, EAC
Software & Accessoires
Bijbehorende software en verdere accessoires beschikbaar als download ColorNavigator
Meegeleverde accessoires Kalibratierapport, Signaalkabel HDMI - HDMI, Signaalkabel DisplayPort - DisplayPort, Handleiding via download, Voedingskabel, Beknopte handleiding
Optionele accessoires PM200-K, CP200, PP100-K
Lichtafschermkap
Garantie
Garantieperiode 5 jaar
Type garantie Omruilservice op locatie
Inbegrepen garantie Een helderheid van ten minste 800 cd/sqm bij een kleurtemperatuur van 5000 K tot 6500 K wordt gegarandeerd voor een periode van 5 jaar of 10.000 bedrijfsuren, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet., Garantie op nul pixeldefecten; geen volledig verlichte subpixels (subpixels ISO 9241-307) gedurende zes maanden vanaf de aankoopdatum.

Downloads en ondersteuning

Rondom uw product

Handleidingen & documenten

Handleiding - CG3146

Datasheet - CG3146

PDF | 5 MB

Product afbeeldingen CG3146

ZIP | 6 MB

ColorEdge brochure

(Engels)

PDF | 3 MB

ColorNavigator 7 Inleiding

PDF | 5 MB

EIZO Prominence CG3146

(Engels)

PDF | 3 MB

Quick Color Match Guide

(Engels)

PDF | 3 MB

Software

Stuurprogramma - CG3146

ColorNavigator

Met de ColorNavigator-software kunt u ColorEdge-beeldschermen eenvoudig en nauwkeurig kalibreren.

ColorNavigator Network

ColorNavigator Network maakt de centrale beeldkwaliteitsborging van ColorEdge-monitoren mogelijk.

Monitortest

Met behulp van door EIZO zelf ontwikkelde software kunt u snel en eenvoudig de eigenschappen en instellingen van uw eigen monitoren testen.

Quick Color Match

Quick Color Match vereenvoudigt de workflow voor kleurbeheer bij het printen van inkjet thuis.

Veelgestelde vragen

De gebruikelijke 1D Look-Up-Tables (LUT) omvatten aparte tabellen voor rood, groen en blauw. Om een uiterst nauwkeurige kleuraansturing te bewerkstelligen, koppelt EIZO per model de kleurtoewijzing aan een enkele, driedimensionale Look-Up-Table (3D LUT). Op die manier kan de additie van de basiskleuren voor elke kleur precies worden ingesteld - een innovatieve technologie voor de ideale grijswaarden- en kleurweergave.

Ten eerste: het scherm is perfect in orde, er is een eenvoudige oorzaak en oplossing. 

Kleuren lijken uitgewassen wanneer High Dynamic Range (HDR) is geselecteerd in de weergave-instellingen van het besturingssysteem, terwijl de ColorEdge-monitor in SDR-modus staat.

Omgekeerd worden kleuren extreem overbelicht/helder weergegeven als High Dynamic Range (HDR) NIET is geselecteerd in de weergave-instellingen van het besturingssysteem terwijl de ColorEdge-monitor in de HDR-modus staat.

Selecteer eerst het dynamisch bereik in de weergave-instellingen van het besturingssysteem overeenkomstig de geselecteerde kleurmodus van het beeldscherm en wijzig vervolgens de kleurmodus van het beeldscherm overeenkomstig de instelling in het besturingssysteem.

Raadpleeg de gebruikershandleiding voor informatie over de SDR/HDR-kleurmodi van elk schermmodel.

Klik hier om naar de HDR-instelling in het besturingssysteem te gaan:

Windows: 
Instellingen -> Systeem -> Weergave -> HDR -> "HDR gebruiken": Uit/Aan

macOS: 
Apple -> Systeemvoorkeuren -> Weergave -> "Hoog contrast afbeelding": Uit/Aan

Houd er rekening mee dat macOS alleen zijn eigen DisplayP3-kleurprofiel gebruikt voor de instelling voor hoog contrast. Het instellen van het monitorspecifieke kleurprofiel (PQ/HLG) leidt tot onjuiste resultaten.

Screenshot Mac settings (german)

Color Mode (Monitor): HDR / HDR setting (OS): On
Color Mode (Monitor): HDR / HDR setting (OS): Off
Color Mode (Monitor): SDR / HDR setting (OS): On
Color Mode (Monitor): SDR / HDR setting (OS): Off

Het wordt aanbevolen om uw monitor regelmatig te reinigen. Hierdoor ziet de monitor er niet alleen als nieuw uit, maar wordt ook de levensduur en de bruikbaarheid verlengd. U kunt de behuizing en het LCD-schermoppervlak reinigen zoals hieronder wordt beschreven:

BELANGRIJK: Gebruik nooit thinner, benzeen, alcohol (ethanol, methanol of isopropanol), schuurmiddelen of andere sterke oplosmiddelen, want deze kunnen schade aan de behuizing of het LCD-scherm veroorzaken.

Behuizing
Vlekken op de behuizing kunt u verwijderen door deze weg te vegen met behulp van een zachte, licht bevochtigde doek en een mild reinigingsmiddel. Spuit in geen geval was of andere reinigingsmiddelen rechtstreeks op de behuizing. (Raadpleeg de handleiding voor gedetailleerde informatie)

LCD-scherm
Gebruik voor reiniging van het schermoppervlak een zachte doek (bijvoorbeeld een katoenen doek of een brillenpoetsdoekje). Hardnekkige vlekken kunnen meestal worden verwijderd door de doek met wat water te bevochtigen.

