ColorEdge Ambassador

Mijn EIZO ColorEdge monitor is mijn favoriete teamlid

[Translate to Belgian Dutch:] Dansende vrouw met rood haar en rode jurk.

Christian Ammann is een begenadigd mode- en schoonheidsfotograaf die altijd producten en mensen fotografeert voor zijn verschillende internationale klanten. Hij heeft beroemdheden als Samuel L. Jackson, Robbie Williams en Iggy Pop gefotografeerd, en fotografeert ook regelmatig voor bekende modemerken als Chanel, L'Oréal en MaxFactor.

Voor deze shoot wilde hij zich opnieuw volledig uitleven. Hij werd geïnspireerd door de opkomende balletdanseres Marta Andreitsiv en de ontwerper Giancarlo Bello. Met een team van hair & make-up specialisten, producers en helpers creëerde Christian een waar wonderland tijdens de opnames in het Kurtheater Baden. En met zijn camera legde hij beweging vast in magische beelden die betoveren en verwonderen.

CG319X in de opname

Altijd aanwezig bij de opnamen is de EIZO ColorEdge CG319X. Op een verrijdbaar onderstel kan de monitor snel en gemakkelijk worden vervoerd en is dus overal flexibel inzetbaar. Christian Ammann legt uit: „Het is erg handig om een monitor op de set te hebben. Het hele team kan de beelden onmiddellijk bekijken en beslissen wat er moet worden verbeterd. Bovendien ben ik er, dankzij de monitor, ook absoluut zeker van dat de vastgelegde kleuren precies zijn zoals ik ze wil hebben.“

Creativiteit in alle vormen

Of het nu gaat om foto's of video's, afdrukken of online bekijken, met de EIZO ColorEdge CG319X en de vooraf opgeslagen kleurprofielen is het wijzigen van profielen een fluitje van een cent. Christian Ammann stelt deze functie tijdens de opnamen zeer op prijs, omdat de foto's en vooral de bewegende beelden onmiddellijk controleerbaar moeten zijn. Dit zorgt ervoor dat de foto's in de verschillende formaten altijd perfect zijn.

De succesvolle fotograaf heeft ook zijn eigen profiel op de monitor opgeslagen en hij kan er gemakkelijk met een tikje van zijn vinger bij.

[Translate to Belgian Dutch:] Christian Ammann voor zijn monitor

Over Christian Ammann

Christian Ammann (*1975) is een freelance mode- en schoonheidsfotograaf en filmmaker. Hij wist al op twaalfjarige leeftijd dat hij fotograaf wilde worden. Hij studeerde fotografie in Zürich en werkt sindsdien internationaal. Ammann werkt voor verschillende internationale modemerken, zoals Chanel, L'Oréal, Max Factor, Victorinox, Mammut en Audemars Piguet.

Christian Ammann

Inspirerende foto's