Beeldoptimalisatie-systeem voor betere zichtbaarheid

Dankzij de innovatieve technologie van EIZO worden beelden in real time geanalyseerd en verwerkt, zonder dat de brongegevens worden gewijzigd.

Talrijke toepassingsgebieden

De beeldverbeteringssystemen van EIZO verbeteren de zichtbaarheid in de meest uiteenlopende situaties waarin video-inhoud nauwkeurig moet worden bekeken, of het nu gaat om visuele inspectie door mensen of om machinale evaluatie, inclusief AI.

Onder andere de gebieden veiligheid (b.v. zichtbaarheid van verdachte activiteiten en voorwerpen), toezicht (opsporing van onregelmatigheden en defecten), onderhoud van infrastructuur (onderhoud en vroegtijdige opsporing van gevaren) en beeldanalyse profiteren van de geoptimaliseerde opspoorbaarheid van video-opnamen.

Betere zichtbaarheid in real time

De EVS1VX is uitgerust met de gepatenteerde Visibility Optimizer-technologie van EIZO, die beelden pixel voor pixel in realtime analyseert en aanpast.

Moeilijk te herkennen beelden optimaliseren

De EVS1VX detecteert en corrigeert delen van het beeld die moeilijk te zien zijn door weinig licht of nevel. De oplossing behandelt zowel donkere als lichte delen van het beeld door de helderheid van elke pixel aan te passen, terwijl details behouden blijven voor een realistisch gevoel van diepte. Dit is niet alleen nuttig voor bewaking 's nachts of bij mist, maar ook voor het opsporen van onregelmatigheden of scheuren in verschillend materiaal zoals bijvoorbeeld beton.

Beeldverwerking is gebaseerd op de Retinex-theorie, waarbij pixels afzonderlijk worden geoptimaliseerd. 

Optioneel

Ruis verminderen bij hoge ISO-waarden

De EVS1VX combineert zowel 2D- als 3D-ruisonderdrukkingsfuncties die contouren versterken en het gemakkelijker maken om objecten te onderscheiden, vooral wanneer u 's nachts bewaakt.

De 3D-ruisonderdrukking gebruikt visuele informatie van het vorige beeld en evalueert het verschil met de volgende beelden. Dit is zeer effectief bij het monitoren van statische video. 2D-ruisonderdrukking analyseert de inhoud frame per frame en is optimaal voor video's die beweging of scènewisselingen bevatten.

De EVS1VX past de ruisonderdrukkingsmethode automatisch aan op basis van de inhoud die wordt weergegeven.

Optioneel

Onderscheid details in monochrome beelden

De EVS1VX verbetert de zichtbaarheid in beelden die door één kleur worden gedomineerd. Kleuren met kleine verschillen in helderheid kunnen gemakkelijker van elkaar worden onderscheiden. Dit is bijzonder nuttig bij de analyse van endoscopische en pathologische beelden of bij het opsporen van voorwerpen in onderwaterbeelden.

Beeldverbetering van geselecteerde gebieden

Met de EVS1VX kunnen specifieke gebieden van het beeld worden geselecteerd voor beeldverbetering. Hierdoor kan de kijker zich concentreren op de gebieden die van belang zijn of de beeldverbetering beperken tot de relevante gebieden.

Bildverbesserung ausgewählter Bereiche

Operatie

Met intelligente en intuïtieve bedieningsfuncties, is het instellen, regelen en bedienen gemakkelijk.

EIZO Image Optimization Utility
Weergavestanden en beeldscherpte instellen

Met de EVS Image Optimisation control kunnen verschillende weergaves nauwkeurig worden afgesteld en kan de beeldscherpte worden gemaximaliseerd door verbeterde contouren, contrast en helderheid.

De EVS Image Optimisation control is gratis. Voor gebruik is aansluiting op een Windows PC via USB (kabel niet meegeleverd) vereist.

De juiste displaymodus voor elke situatie

De gebruiker kan kiezen uit vier voorgeïnstalleerde weergavemodi (Standaard, Gebalanceerd, Hoog, Laag). Bovendien kunnen tot vijf aangepaste modi worden toegevoegd, afgestemd op specifieke kijkomgevingen. De EVS1VX kan tot 10 displaymodi registreren, waartussen de operator kan schakelen met de toetsen op het voorpaneel. Voor de duidelijkheid en het gebruiksgemak kunnen ongebruikte weergavemodi uit de lijst worden verwijderd.

