LANDSCHAPSFOTOGRAFIE

Colourclass Namibia

Namibia_Stage.jpg

Prachtige landschappen, wilde dieren, fantastische kleurenpracht

De Colourclass reist verder: dit keer gaan we het hebben over panoramafotografie, astrofotografie en het vastleggen van wilde dieren. Omdat iedereen met een moderne fotocamera ook direct een krachtige videocamera heeft, gaan we het daarnaast hebben over timelapses en het idee van storytelling bij het filmen en tijdens de post-production van het videomateriaal. En natuurlijk mag kleur niet ontbreken als onderwerp in een Colourclass. We leggen de essentiële kleurinstellingen van de camera en de bewerkingsprogramma's uit, we gaan het hebben over kalibratiedoelen en we kijken naar de workflow van het softproofen als je je werk bij een extern fotovaklab laat afdrukken.

Playlist met alle afleveringen van de Colourclass Namibia

De Colourclass

Fotocoach Alexander Heinrichs legt in deze Colourclass de basisaspecten uit van de panoramafotografie, astrofotografie en het vastleggen van wilde dieren. Omdat er met moderne fotocamera's ook steeds meer wordt gefilmd, geeft cameraman Stephan Klein tips over timelapses, storytelling en post-production. En natuurlijk mag kleur niet ontbreken als onderwerp in een Colourclass: Christian Ohlig gaat als expert voor kleurenbeheer in op de kleurinstellingen van de camera en de bewerkingsprogramma's, en hij vertelt meer over kalibratiedoelen en de workflow van het softproofen om werk bij een extern fotovaklab af te laten drukken.

De hoofdrolspelers

Voor deze videoserie zijn de volgende experts naar Namibië gereisd: Alexander Heinrichs, fotograaf, Christian Ohlig, bij EIZO specialist voor kleurenbeheer en cameraman Stephan Klein van het Duitse mediabureau hunderteins.

Twee avontuurlijke weken lang hebben ze door dit fascinerende land in Zuidwest-Afrika gereisd. De verwachtingen waren hoog, en Namibië stelde niet teleur.

De locatie

Voor fotografen biedt Namibië bijna te veel om op te noemen: de woestijnen variëren van dieprood tot lichtgeel, er zijn kale steppes en verzadigde graslandschappen, en rode steenformaties die eruitzien als de special effects van een sciencefictionfilm vormen een dramatisch contrast met de vaak diepblauwe lucht. Zelfs 's nachts is het land interessant: dankzij de minimale lichtvervuiling is Namibië een droomlocatie voor astrofotografie. Daarnaast is er de fascinerend dierenwereld van Namibië, die in talrijke National Parks en reservaten te bewonderen is. Het land is een uitstekende keus voor minder ervaren Afrikareizigers.

Onze partners voor de technologie

Onze partners voor de reis

Achter de schermen

Wallpapers voor uw bureaublad

Namibia_Wallpaper_1.jpg
Preview Namibia wallpaper 1
Namibia_Wallpaper_2.jpg
Preview Namibia wallpaper 2
Namibia_Wallpaper_3.jpg
Preview Namibia wallpaper 3

Namibia wallpaper 1

Namibia wallpaper 2

Namibia wallpaper 3

Colourclasses

Colourclass_Lofoten_-_Stage_v2.jpg

Colourclass Lofoten

Wij zijn in het beste seizoen voor u naar de Lofoten in het noorden van Noorwegen gereisd. Hier laten we u in zes video's de volledige workflow van de landschapsfotografie zien: uitrusting, locatieplanning, belichting, filtergebruik en compositie, maar ook de kalibratie van de camera en monitor, de profielen van de printer, fotoprinters, fine-art-papiersoorten, softproofen en ICC-profielen.

Nu ontdekken