Wanneer de gebruiker op locatie de kalibratie aanpast, worden het gewenste witpunt en de gammacurve aan de hand van een combinatie van metingen en berekeningen ingesteld op de grijze as. Deze voor EIZO kenmerkende procedure bespaart tijd en is nauwkeuriger dan het foutgevoelig meten van verschillende toonwaarden met de gebruikelijke handmatige meetapparatuur. Omdat de fabriekskalibratie wordt uitgevoerd met gevoelig meetapparatuur en uiterst nauwkeurig is, vormt deze een betrouwbare basis voor de kalibratie.

Alles over monitorkalibratie

Voor de meest nauwkeurige beeldweergave zijn een homogene luminantieverdeling en een goede kleurechtheid van essentieel belang. Hiervoor zorgt ons DUE-circuit, de Digital Uniformity Equalizer. Deze speciale functionaliteit corrigeert bij elke tonaliteit en over het gehele beeldoppervlak automatisch oneffenheden van de luminantie en chrominantie, pixel voor pixel.

EIZO-monitoren ondersteunen DisplayPort Alternate Mode met hun USB-C-interface. Dit betekent dat ze beeldsignalen van Thunderbolt 3- of Thunderbolt 4-poorten via een USB-C-verbinding correct kunnen weergeven. De USB-C-signaalkabel die EIZO bij de monitor levert, is optimaal geschikt.

Als alternatief kunnen monitoren met een DisplayPort-aansluiting worden aangesloten met behulp van een geschikte kabel. De door EIZO meegeleverde CP200 signaalkabel (USB-C (TB3/TB4) naar DisplayPort) is het meest geschikt.

Een verbinding van Thunderbolt 3- of Thunderbolt 4-poorten naar de HDMI-interface van de monitor kan werken met geschikte actieve adapters/kabels. Wij raden echter aan de USB-C- of DisplayPort-interface van de monitor te gebruiken.

Soms vergeten gebruikers om de pc/Mac via de USB-aansluiting te verbinden met de monitor. ColorNavigator maakt gebruik van de USB-kabel om de monitor te kalibreren. Daarom willen we u eerst verzoeken om te controleren of de USB-kabel goed is aangesloten en op de juiste manier functioneert.

Als u optimale resultaten wilt bereiken, is het raadzaam om u te verdiepen in kleurbeheer.

Nee, u hoeft geen stuurprogramma te installeren. De monitoren worden gedetecteerd via de signaalkabel en vervolgens geïnstalleerd als standaard of Plug&Play-monitor.

10 van 32 FAQ's worden weergegeven

Garantie

EIZO biedt een garantie van maximaal vijf jaar, maar voor sommige producten geldt een andere garantietermijn. De exacte garantietermijnen voor elk product vindt u in de bovenstaande garantievoorwaarden, in het gegevensblad of op de internationale EIZO-website. De lange garantietermijnen worden mogelijk gemaakt door een hoogontwikkeld productieproces dat is gebaseerd op een eenvoudig succesprincipe: geavanceerde en innovatieve monitortechnologie, vervaardigd van hoogwaardige materialen. Voor u betekent de 5 jaar garantie een hoge mate van investeringszekerheid en besparing op vervolgkosten (total cost of ownership), die zonder garantieservice bijvoorbeeld voor onderhoud en reparaties zouden ontstaan.

  • Innovatief serviceconcept van EIZO, dat maatstaven zet en inspeelt op de trend naar langere afschrijvingstermijnen. Veiligheid die overtuigt en waarop u kunt rekenen.
  • Eersteklas materiaal en zorgvuldige verwerking zorgen voor de buitengewone levensduur en maken zo lange garantietermijnen mogelijk.
  • Vervolgkosten die zonder garantieservice zouden ontstaan, bijvoorbeeld voor onderhoud en reparaties, worden vermeden en leiden tot optimale kostentransparantie (Total Cost of Ownership (TCO)).
Details van de EIZO-garantieservices

Testrapporten

Reviews International

Testrapporten

11/2020

HPA Award

Die renommierte Hollywood Professional Association (HPA) hat den EIZO ColorEdge PROMINENCE CG3146 mit dem begehrten „Award for Engineering Excellence 2020“ ausgezeichnet.

09/2020

Prad-Test „sehr gut“

„Auf der Suche nach dem idealen Display für höchste Ansprüche bei der Produktion und Qualitätskontrolle von innovativen Videoinhalten im Studio gibt es kaum Alternativen zum EIZO CG3146. Insbesondere wenn eine verbindliche Darstellung von HDR-Inhalten mit höchster Genauigkeit bei den Farben und allen Schattierungen der Helligkeit gefragt ist, tragen die integrierte automatische Kalibrierung und Erfahrung von EIZO effektiv dazu bei, aufwendige Neukalibrierungen zu vermeiden und stets auf höchstem Qualitätsniveau zu arbeiten. Dass dies auch bei einem im Vergleich zum Mitbewerber Sony merklich geringeren Preis funktioniert, verdient große Anerkennung. […] Der EIZO CG3146 darf als Referenz für nahezu den kompletten Markt an professionellen Displays im Videobereich angesehen werden: Sein Dynamik- und Farbumfang suchen ihresgleichen und heben hochqualitative Inhalte auf ein völlig neues Niveau!“

Zum Bericht

Testrapporten in het Engels

11/2020

The prestigious Hollywood Professional Association (HPA) has awarded the EIZO ColorEdge PROMINENCE CG3146 its coveted Engineering Excellence 2020 Award.

11/2020

HPA Award

The prestigious Hollywood Professional Association (HPA) has awarded the EIZO ColorEdge PROMINENCE CG3146 its coveted Engineering Excellence 2020 Award.