FDS1904T DuraVision

De 19-inch-monitor FDS1904T met touch-oppervlak voor ECDIS- en radarsystemen, geschikt voor gebruik overdag en 's nachts. Voldoet aan de norm IEC 60945.

  • 48 cm (19")
  • 1280 x 1024
  • VA
Product afbeelding FDS1904T DuraVision

Beeldkwaliteit

Nauwkeurigheid, helderheid, contrast en scherpte

Gekalibreerd conform ECDIS

De instellingen voor helderheid, gamma en RGB-kleuren worden in de fabriek gekalibreerd, zodat de kleurweergave van de monitor gegarandeerd voldoet aan de hoge specifieke ECDIS-vereisten. De monitor voldoet aan IEC 61174, IEC 62288 en IEC 62388, de internationale normen voor ECDIS-systemen en RADAR-toepassingen.

Image-quality_ECDIS.jpg

Groot dimbaar bereik voor wisselende lichtomstandigheden

Geschikt voor gebruik overdag én 's nachts: Dankzij het grote dimbare bereik van minder dan 1 cd/m2 tot 540 cd/m2 is de monitor perfect geschikt voor wisselende lichtomstandigheden. Zo kunt u de helderheid van de monitor bij elke omgevingsbelichting optimaal instellen en is de monitor ook in donkere ruimtes probleemloos te gebruiken.

ImageQuality_WideDimmingRange.jpg

Hoog contrast en hoge kleurgetrouwheid vanuit elke kijkhoek

Het VA-panel met grote kijkhoek zorgt ervoor dat het contrast vanuit elke willekeurige kijkhoek nauwelijks afneemt en er slechts minimale kleurafwijkingen optreden. Hierdoor worden tot in de hoeken van het beeldscherm een exacte kleurweergave en heldere beelden gerealiseerd.

Image-quality_VA-Panel.jpg

Omwille van de ogen

Werken zonder flikkeringen

De monitor is bij elke helderheidsinstelling vrij van flikkeringen. En dat is wel zo prettig: omdat de ogen deze flikkering niet hoeven te verwerken, wordt de gebruiker minder snel moe bij het beeldschermwerk.

Touch functionaliteit

Bediening met vinger of touchpen

Touchscreen: snel en trefzeker

Dankzij het capacitieve touchscreen kunt u de monitor met uw vingers bedienen, zonder Touch-Pen. Aantikken, trekken, draaien, verkleinen – alles functioneert snel en direct. Bovendien is het touchscreen zeer goed bestand tegen stof en waterdruppels, zodat een onbedoelde actie wordt voorkomen.

Touch_Maritime.jpg

Duurzaamheid

En betrouwbaarheid

Betrouwbaar op volle zee

Hitte, kou, trillingen – de monitor is duurzaam bestand tegen belastingen in het maritieme milieu. De monitor voldoet aan de apparatennorm conform IEC 60945 voor milieu en elektromagnetische compatibiliteit, die voor de toelating van scheepsuitrustingen is voorgeschreven. Bovendien heeft de monitor beschermklasse IP65 en is daarmee zelfs beschermd tegen het binnendringen van stof en waterstralen. Overige eigenschappen: Een speciale coating beschermt de elektronica tegen vocht. En de ventilator van de monitorbeluchting is eenvoudig toegankelijk, zodat deze gemakkelijk kan worden vervangen.

Warranty-reliability_High-sea.jpg

Goedkeuring voor maritieme classificaties

De monitor voldoet aan de vereisten van de belangrijkste maritieme classificaties, met goedkeuringen voor LR (Groot-Brittannië), DNV (Noorwegen/Duitsland), ABS (Verenigde Staten), NK (Japan) en EU RO MR.

Warranty-reliability_Maritime-classifications.jpg

Drie jaar garantie

EIZO biedt drie jaar garantie. Wij kunnen dit bieden dankzij een ingenieus productieproces, dat is gebaseerd op een eenvoudige succesformule: doordachte en innovatieve techniek, gefabriceerd met high-end-materialen.

