PERSBERICHT

Pixel Inspection

Persbericht

Pixel Inspection

Nieuwe functie voor ColorEdge CG2700S en CG2700X

Op verzoek van postproductie- en animatiestudio's wereldwijd presenteert EIZO de nieuwe functie Pixel Inspection voor de ColorEdge CG2700S- en CG2700X-modellen. Met Pixel Inspection kan de gebruiker snel en eenvoudig controleren of alle kleurrelevante instellingen correct zijn uitgevoerd en resulteren in een kleurecht beeld.

Het probleem

Bij complexe postproductieworkflows in de filmindustrie is het belangrijk dat alle kleurrelevante instellingen van elk afzonderlijk werkstation correct zijn gemaakt. Alleen dan kan de gebruiker het te verwerken materiaal zonder fouten bekijken en met de juiste precisie bewerken. Dit betekent dat de instellingen in de videohardware, in het besturingssysteem, in de gebruikte bewerkingsprogramma's en in de monitor correct moeten zijn. Als slechts op één punt een onjuiste waarde is ingesteld, wordt het bestand niet correct weergegeven. Bovendien kunnen deze instellingen sterk variëren afhankelijk van het project.

Voor de individuele gebruiker is het vaak moeilijk om te controleren of alle instellingen wel juist zijn ingesteld en of de beeldweergave correct is. Grote filmprojecten zijn vaak hybride en decentraal georganiseerd over verschillende locaties of zelfs landen. Vaak is er geen overeenkomstige IT-medewerker beschikbaar die kan controleren of zelfs meten of het hele systeem correct is ingesteld en de beeldweergave correct is.

De oplossing: Pixel Inspection

Daarom is de nieuwe functie "Pixel Inspection" nu beschikbaar voor de twee 27" monitoren ColorEgde CG2700S en CG2700X. Met Pixel Inspection kunnen gebruikers snel en eenvoudig zelf controleren of de door de productieafdeling ingestelde specificaties correct zijn ingesteld en of de beeldweergave correct is.

Pixel Inspection toont enerzijds de kleurinformatie van een pixel uit de brongegevens (nominale waarde) en geeft anderzijds de kleurinformatie van de overeenkomstige pixel zoals die werkelijk op de monitor wordt weergegeven (werkelijke waarde). Als beide waarden overeenkomen, heeft de gebruiker de zekerheid dat alle instellingen correct zijn en dat hij het beeldmateriaal ziet zoals het is opgeslagen in het bestand. Als de waarden niet overeenkomen, kan hij zonder speciale kennis het probleem melden, inclusief de huidige kleurinformatie, en de instellingen laten controleren en corrigeren door een expert.

Door Pixel Inspection te gebruiken, kunnen studio's ervoor zorgen dat al hun creatives met de juiste technische instellingen werken. Dit verkleint de kans op technisch veroorzaakte fouten en de daaruit voortvloeiende correctielussen.

Beschikbaarheid

De functie Pixel Inspection is nu beschikbaar voor de modellen ColorEdge CG2700X en CG2700S. De installatie vereist een firmware-update door de gebruiker, die kan worden gedownload vanaf deze URL: