RadiForce

Monitoren voor pathologie

Naar de monitoren voor pathologie
medical_pathologie_header_2048x1050.jpg

Cellen en weefsels haarscherp in beeld

Ook in de pathologie heeft de digitalisering voor meer comfort gezorgd bij de beoordeling van de kleinste cel- en weefselstructuren. Beelden hiervan worden tegenwoordig via hoogwaardige opto-elektronische microscopen naar monitoren geleid en kunnen daar zeer nauwkeurig worden bekeken. Maar de monitoren moeten dan wel een uitmuntende beeldkwaliteit bieden, om ook de kleinste veranderingen of anomalieën te kunnen herkennen. 

Ideaal voor de individuele behoeften in de pathologie

De monitoren van EIZO zijn optimaal toegerust om deze uitdaging aan te kunnen: de beeldschermresolutie is uitstekend en de kleurweergave is bijzonder nauwkeurig. Een hoge (ruimtelijke) resolutie, een breed gamma, een diep zwartniveau, homogene verlichting, een reproductiecurve die kan worden gekalibreerd volgens individuele vereisten en een consistente beeldweergavekwaliteit geven zelfs kleine weefselstructuren duidelijk weer. Bij het gebruik van EIZO-monitoren voor pathologiediagnostiek moet het hele systeem inclusief de scanner worden geëvalueerd.

Wat is belangrijk bij de keuze van een monitor voor pathologie

Pathologie_Teaser_1080x720.jpg
Pathologie_Teaser_Bildschirmgroesse_1080x720.jpg
Pathologie_Teaser_Arbeitsplatz.jpg
Pathologie_Teaser_Bildhomogenitaet_mit_und_ohne_DUE_1080X720.jpg
Pathologie_Teaser_Kalibrierung_neu.jpg
Pathologie_Teaser_Langlebigkeit.jpg

Resolutie

Hoe hoger de resolutie van de monitor, hoe meer details er te zien zijn. Afbeeldingen zijn minder korrelig, hebben scherpere randen en er wordt meer inhoud in één keer weergegeven.

Schermgrootte

Voor digitale pathologie worden monitoren tussen 27 en 32 inch in breedbeeldformaat aanbevolen om het natuurlijke gezichtsveld van de gebruiker te vullen.

Werkplek

Om de beste gegevens uit elk beeld te halen, moet bij de keuze van een monitor rekening worden gehouden met de grootte van het scherm, de resolutie en de afstand tussen de monitor en de gebruiker op de werkplek.

Beeldhomogeniteit

Inhomogeniteit zorgt ervoor dat een beeld er anders uitziet, afhankelijk van de positie op het scherm. Dit kan tot gevolg hebben dat het beeld op de monitor moet worden verschoven om alle beeldinformatie hetzelfde waar te nemen. Monitoren uit de RadiForce-serie compenseren dit verschil in helderheid met behulp van de  DUE-functie (Digital Uniformity Equalizer). Als voorbeeld toont de afbeelding links een monitor met DUE en rechts een monitor zonder DUE.

Kalibratie

Regelmatige kwaliteitscontrole zorgt ervoor dat de weergave consistent en betrouwbaar is, zodat er vertrouwd kann worden op de getoonde informatie en er een lager risico is op een verkeerde diagnose.

Levensduur

Medische monitoren worden gekenmerkt door een extra lange levensduur in vergelijking met conventionele monitoren. Dit betekent dat zij gedurende lange perioden intensief gebruikt kunnen worden.

Andere belangrijke punten

Beeldhelderheid

De Bundesverband Deutscher Pathologen e.V. (Nationale vereniging van Duitse pathologen) beveelt een beeldhelderheid van ten minste 300 cd/m2 aan voor monitoren die worden gebruikt in pathologische diagnostiek. Dit komt ongeveer overeen met wat je zou zien onder een conventionele microscoop. Om in de loop van de tijd een consistente helderheid te behouden, worden monitoren met veel hogere helderheidsniveaus aanbevolen om een buffer te bieden om veroudering van het apparaat en strengere helderheidsnormen in de toekomst mogelijk te maken.

 

Contrast

Om een goede differentiatie in zowel donkere als heldere delen van een afbeelding te garanderen en de homogeniteit te kunnen regelen, wordt een contrastverhouding van minstens 1000:1 (statische contrastverhouding) aanbevolen voor een monitor die gebruikt wordt voor pathologiediagnostiek.

 

Miljarden kleuren voor nauwkeurige kleurgradatie

Voor het werk van pathologen is het van belang dat alle monitoren voldoen aan de eventueelvastgestelde kleurnormen.

Pathologie_Teaser_Farbe_Bildschirm.png

Kleurverloop met 13-bits LUT

Software voor kwaliteitscontrole

Kwaliteitscontrolesoftware voor medische monitoren helpt om testen uit te voeren volgens nationale en internationale kwaliteitsnormen en om de monitor aan te passen aan de specifieke werkomgeving.

Pathologie_Teaser_Qualitaetssicherung.jpg

Meer informatie in onze pathologiegids

EIZO Pathologiegids

De voordelen van EIZO RadiForce-monitoren voor de pathologie

  • Grote monitoren
  • Instellen van een individuele weergavecurve via kalibratie
  • Uitstekende kleurdifferentiatie
  • Grote Look-Up-Table: voor een correcte kleurweergave
  • Diepe zwartwaarden
  • Blijvend hoge monitorkwaliteit dankzij helderheidsstabiliteitssensor
  • Lange productbeschikbaarheid

Diagnoses succesvol uitgevoerd

[Translate to Belgian Dutch:] [Translate to Dutch:] [Translate to English:] Referenzzentrum Mammografie Nord

Referentiecentrum Mammografie Noord

In vergelijking met de vorige oplossing met dubbele schermen en 5-megapixelmonitoren, neemt de oplossing met één scherm met de RadiForce RX1270 minder ruimte in beslag en biedt deze met 12-megapixels een hogere resolutie voor een nog efficiëntere rapportage.

Meer informatie
[Translate to Belgian Dutch:] [Translate to Dutch:] [Translate to English:] MVZ Radiologie Karlsruhe

MVZ Radiology Karlsruhe

MVZ Radiologie Karlsruhe optimaal uitgerust voor diagnostiek met EIZO RadiForce RX1270

Meer informatie
Mil_Sursee_6.jpg

MIL Sursee

Bij MIL AG in Sursee worden de RadiForce RX660 monitoren gebruikt voor radiologische rapportage en de MS236WT als besturingsmonitor voor het röntgentoestel.

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Wij en onze geautoriseerde partners helpen u graag bij het selecteren van het juiste model voor gebruik in uw omgeving.

Neem contact met ons op
Kontakt_teaser.jpg