24/7 gebruik

De FDS1904T is gebouwd voor 24-uurs gebruik en maximale betrouwbaarheid.

Warranty-reliability_24-7.jpg

Duurzaamheid

Milieu- en sociaal bewuste productie

Maatschappelijk verantwoorde productie

De FDS1904T wordt op een maatschappelijk verantwoorde manier vervaardigd. Onze productie is vrij van kinderarbeid en dwangarbeid. De leveranciers in de volledige leverketen zijn zorgvuldig geselecteerd en zijn ook verplicht om op een maatschappelijk verantwoorde manier te produceren. Dit geldt vooral voor de zogeheten conflictmineralen. Ieder jaar dienen we vrijwillig een uitgebreid rapport in over onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Sustainability_Production.jpg

Milieu- en klimaatvriendelijk

Iedere FDS1904T wordt in onze eigen fabriek geproduceerd. Onze fabriek werkt met een milieumanagementsysteem conform ISO 14001. Dit omvat onder andere maatregelen voor de vermindering van afval, afvoerwater, uitstoot en verbruik van grondstoffen en energie. Ook wordt milieubewust gedrag van de medewerkers gestimuleerd. We leggen jaarlijks openbaar verantwoording af over deze maatregelen.

Sustainabilty_ISO14001.jpg

Duurzaam en met een lange levensduur

De FDS1904T is ontwikkeld voor een lange gebruikslevensduur – in het algemeen veel langer dan de garantieperiode. Vervangende onderdelen blijven nog vele jaren beschikbaar, nadat de monitor uit productie is genomen. De volledige gebruikslevensduur houdt rekening met de effecten op het milieu, omdat duurzaamheid en reparatiemogelijkheden de natuurlijke hulpbronnen beschermen en daarmee ook het milieu. Bij het ontwerp van de FDS1904T hebben we veel aandacht besteed aan een laag grondstoffenverbruik, met hoogwaardige componenten en materialen, en een zorgvuldige verwerking in de productie.

Sustainability_Sustainable-durable.jpg

Technische gegevens

Algemeen
Artikelnr.
FDS1904T
Behuizingskleur
Zwart
Toepassingsgebied Industrie
Productlijn DuraVision
Toepassingsgebied Maritieme toepassingen
Scherm
Diagonaal [in inch] 19
Diagonaal [in cm] 48
Formaat 5:4
Zichtbare beeldgrootte (breedte x hoogte) [in mm] 376 x 301
Ideale en aanbevolen resolutie 1280 x 1024
Pixelafstand [in mm] 0,29 x 0,29
Panel technologie VA
Max. kijkhoek horizontaal 178
Max. kijkhoek verticaal 178
Weergavekleuren of grijswaarden 16,7 miljoen kleuren (D-Sub, 8 bit), 16,7 miljoen kleuren (DVI, 8 bit)
Max. helderheid (standaard) [in cd/m²] 540
Max. darkroomcontrast (standaard) 2000:1
Reactietijd verandering zwart/wit/zwart (typisch) 10/10
Backlight LED
Functies en bediening
Vooraf ingestelde kleur-/grijswaardenmodi 1x manuele geheugenplaats, Day, Night, Dusk
24/7 gebruik
On-Screen menu talen en
Instelmogelijkheden Signaalinformatie, Kleurenmodus, Helderheid, Contrast, Kleurtemperatuur/Witpunt, Gamma, Kleurtoon, Kleurverzadiging, Uitlijning, Backlight Off Mode, ECDIS Indicator, Power Indicator, Signaalingang, Sleutelslot
Geïntegreerde voeding
Touchscreen
Touch technologie Project Capacitive (PCAP)
Touch-compatibel besturingssysteem Windows 8 (64-bit/32-bit), Windows 8.1 (64-bit/32-bit), Windows 11, Windows 10
Touch punten 5
Aansluitingen
Touch aansluiting USB
Signaalingangen D-Sub, DVI-D (HDCP 1.4)
USB-specificatie USB 2
USB-upstream-poorten 1 x type B
Grafisch signaal DVI Single Link (TMDS), RGB Analog
Controle interface RS-232C, USB-Protocol
Synchronisatieformaten Separate, Composite
Energie informatie
Frequentie DVI-D: 31-64 kHz/59-61 Hz; Dsub: 31-80 kHz/56-76 Hz
Maximaal energieverbruik [in watt] 64
Energieverbruik als netschakelaar is uitgeschakeld [in watt] 0
Voeding AC: Rating AC 100 - 240 V (Operating: AC 85-264 V), 50/60 Hz, 0,65 A (AC 100 V) / 0,3 A (AC 200 V); DC: Rating DC+24 V (Operating: +30 % / -10 %), 2,7 A (DC 24 V)
Power management
Afmetingen & gewicht
Afmetingen (zonder voet) (breedte x hoogte x diepte) [in mm] 429 x 406 x 75
Gewicht (zonder voet) [in kg] 6.4
Technische tekening (PDF) Technische tekening (PDF)
Kantelbaarheid 0 / 0
Gatafstand 100 x 100
Certificering & normen
IP-classificatie/beschermingsklasse IP65 (rear IP22)
Bedrijfstemperatuur -15 - 55 °C / 10 - 90 % (R.H., non condensing)
Compass Safe Distance Standard compass: 0,95 m, Steering compass: 0,6 m
Certificering Ship Classification: LR (UK), NK (Japan), ABS (USA), DNV (Norway), CE, CB, RoHS, WEEE, China RoHS, IEC60945, IEC61174, IEC62288, KC (K60950-1,K00022, K00024)
Software & Accessoires
Optionele accessoires TP5, MDS-T191
Garantie
Garantieperiode 3 jaar

