Beeldoptimalisatie-systemen

EVS1VX DuraVision

DuraVision EVS1VX is een systeem voor beeldverbetering dat videobeelden in real time analyseert en verwerkt. EVS1VX heeft geavanceerde instelmogelijkheden en optionele functies.

Product afbeelding EVS1VX DuraVision

Beeldoptimalisatie-systeem

Voor betere zichtbaarheid

Talrijke toepassingsgebieden

De beeldverbeteringssystemen van EIZO verbeteren de zichtbaarheid in de meest uiteenlopende situaties waarin video-inhoud nauwkeurig moet worden bekeken, of het nu gaat om visuele inspectie door mensen of om machinale evaluatie, inclusief AI.

Onder andere de gebieden veiligheid (b.v. zichtbaarheid van verdachte activiteiten en voorwerpen), toezicht (opsporing van onregelmatigheden en defecten), onderhoud van infrastructuur (onderhoud en vroegtijdige opsporing van gevaren) en beeldanalyse profiteren van de geoptimaliseerde opspoorbaarheid van video-opnamen.

Improved-visibility_Application-areas.jpg

Betere zichtbaarheid in real time

De EVS1VX is uitgerust met de gepatenteerde Visibility Optimizer-technologie van EIZO, die beelden pixel voor pixel in realtime analyseert en aanpast.

Moeilijk te herkennen beelden optimaliseren

De EVS1VX detecteert en corrigeert delen van het beeld die moeilijk te zien zijn door weinig licht of nevel. De oplossing behandelt zowel donkere als lichte delen van het beeld door de helderheid van elke pixel aan te passen, terwijl details behouden blijven voor een realistisch gevoel van diepte. Dit is niet alleen nuttig voor bewaking 's nachts of bij mist, maar ook voor het opsporen van onregelmatigheden of scheuren in verschillend materiaal zoals bijvoorbeeld beton.

Beeldverwerking is gebaseerd op de Retinex-theorie, waarbij pixels afzonderlijk worden geoptimaliseerd.

Improved-visibility_VOX_Tunel_after.jpg

Met geoptimaliseerde helderheid

Improved-visibility_VOX_Tunel_before.jpg

Zonder geoptimaliseerde helderheid

Ruis verminderen bij hoge ISO-waarden

De EVS1VX combineert zowel 2D- als 3D-ruisonderdrukkingsfuncties die contouren versterken en het gemakkelijker maken om objecten te onderscheiden, vooral wanneer u 's nachts bewaakt.

De 3D-ruisonderdrukking gebruikt visuele informatie van het vorige beeld en evalueert het verschil met de volgende beelden. Dit is zeer effectief bij het monitoren van statische video. 2D-ruisonderdrukking analyseert de inhoud frame per frame en is optimaal voor video's die beweging of scènewisselingen bevatten.

De EVS1VX past de ruisonderdrukkingsmethode automatisch aan op basis van de inhoud die wordt weergegeven.

Improved-visibility_VOX_ISOvalue-after.jpg

Met ruisonderdrukking

Improved-visibility_VOX_ISOvalue-before.jpg

Zonder ruisonderdrukking

Onderscheid details in monochrome beelden

De EVS1VX verbetert de zichtbaarheid in beelden die door één kleur worden gedomineerd. Kleuren met kleine verschillen in helderheid kunnen gemakkelijker van elkaar worden onderscheiden. Dit is bijzonder nuttig bij de analyse van endoscopische en pathologische beelden of bij het opsporen van voorwerpen in onderwaterbeelden.

Improved-visibility_VOX-Monochrome_images-after.jpg

Gedetailleerde weergave

Improved-visibility_VOXmonochrome_images-before.jpg

Weinig details zichtbaar

Beeldverbetering van geselecteerde gebieden

Met de EVS1VX kunnen specifieke gebieden van het beeld worden geselecteerd voor beeldverbetering. Hierdoor kan de kijker zich concentreren op de gebieden die van belang zijn of de beeldverbetering beperken tot de relevante gebieden.

