Persbericht

EIZO FlexScan EV3240X en EV2740X

Persbericht

4K-monitoren met USB-C-connectiviteit voor modern werken

EIZO presenteert de 31,5-inch en 27-inch 4K-monitoren EV3240X en EV2740X met USB-C-connectiviteit en verbluffend scherpe beelden die modern werk perfectioneren.

De Japanse fabrikant van high-end monitoren EIZO presenteert twee 4K-modellen van de nieuwste FlexScan-generatie. De zakelijke monitoren EV3240X (31,5 inch) en EV2740X (27 inch) maken indruk met een vrijwel frameloos ontwerp, een 4K UHD-resolutie en USB Type-C-connectiviteit voor de moderne werkplek. Uitgebreide ergonomische functies, aanzienlijke energiebesparingen en vooruitstrevende duurzaamheid positioneren de modellen als de ideale oplossing voor de professionele werkomgeving.

EV3240X en EV2740X bieden een 4K Ultra High Definition (UHD) resolutie (3840 x 2160 pixels), waarmee vier keer zoveel informatie wordt weergegeven als met standaard Full HD (1920 x 1080). Hierdoor kunnen meerdere toepassingen tegelijkertijd in hogere kwaliteit op één monitor worden weergegeven. De pixeldichtheid van 140 ppi (pixels per inch) of 163 ppi zorgt ervoor dat zelfs de kleinste lettertypen en symbolen scherp, leesbaar en gedetailleerd worden weergegeven.

Moderne laptops worden steeds compacter door de focus op mobiel werken, waardoor ze vaak maar een beperkte keuze aan aansluitmogelijkheden bieden. EIZO rust de EV3240X en EV2740X daarom uit met USB-C docking. Beide monitoren hebben een speciale LAN-poort voor een stabiele netwerkverbinding. Daarnaast zijn er drie USB-A en één USB-C downstream poort beschikbaar voor randapparatuur zoals toetsenbord, muis en webcam. Aangesloten computers worden voorzien van 94 watt laadstroom. De warmte die daarbij vrijkomt, wordt afgevoerd via onopvallende ventilatiesleuven aan de achterkant. Voor videoconferenties kunnen de twee ingebouwde luidsprekers van 2 watt of de zijaansluitingen voor externe luidsprekers worden gebruikt.

Dankzij hun duurzame productontwerp en productie hebben de EV3240X en EV2740X modellen de EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool) Gold Award behaald. Het gebruik van 80% gerecycled plastic en het energiezuinige LCD-scherm zijn opmerkelijk, omdat beide modellen belangrijke hulpbronnen sparen. Dit bespaart niet alleen waardevolle energie, maar ook geld op de lange termijn. Bovendien zijn ze gecertificeerd volgens wereldwijde duurzaamheidsnormen zoals TCO Certified Generation 9 en ENERGY STAR.  

Daarnaast heeft EIZO besloten om geen plastic te gebruiken in de productverpakking. Dit betekent dat in plaats van het gebruikelijke polystyreen, gerecyclede cellulose zorgt voor een veilig transportkussen voor de monitor en accessoires. Deze laatste worden verpakt in cellulose doeken in plaats van plastic zakken.

Beschikbaarheid

De FlexScan EV3240X (31,5 inch) en EV2740X (27 inch) zijn per direct online en bij de EIZO verkooppartners verkrijgbaar.

Product afbeelding EV3240X

Product afbeelding EV2740X