RadiForce Referenz

Referentiecentrum Mammografie Noord

Geoptimaliseerde diagnosewerkplek met 12-megapixel RadiForce RX1270-monitor van EIZO

[Translate to Belgian Dutch:] Referentiecentrum Mammografie Noord

In vergelijking met de vorige oplossing met dubbele schermen en 5-megapixelmonitoren, neemt de oplossing met één scherm met de RadiForce RX1270 minder ruimte in beslag en biedt deze met 12-megapixels een hogere resolutie voor een nog efficiëntere rapportage.

De uitgangssituatie

Het Referentiecentrum Mammografie Noord maakt al enkele jaren gebruik van EIZO RadiForce-monitoren: bij de documentatie en evaluatie, technische kwaliteitsborging,  verslaglegging en bij de opleiding van artsen voor mammografie-screening.

"Inmiddels gebruiken we alleen EIZO-monitoren. Vroeger gebruikten we ook monitoren van andere fabrikanten. Maar we hebben ze geleidelijk aan vervangen door EIZO-monitoren", meldt Christian Grünke, hoofd IT-systeembeheer bij het referentiecentrum mammografie Noord.

[Translate to Belgian Dutch:] Trainingssysteem met EIZO-monitoren

En met goede reden, gaat hij verder: "In het referentiecentrum exploiteren wij ook een opleidingsfaciliteit met veertien zitplaatsen, die ook is goedgekeurd voor rapportage. In het begin was het voor ons belangrijk om voor de cursisten monitoren van verschillende fabrikanten te gebruiken, zodat zij bij dezelfde beelden verschillende beeldindrukken konden zien. Dit gaf de deelnemers de gelegenheid om de optimale monitor voor hun werk te vinden. Het bleek echter al vrij snel dat de monitoren van EIZO gewoon de meeste voordelen bieden voor het werk van de artsen."

"De betrouwbaarheid van EIZO-producten, ook na langdurig gebruik, kan niet worden ontkend. En met de sensoren die in de monitoren zijn ingebouwd, is de kwaliteit optimaal gewaarborgd. Wij gebruiken daarvoor de RadiCS-software van EIZO en zijn daar zeer tevreden over. Bovendien waarderen we de goede service van EIZO als we vragen hebben over de producten."

Christian Grünke

Hoofd IT-systeembeheer Referentiecentrum Mammografie Noord

De oplossing

"Tot nu toe heeft het referentiecentrum Noord twee RadiForce GX550 5-megapixelmonitoren gebruikt op de diagnostische werkstations. Op aanbeveling van SQ-Labs GmbH, de jarenlange leverancier van medische monitoren van het Referentiecentrum Noord, zullen deze geleidelijk worden vervangen door een RadiForce RX1270. Christian Grünke legt uit: "Om de diagnosewerkplekken te optimaliseren, vervangen we nu de GX550-modellen door de RX1270. Vergeleken met de oplossing met 5 megapixels op een dubbel scherm, biedt de oplossing met 12 megapixels op een enkel scherm in groot formaat een aanzienlijk hogere resolutie voor een nog efficiëntere rapportage. Bovendien winnen we ruimte op het bureau. Het comfortlampje dat in de achterkant van de RX1270 is ingebouwd, is ook praktisch." Het helpt om een consistente verlichtingssituatie te creëren wanneer de comfortlamp als enige lichtbron op de diagnosepost wordt gebruikt. Dit is ook de reden waarom alle andere RadiForce diagnose-monitoren (monochroom en kleur) zijn uitgerust met de optioneel verkrijgbare RadiLight comfortverlichting. Bovendien zijn de EIZO FlexScan-modellen als RIS-monitoren op de diagnosewerkplekken te vinden.

[Translate to Belgian Dutch:] Dr. med. Gerold Hecht, hoofd van het Referentiecentrum Mammografie Noord

Dr. med. Gerold Hecht, hoofd van het Referentiecentrum Mammografie Noord

[Translate to Belgian Dutch:] Referentiecentrum Mammografie Noord

Over het Referentiecentrum Mammografie Noord

Het Referentiecentrum Mammografie Noord begeleidt meer dan 15 screeningseenheden in de deelstaten Nedersaksen, Bremen, Hamburg en Schleswig-Holstein. Het is een van de vijf referentiecentra die regionaal de taken van de Mammography Cooperation Group in het kader van het programma voor mammografiescreening op zich nemen.

Deze bestaan uit het adviseren van artsen en radiologische specialisten van de oscreening units en het ondersteunen van hen bij hun taken. Daarnaast zijn de referentiecentra verantwoordelijk voor de bijscholing, de fysisch-technische en medische kwaliteitsborging, de evaluatie van de screening units en de wetenschappelijke follow-up van het kankerscreeningprogramma.