Improved-visibility_VOX_Local-Image-Enhancement.jpg

Comfortabele bediening

Uitrusting om comfortabel te werken

Weergavestanden en beeldscherpte instellen

Met de EVS Image Optimization control kunnen verschillende weergaves nauwkeurig worden afgesteld en kan de beeldscherpte worden gemaximaliseerd door verbeterde contouren, contrast en helderheid.

De EVS Image Optimization control is gratis. Voor gebruik is aansluiting op een Windows PC via USB (kabel niet meegeleverd) vereist.

De juiste displaymodus voor elke situatie

De gebruiker kan kiezen uit vier voorgeïnstalleerde weergavemodi (Standaard, Gebalanceerd, Hoog, Laag). Bovendien kunnen tot vijf aangepaste modi worden toegevoegd, afgestemd op specifieke kijkomgevingen. De EVS1VX kan tot 10 displaymodi registreren, waartussen de operator kan schakelen met de toetsen op het voorpaneel. Voor de duidelijkheid en het gebruiksgemak kunnen ongebruikte weergavemodi uit de lijst worden verwijderd.

Operation_RightDisplayMode.jpg

Voorbeeld vooringestelde display modes: 1. standaard, 2. gebalanceerd, 3. hoog

Foto's rechtstreeks op USB opslaan

Met de EVS1VX kunnen operators stilstaande beelden vastleggen van elke verbeterde scène en deze direct opslaan op een USB-flashstation met behulp van een USB-numeriek toetsenblok. Vastgelegde stilstaande beelden erven de momenteel ingestelde beeldverbeteringen over, zodat ze kunnen worden gebruikt voor een tweede controle of voor onderzoeksdoeleinden. Deze functie is ook nuttig voor het opsporen van schade aan infrastructuur, zoals wegen, of defecten bij de fabricage van producten.

Operation_SaveToUSB.jpg

1. monitor, 2. USB-cijfertoetsenbord, 3. USB-stick waarop geoptimaliseerde beelden kunnen worden geëxporteerd en opgeslagen

Flexibele connectiviteit

De EVS1VX heeft twee HDMI-ingangen, één HDMI-uitgang en is uitgerust met een Ethernet-poort voor firmware-updates via een browser.

Operation_EVS-connectivity.jpg

* Externe-apparaat verbindingen alleen met EVS1VX

Duurzaamheid

En betrouwbaarheid

Twee jaar garantie

EIZO biedt twee jaar garantie. Wij kunnen dit bieden dankzij een ingenieus productieproces, dat is gebaseerd op een eenvoudige succesformule: doordachte en innovatieve techniek, gefabriceerd met high-end-materialen.

24/7 gebruik

De EVS1VX is gebouwd voor 24-uurs gebruik en maximale betrouwbaarheid.

Warranty-reliability_24-7.jpg

Duurzaamheid

Milieu- en sociaal bewuste productie

Maatschappelijk verantwoorde productie

De EVS1VX wordt op een maatschappelijk verantwoorde manier vervaardigd. Onze productie is vrij van kinderarbeid en dwangarbeid. De leveranciers in de volledige leverketen zijn zorgvuldig geselecteerd en zijn ook verplicht om op een maatschappelijk verantwoorde manier te produceren. Dit geldt vooral voor de zogeheten conflictmineralen. Ieder jaar dienen we vrijwillig een uitgebreid rapport in over onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Sustainability_Production.jpg

Milieu- en klimaatvriendelijk

Iedere EVS1VX wordt in onze eigen fabriek geproduceerd. Onze fabriek werkt met een milieu- en energiebeheersysteem conform ISO 14001 en ISO 50001. Dit omvat onder andere maatregelen voor de vermindering van afval, afvoerwater, uitstoot en verbruik van grondstoffen en energie. Ook wordt milieubewust gedrag van de medewerkers gestimuleerd. We leggen jaarlijks openbaar verantwoording af over deze maatregelen.