DuraVision EVS1VX: display mode
Voorbeeld vooringestelde display modes: 1. standaard, 2. gebalanceerd, 3. hoog
Capture to USB
1. monitor, 2. USB-cijfertoetsenbord, 3. USB-stick waarop geoptimaliseerde beelden kunnen worden geëxporteerd en opgeslagen
Foto's rechtstreeks op USB opslaan

Met de EVS1VX kunnen operators stilstaande beelden vastleggen van elke verbeterde scène en deze direct opslaan op een USB-flashstation met behulp van een USB-numeriek toetsenblok. Vastgelegde stilstaande beelden erven de momenteel ingestelde beeldverbeteringen over, zodat ze kunnen worden gebruikt voor een tweede controle of voor onderzoeksdoeleinden. Deze functie is ook nuttig voor het opsporen van schade aan infrastructuur, zoals wegen, of defecten bij de fabricage van producten.

Flexibele connectiviteit

De EVS1VX heeft twee HDMI-ingangen, één HDMI-uitgang en is uitgerust met een Ethernet-poort voor firmware-updates via een browser.

Ports DuraVision EVS1VS/EVS1VX
* Externe-apparaat verbindingen alleen met EVS1VX

Duurzaamheid en betrouwbaarheid

Door onophoudelijk onderzoek te doen en door de ontwikkeling van hoogwaardige bouwmaterialen en innovatieve technologieën produceert EIZO monitoren die uitblinken door hun kwaliteit en absolute betrouwbaarheid.

EIZO DuraVision: 24/7
24/7 gebruik gegarandeerd

De oplossing is gebouwd voor 24-uurs gebruik en maximale betrouwbaarheid. De duur van de garantie is 2 jaar (24/7).

Duurzaamheid

Een maatschappelijk verantwoorde productie, milieuvriendelijkheid en een lange levensduur gelden bij EIZO als de hoekstenen van productkwaliteit. Daarom worden onze producten geproduceerd volgens internationale milieuregelgeving. De lange levensduur spaart natuurlijke hulpbronnen.

Milieuvriendelijke en sociaal bewuste productie

Met de EVS1VX laat EIZO zien dat beeld- en productkwaliteit hand in hand gaan met een verantwoorde planning, materiaalkeuze en productie. Deze waarde stelt u in staat veilig te investeren in een moderne en betrouwbare oplossing.

Maatschappelijk verantwoorde productie bij EIZO

Maatschappelijk verantwoorde productie

De EVS1VX wordt op een maatschappelijk verantwoorde manier vervaardigd. Onze productie is vrij van kinderarbeid en dwangarbeid. De leveranciers in de volledige leverketen zijn zorgvuldig geselecteerd en zijn ook verplicht om op een maatschappelijk verantwoorde manier te produceren. Dit geldt vooral voor de zogeheten conflictmineralen. Ieder jaar dienen we vrijwillig een uitgebreid rapport in over onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Meer informatie over verantwoord ondernemen bij EIZO vindt u hier.

Milieu- en klimaatvriendelijk

Iedere EVS1VX wordt in onze eigen fabriek geproduceerd. Onze fabriek werkt met een milieumanagementsysteem conform ISO 14001. Dit omvat onder andere maatregelen voor de vermindering van afval, afvoerwater, uitstoot en verbruik van grondstoffen en energie. Ook wordt milieubewust gedrag van de medewerkers gestimuleerd. We leggen jaarlijks openbaar verantwoording af over deze maatregelen.

Milieu- en klimaatvriendelijke monitoren van EIZO
Nachhaltiges und langlebiges Produkt

Duurzaam

De EVS1VX is ontworpen voor een lange levensduur – in het algemeen veel langer dan de garantieperiode. Reserve-onderdelen zijn nog vele jaren na het einde van de productie beschikbaar. De hele gebruikscyclus houdt rekening met de impact op het milieu, aangezien de duurzaamheid en de herstelbaarheid de hulpbronnen en het klimaat sparen. Bij het ontwerp van de EVS1VX hebben we gelet op een laag grondstoffenverbruik met hoogwaardige componenten en materialen en een zorgvuldige productie.

Haben Sie noch Fragen?

Wir unterstützen Sie gerne bei der Auswahl des richtigen Models für den Einsatz in Ihrer Umgebung. Nehmen Sie Kontakt mit uns auf.

Jetzt kontaktieren