DuraVision referentie: FullDepth

Verbeterde onderwaterbeelden dankzij beeldoptimalisatiesysteem EVS1VX

[Translate to Belgian Dutch:] Onderwater drone

FullDepth's onderwater drone: DiveUnit300

Toepassingen voor het vastleggen van beelden onder water met een drone

[Translate to Belgian Dutch:] Dammen
Dammen
[Translate to Belgian Dutch:] Pijpleidingen
Pijpleidingen
[Translate to Belgian Dutch:] Waterwegen
Waterwegen
[Translate to Belgian Dutch:] Windmolenparken op zee
Windmolenparken op zee

Vertel ons over de onderwater drones van uw bedrijf.

Onze industriële onderwaterdrone, de DiveUnit300, is de eerste onderwaterdrone van Japan. Hij is uitgerust met een zweeffunctie, een Full HD-camera en kan een maximale duikdiepte van 300 meter aan. Met een gewicht van ongeveer 28 kg is hij klein genoeg om door twee volwassenen te worden bediend. Zijn grootste kenmerk is de 3,7 mm dunne kabel die videosignalen doorgeeft. De sterkte van de gecoate kabel die de optische vezel beschermt, is sterk genoeg om een gewicht van 136 kg te weerstaan. Bovendien zijn de PC en de LTE-eenheid ondergebracht in een speciale draagtas, waardoor online videodistributie in real time mogelijk is. Dit maakt het mogelijk om video op een externe locatie te controleren.

[Translate to Belgian Dutch:] DiveUnit300

DiveUnit300

[Translate to Belgian Dutch:] Drone controle
[Translate to Belgian Dutch:] DuraVision EVS1VX en onderwaterdrone DiveUnit300

DuraVision EVS1VX en onderwaterdrone DiveUnit300

Hoe wordt de EVS1VX gebruikt?

De door de onderwaterdronecamera gemaakte beelden worden omgezet in HDMI-signalen en ingevoerd in de EVS1VX, waar ze worden verwerkt om de zichtbaarheid te verbeteren en via HDMI worden uitgevoerd naar een monitor met hoge helderheid om ze te bekijken. Onderwaterbeelden met slecht zicht kunnen in realtime worden verscherpt, zodat de operator in detail kan inspecteren. Onderwatertroebelheid kan worden verminderd en beelden kunnen worden gecontroleerd met het juiste contrast, waardoor het gemakkelijker wordt probleemgebieden te vinden voor reparatie in infrastructurele voorzieningen, zoals pijpentunnels en oppervlaktestructuren van dammen.

Wat zijn de redenen waarom u voor het EVS1VX beeldoptimalisatiesysteem hebt gekozen en wat zijn de voordelen?

De voornaamste reden waarom wij voor de EVS1VX kozen, was dat hij niet alleen kleiner en lichter was dan de producten van andere bedrijven, maar dat de kwaliteit van de constructie beter was en de hardware betrouwbaarder. Bovendien is de bedrading eenvoudig, wat het onderhoud vergemakkelijkt en ons op lange termijn veel helpt. EIZO levert ook de software EVS Image Optimization Utility, waarmee het beeld gedetailleerd kan worden aangepast aan onze behoeften - waas, donkere gebieden, kleur en high-ISO ruis kunnen allemaal worden gecorrigeerd en fijne scheuren kunnen beter worden onderscheiden. Elke parameter kan nauwkeurig worden afgestemd op de zichtbaarheid in verschillende waterkwaliteitsomstandigheden. Het systeem laat een positieve indruk achter tijdens demonstraties aan onze klanten omdat het een verscherping van het beeld in het gewenste gebied in real time mogelijk maakt.

Verfijning van de beelden die door de onderwaterdrone zijn gemaakt met behulp van de EVS Image Optimization Utility software. Tijdstip 0:00 - 0:26 toont de inspectie van een waterinlaat toren. Timestamp 0:27 - 1:04 toont de inspectie van een pijpleiding. Het met een rood kader aangegeven gebied is het resulterende beeld na aanpassing van de parameters.

Voor infrastructurele voorzieningen in rivieren en oceanen moeten duikers meestal foto's maken en in sommige gevallen water verwijderen, wat vele dagen werk en middelen vergt. Onderwaterdrones bieden een alternatief met veilige en efficiënte inspecties. De troebelheid varieert van omgeving tot omgeving, afhankelijk van waar de beelden worden vastgelegd. Troebelheid is een optisch kenmerk van water en wordt gemeten aan de hand van de relatieve helderheid die wordt beïnvloed door hoeveel kaolien, een soort klei, met het water is vermengd. Hierdoor lijkt het water witachtig tot bruin van kleur. Door de EVS1VX te gebruiken om de zichtbaarheid van de beelden te verbeteren, kunnen inspectiepunten duidelijk worden gecontroleerd en kunnen probleemgebieden vroegtijdig worden ontdekt zodat er snel kan worden gereageerd.

Heeft u nog aanvullende opmerkingen voor EIZO?

De troebelheid van rivieren in Japan is zeer hoog, en in veel gevallen zijn inspecties uiterst moeilijk, zelfs bij het filmen met een onderwaterdrone. In een omgeving met hoge troebelheid is het mogelijk om met een zichtbaar licht camera gemaakte beelden te controleren als het object van dichtbij op 1 tot 2 cm afstand staat. Maar het is moeilijk om beelden te controleren die zijn gemaakt met een groothoekcamera. Voor dergelijke gevallen kijken we uit naar de voortdurende technologische vooruitgang van EIZO, zodat we in dergelijke situaties kunnen reageren door de scherpte van de gemaakte beelden te verbeteren zonder een infraroodcamera te hoeven gebruiken.

[Translate to Belgian Dutch:] Logo fulldepth

Over FullDepth

FullDepth is genoemd naar de diepste delen van de zee. De bedrijfsnaam weerspiegelt het verlangen van de oprichter om met eigen ogen alles te kunnen zien in de diepzee, die naar verluidt het laatste onontgonnen gebied op aarde is. Door deze droom af te stemmen op zijn zakelijke doelstellingen realiseert FullDepth een nog groter potentieel. Als eerste fabrikant van onderwaterdrones in Japan ligt het unieke en sterke punt van het bedrijf in de aanpassing van zijn producten aan de beoogde toepassing, zoals voor rivieren of de oceaan. Van offshore windenergie tot het onderhoud van infrastructuur en het beheer van dammen, riolen en rivierbruggen, Full Depth zal blijven reageren en groeien met behulp van zijn unieke technologieën en ontwikkelingsmogelijkheden om aan de verwachtingen van een breed scala aan gebruikers te voldoen.