Downloads en ondersteuning

Rondom uw product

Handleidingen & documenten

Handleiding - FDS1904T

Datasheet - FDS1904T

PDF | 12 MB

Product afbeeldingen FDS1904T

ZIP | 1 MB

Software

Stuurprogramma - FDS1904T

Monitortest

Met behulp van door EIZO zelf ontwikkelde software kunt u snel en eenvoudig de eigenschappen en instellingen van uw eigen monitoren testen.

Veelgestelde vragen

De meeste monitoren van EIZO zijn uitgerust met twee of meer signaalingangen. Via een knop vooraan op de monitor kunt u probleemloos heen en weer schakelen tussen 2 of meer computers. Bij apparaten met een KVM-switch (KVM staat voor keyboard, video & mouse) schakelt zelfs de USB-hub over naar de betreffende computer.

Dit kan onder meer liggen aan het stuurprogramma van de grafische kaart. Installeer het meest recente stuurprogramma voor uw grafische kaart en start vervolgens de pc en het beeldscherm opnieuw op.
Oudere grafische kaarten zijn soms niet in staat om de gevraagde resolutie weer te geven. In dat geval dient u een nieuwe grafische kaart aan te schaffen met een passende uitgang.

Controleer eerst welke resolutie is ingesteld op het LCD-scherm. Zorg dat u de voor uw LCD-scherm aanbevolen resolutie hebt ingesteld. Als een lagere resolutie is ingesteld dan de aanbevolen resolutie, dan kan dit ervoor zorgen dat het beeld onscherp wordt weergegeven.

Het LCD-scherm bestaat uit een vast aantal beeldelementen (pixels) die oplichten om video-inhoud weer te geven. Het weergegeven beeld omvat zowel horizontale als verticale pixels. De beste beeldkwaliteit bij LCD's wordt gerealiseerd wanneer gegevens kunnen worden toegewezen aan alle pixels, wat inhoudt dat de resolutie van uw computer overeenkomt met de resolutie van het LCD-scherm.

De kleurtemperatuur is een maatstaf voor het meten van wittonen en de waarden worden aangeduid in Kelvin. Bij hoge temperaturen lijkt de wittoon enigszins blauw en bij lagere temperaturen juist wat roder te worden weergegeven.
5000 K: Dit is de temperatuur die gewoonlijk wordt gebruikt in de drukkerijbranche.
6500 K: Deze temperatuur is geschikt voor weergave van foto's en videobeelden.