Sustainabilty_ISO14001.jpg

Duurzaam en met een lange levensduur

De EVS1VX is ontwikkeld voor een lange gebruikslevensduur – in het algemeen veel langer dan de garantieperiode. Vervangende onderdelen blijven nog vele jaren beschikbaar, nadat de monitor uit productie is genomen. De volledige gebruikslevensduur houdt rekening met de effecten op het milieu, omdat duurzaamheid en reparatiemogelijkheden de natuurlijke hulpbronnen beschermen en daarmee ook het milieu. Bij het ontwerp van de EVS1VX hebben we veel aandacht besteed aan een laag grondstoffenverbruik, met hoogwaardige componenten en materialen, en een zorgvuldige verwerking in de productie.

Sustainability_Sustainable-durable.jpg

Technische gegevens

Algemeen
Toepassingsgebied Videobewaking, Industrie
Productlijn DuraVision
Toepassingsgebied Beeldoptimalisatie-systemen, Videobewaking
Functies en bediening
Optionele functies (licenties vereist) vastleggen en opslaan van stilstaande beelden, onderdrukking van compressieartefacten, geavanceerde kleurdifferentiatie, 3D-ruisonderdrukking
24/7 gebruik
Beeldverbeteringsproces Vooraf ingesteld, Selectie van fotogedeelte, Visibility Optimizer X
Video-indelingen 1080/50p, 720/50p, 720/59,94p, 720/60p, 1080/59,94p, 1080/60p
Aansluitingen
Signaalingangen 2x HDMI (HDCP 1.4)
Signaaluitgangen 1x HDMI
USB-specificatie USB 2
USB-upstream-poorten 1 x type B
Perifere verbindingen 2 x Typ A
Netwerkverbinding RJ-45
Controle interface USB-Protocol, Ethernet
Energie informatie
Maximaal energieverbruik [in watt] 45
Voeding AC 100-240V, 50/60Hz
Afmetingen & gewicht
Afmetingen (breedte x hoogte x diepte) [in mm] 240,5 x 53,2 x 143,8
Gewicht [in kg] 1.4
Technische tekening (PDF) Technische tekening (PDF)
Certificering & normen
Bedrijfstemperatuur 0 - 40 °C / 20-80 % (R.H., non condensing)
Certificering CE, UKCA, CB, RCM, cTÜVus, FCC-A, CAN ICES-3 (A), VCCI-A, RoHS, WEEE
Software & Accessoires
Meegeleverde accessoires AC-Adapter, Signaalkabel HDMI - HDMI, Handleiding via download
Garantie
Garantieperiode 2 jaar

Downloads en ondersteuning

Rondom uw product

Handleidingen & documenten

Datasheet - EVS1VX

PDF | 4 MB

Product afbeeldingen EVS1VX, EVS1VS

ZIP | 5 MB

Image Optimisation Systems

(Engels)

PDF | 478 KB

EIZO Security & Surveillance Visual Solutions

(Engels)

PDF | 9 MB

Garantie

EIZO biedt een garantie van maximaal vijf jaar, maar voor sommige producten geldt een andere garantietermijn. De exacte garantietermijnen voor elk product vindt u in de bovenstaande garantievoorwaarden, in het gegevensblad of op de internationale EIZO-website. De lange garantietermijnen worden mogelijk gemaakt door een hoogontwikkeld productieproces dat is gebaseerd op een eenvoudig succesprincipe: geavanceerde en innovatieve monitortechnologie, vervaardigd van hoogwaardige materialen. Voor u betekent de 5 jaar garantie een hoge mate van investeringszekerheid en besparing op vervolgkosten (total cost of ownership), die zonder garantieservice bijvoorbeeld voor onderhoud en reparaties zouden ontstaan.

  • Innovatief serviceconcept van EIZO, dat maatstaven zet en inspeelt op de trend naar langere afschrijvingstermijnen. Veiligheid die overtuigt en waarop u kunt rekenen.
  • Eersteklas materiaal en zorgvuldige verwerking zorgen voor de buitengewone levensduur en maken zo lange garantietermijnen mogelijk.
  • Vervolgkosten die zonder garantieservice zouden ontstaan, bijvoorbeeld voor onderhoud en reparaties, worden vermeden en leiden tot optimale kostentransparantie (Total Cost of Ownership (TCO)).
Details van de EIZO-garantieservices