ColorEdge referentie

Marquise Technologies

Marquise_Technologies_-_Eizo.jpg

Marquise Technologies ontwikkelt ultramoderne oplossingen voor digitale postproductie van films, de broadcastindustrie en OTT-contentproviders (levering van video- en audiocontent via internettoegang zonder tussenkomst van een internetprovider).

Het bedrijf richt zich op postproductiefaciliteiten en digitale filmlabs en biedt hen high-end oplossingen voor mastering, QC en transcodering voor digitale cinema, uitzendingen en online.

Voor de creatie en distributie van professionele content van hoge kwaliteit bieden Marquise Technologies softwareoplossingen talrijke tools voor het monitoren van beeld, geluid en ondertiteling, het vergelijken van versies en het controleren van de naleving van standaarden voor content in SDR, HDR, HFR en tot 8K.

Marquise_Technologies_-_Eizo.jpg

"In de postproductie-industrie is een referentiemonitor essentieel!"

Om meer te weten te komen over de uitdagingen waar de postproductie-industrie voor staat en de oplossingen die Marquise Technologies en de PROMINENCE-monitor van EIZO bieden om daarbij te helpen, lees dit interview met Dan Tatut, VP Business Strategy & Development, bij Marquise Technologies.

Marquise_-_Laurence_Stoll.jpg
Laurence Stoll

CEO en eigenaar

Marquise_-_Dan_Tatut.jpg
Dan Tatut

VP Bedrijfsstrategie & Ontwikkeling

Waarvoor gebruikt Marquise Technologies de PROMINENCE?
Wij maken tools, d.w.z. software voor postproductie. Onze internationale klanten bevinden zich in de postproductie voor bioscoop, televisie, video, de OTT-markt en streaming/on-demand videoplatforms.

We testen de PROMINENCE voor onze klanten omdat het een uitstekende HDR-referentiemonitor is voor hun workflow en hun werk veel gemakkelijker kan maken. Als referentiemonitor biedt hij maximale kwaliteit.

Waarom is dit zo belangrijk?
De uitvoer van elk apparaat is anders. Verschillende merken en formaten tv's, bioscoopschermen, laptops, tablets en smartphones hebben verschillende mogelijkheden en geven inhoud anders weer. Als we met een gestandaardiseerd HDR-proces werken, hebben we de zekerheid dat onze klanten hun content optimaal kunnen weergeven en leveren.

De PROMINENCE is een zogenaamde referentiemonitor die het beeld reproduceert onder ideale weergaveomstandigheden en dient als referentie voor vergelijking met de automatische weergave van een outputmedium. Onze klanten bereiden hun content voor met onze software volgens deze referentie en vergelijken deze referentie met wat de gebruikers thuis te zien krijgen. Het resultaat is dat wanneer je vanavond thuis een misdaadthriller op je tv bekijkt, het beeld is geoptimaliseerd voor jouw merk tv.

Hoe werkt dit precies?
Onze klanten, de postproductiebedrijven bijvoorbeeld, stellen de content voor een film samen met beeld, geluid, ondertiteling en verpakken dat in een specifiek formaat. Elk industriesegment heeft een ander formaat met zeer specifieke specificaties. Bij Marquise maken we wat we deliverables of masters noemen, voor een omgeving van hoge kwaliteit. Als onze klanten bijvoorbeeld content aan Netflix leveren, gebruiken ze onze software om de content te creëren en in dat specifieke Netflix-formaat af te leveren.

Hoe zorg je er bij het maken van content voor dat de best mogelijke versie van de afbeelding op elk apparaat wordt weergegeven?
De content moet worden aangepast aan het outputmedium. Om dit te doen, wordt de inhoud samen met metadata verzonden om het beeldscherm te vertellen hoe de inhoud moet worden geïnterpreteerd. Voor de juiste metadata, bijvoorbeeld Dolby Vision of HDR 10+, voor een bepaald beeldscherm, is een referentie nodig die de best mogelijke kwaliteit levert Metadata die op deze manier is gemaakt, wordt vervolgens samen met de content verpakt. Dus wanneer een film wordt weergegeven op een smartphone of een tv, vertellen de metadata die bij de inhoud horen het apparaat om de helderheid te verhogen of te verlagen of de kleuren te veranderen.

Hoe ziet de workflow eruit?
De eigenlijke workflow is om te beginnen met de referentiemonitor, de best mogelijke omstandigheden voor te bereiden en dan te beslissen hoe het beeld moet worden aangepast voor specifieke klassen apparaten op basis van die omstandigheden. Als de mobiele telefoon niet dezelfde luminantiewaarden kan weergeven als de PROMINENCE, wordt de kleur op de mobiele telefoon iets aangepast zodat deze lijkt op de PROMINENCE. Je kijkt naar de referentie en probeert daar het best mogelijke resultaat mee te krijgen, wat het best mogelijke beeld op alle mogelijke schermen betekent, of ze nu HDR of SDR weergeven.

Dat is wat masteren is, je moet al die verschillende klassen kennen en dan de metadata aanpassen, maar dat kan alleen als je een referentie hebt.

Wat zijn de specifieke uitdagingen?
Wij werken niet met statische beelden, maar met bewegende beelden. De uitdaging is vooral duidelijk bij een hoog dynamisch bereik, wanneer een beeld met een zeer hoge helderheid wordt gevolgd door een beeld dat donker is. Hier moet de monitor zich kunnen aanpassen en zo snel van de ene toestand naar de andere kunnen overschakelen dat ghosting en verschuivingsartefacten worden vermeden.

Wat waardeert u specifiek aan de PROMINENCE, ook in vergelijking met concurrerende producten?
Het is optimaal voor dit werk, ook in vergelijking met andere monitoren. Een van de belangrijkste kenmerken is de zeer goede weergave van zwarttinten. Dit is belangrijk bij het werken met donkere beelden, waarbij je ook de details in de schaduwen moet kunnen zien. Als een referentiemonitor dit niet goed kan reproduceren, kan donkere inhoud niet correct worden weergegeven op alle beeldschermen.

Stel je een horrorfilm voor waarin alles in het donker gebeurt. Als er geen details zichtbaar zijn in het outputmedium, is er geen sprake van een horrorfilm. Daarom is het heel belangrijk dat de referentiemonitor een zeer groot vermogensbereik heeft, zodat de masteringoperator de inhoud zo kan voorbereiden dat deze er niet alleen fotografisch goed uitziet, maar ook de boodschap van de film overbrengt.

Marquise_Prominence_Image_01.png

Uitgesproken contrasten met hoge helderheid en diep zwart

Marquise_Prominence_Image_02.png

Geïntegreerd meetapparaat voor geautomatiseerde workflows

Marquise_Prominence_Image_03.png

Echte HDR in referentiekwaliteit zonder automatische helderheidsbeperking of lokaal dimmen

Uw conclusie?

Onze klanten hebben high-end output nodig en daarvoor hebben ze een tool nodig om high-end output goed weer te geven. Met een PROMINENCE werkt iedereen met dezelfde referentie. Als je de inhoud niet bewerkt op een referentieweergave, produceer je in het ergste geval beelden die niet goed zijn als de kijker er thuis naar kijkt.