De kleurweergave houdt verband met veranderingen in het ingangssignaalniveau. Deze relatie wordt ook wel de gammakarakteristiek genoemd. Bij beeldweergave leiden lage gammawaarden tot witachtige beelden en zorgen hoge gammawaarden juist ook voor een hoog contrast.

Dit is de internationale standaard voor een RGB-kleurruimte. Om kleurafstemming tussen toepassingen en hardware zoals monitoren, scanners en digitale camera's mogelijk te maken, is een kleurruimte gecreëerd die op de meeste apparaten kan worden verwerkt. sRGB-afbeeldingen die zijn vastgelegd op of worden verzonden door "sRGB-apparaten" maken gebruik van de volledige sRGB-kleurruimte en bevatten geen kleuren die buiten deze sRGB-kleurruimte liggen. Kleurtoewijzingen zoals witpunt en gamma zijn vastgelegd.

Indien verbonden met een USB-compatibele computer functioneert de monitor als een hub waarop u andere USB-compatibele randapparatuur aan kunt sluiten.

De term 'kijkhoek' verwijst naar de hoek waarbij het contrast bij zicht op het scherm beter is dan 10:1. Over het algemeen is dit bij waarden tussen 160° en 178°. Deze waarden geven echter geen informatie over de enorme verschillen die kunnen optreden binnen elke kijkhoek. Voor gebruikers geldt dat het contrast niet aanzienlijk mag veranderen wanneer loodrecht en licht zijdelings naar het scherm gekeken wordt. Er mag ook geen verschil waarneembaar zijn wanneer gebruikers naar de weergave in het midden van het scherm of op de buitenrand van het scherm kijken. De contraststabiliteit kan door de verschillende LCD-technologieën best uiteenlopen en dit kan het beste worden vastgesteld met behulp van een meetdiagram of bij een directe visuele vergelijking. Des te stabieler de contrasten binnen het blikveld van de kijker zijn, des te beter is de beeldweergave.

In dit onderdeel van de monitor worden de signaalwaarden aan de kleurtonaliteiten voor weergave toegewezen. Om een nauwkeurige kleuraansturing te bewerkstelligen, beschikken EIZO-monitoren over een 24-bit, 16-bit, 14-bit of 10-bit Look-Up-Table in plaats van de gebruikelijke 8-bit Look-Up Table (LUT). Dit omvat een echt precisiewerkje dat wordt uitgevoerd door een innovatieve, hoogwaardige chip die EIZO speciaal voor dit doel heeft ontwikkeld.

10 van 21 FAQ's worden getoond

Garantie

EIZO biedt een garantie van maximaal vijf jaar, maar voor sommige producten geldt een andere garantietermijn. De exacte garantietermijnen voor elk product vindt u in de bovenstaande garantievoorwaarden, in het gegevensblad of op de internationale EIZO-website. De lange garantietermijnen worden mogelijk gemaakt door een hoogontwikkeld productieproces dat is gebaseerd op een eenvoudig succesprincipe: geavanceerde en innovatieve monitortechnologie, vervaardigd van hoogwaardige materialen. Voor u betekent de 5 jaar garantie een hoge mate van investeringszekerheid en besparing op vervolgkosten (total cost of ownership), die zonder garantieservice bijvoorbeeld voor onderhoud en reparaties zouden ontstaan.

  • Innovatief serviceconcept van EIZO, dat maatstaven zet en inspeelt op de trend naar langere afschrijvingstermijnen. Veiligheid die overtuigt en waarop u kunt rekenen.
  • Eersteklas materiaal en zorgvuldige verwerking zorgen voor de buitengewone levensduur en maken zo lange garantietermijnen mogelijk.
  • Vervolgkosten die zonder garantieservice zouden ontstaan, bijvoorbeeld voor onderhoud en reparaties, worden vermeden en leiden tot optimale kostentransparantie (Total Cost of Ownership (TCO)).
Details van de EIZO-garantieservices