FLEXSCAN-REFERENTIE

NEW AG is klaar voor de toekomst met de EIZO FlexScan EV2795

[Translate to Belgian Dutch:] Open kantoorruimte bij NEW AG.

NEW is een gemeentelijk nutsbedrijf met sterke verankering in de Duitse Nederrijnregio. De groep heeft meerdere dochterondernemingen in Mönchengladbach, Erkelenz, Geilenkirchen, Grevenbroich, Viersen, Schwalmtal en Tönisvorst. Het bedrijf is actief als regionale energie- en waterleverancier, maar verzorgt ook het plaatselijke openbare vervoer en is verantwoordelijk voor verschillende openbare zwembaden. NEW werkt al sinds 2000 uitsluitend met monitoren van EIZO. Voor de inrichting van nieuwe werkplekken kiest het bedrijf nu voor de FlexScan EV2795 van EIZO.

Voor 2017 had NEW het doel om moderne werkplekken te creëren voor zijn medewerkers. Het strategische project van de NEW-groep heeft een duidelijke visie: “Wij maken mensen enthousiast.” Sindsdien wordt deze visie stapsgewijs in de praktijk gebracht. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan het welzijn van de medewerkers op de werkvloer. Naast de inrichting en transparante werkomgevingen zet NEW hierbij ook in op moderne werkplekken met moderne technologie, waarmee hun medewerkers mobiel kunnen werken vanaf verschillende locaties.

[Translate to Belgian Dutch:] Moderne werkplekken bij NEW, uitgerust met de FlexScan EV2795.

Moderne werkplekken bij NEW, uitgerust met de FlexScan EV2795.

NEW werkt al sinds 2000 uitsluitend met monitoren van EIZO in verschillende formaten (momenteel 24, 27 en 32 inch), zowel afzonderlijk als in opstellingen met meerdere monitoren. Jürgen Trumm, die leiding geeft aan de IT-afdeling van bij NEW, is duidelijk: “We blijven even enthousiast als altijd over de hoge kwaliteit en de lange levensduur van de producten van EIZO.” Hij voegt hier nog aan toe: “En als er tegen alle verwachtingen in toch een apparaat uitvalt, kunnen we rekenen op de garantie van EIZO. EIZO biedt namelijk vijf jaar lang on-site garantie, terwijl slechts twee jaar gebruikelijk is.”

Sven-Matthias Schoss, de IT-inkoper van NEW IT die verantwoordelijk is voor de centrale inkoop, vult aan: “We hebben als partners al heel lang een uitstekende zakelijke relatie met EIZO, ook omdat het bedrijf service hoog in het vaandel heeft en veel aandacht besteedt aan het vinden van de beste oplossing.”

[Translate to Belgian Dutch:] Stefan Klein, Groepsmanager IT-Frontend bij NEW

Stefan Klein, Groepsmanager IT-Frontend bij NEW (Copyright: NEW AG)

[Translate to Belgian Dutch:] Jürgen Trumm, Afdelingsmanager IT-bedrijf bij NEW

Jürgen Trumm, Afdelingsmanager IT-bedrijf bij NEW (Copyright: Andreas Baum)

[Translate to Belgian Dutch:] Sven-Matthias Schoss, IT-inkoper bij NEW

Sven-Matthias Schoss, IT-inkoper bij NEW (Copyright: NEW AG)

Een moderne werkplek vraagt om gestandaardiseerde monitoroplossingen. NEW was op zoek naar een geschikt model en koos voor de EIZO FlexScan EV2795. Deze monitor voldoet namelijk aan alle vereisten voor mobiel werken en gedeelde werkplekken.

Stefan Klein, Groepsmanager IT Frontend bij NEW: “Met zijn diagonaal van 27 inch heeft de EV2795 het formaat dat we wilden, en dankzij de USB-C-poort kunnen we de monitoren inzetten om notebooks op te laden en als dockingstation. Zo kan alle randapparatuur direct op de monitor worden aangesloten. Zodra de USB-C-kabel vervolgens de laptop verbindt met de monitoraansluiting, is alle randapparatuur beschikbaar. En tegelijkertijd wordt de laptop opgeladen via de monitor. Dat maakt een aparte adapter overbodig, net als een los dockingstation. Zo houden onze mensen ruimte over op het bureau voor andere dingen. En tot slot zijn we ook enthousiast over het moderne design van de EV2795 – vrijwel zonder rand en helemaal bij de tijd.”

[Translate to Belgian Dutch:] Opgeruimde werkplek dankzij EV2795 monitor.

Dankzij de USB-C poort dient de EV2795 als docking- en oplaadstation en zorgt zo voor een opgeruimd bureau. (Copyright: NEW AG)

Voor NEW spelen duurzaamheid en klimaat- en milieubescherming een belangrijke rol. Jürgen Trumm legt uit hoe de EV2795 voor NEW voldoet aan de eisen die het bedrijf op dit gebied stelt: “De monitor is uitgerust met verschillende energiebesparende functies, zoals de Auto-EcoView, die de helderheid van het display continu aanpast aan de hoeveelheid omgevingslicht. Bovendien is het energieverbruik van de EIZO-monitoren in verhouding met de steeds grotere diagonalen door de jaren heen gestaag omlaag gegaan.

De eerste 800 moderne werkplekken zijn al beschikbaar voor de medewerkers van NEW. Tegen 2022 moeten alle werkplekken voldoen aan de nieuwe eisen. Dan zullen er bij het bedrijf meer dan 1800 EV2795-monitoren in gebruik zijn. De eerste feedback van het personeel over de EV2795 is al binnen: mensen zijn vooral enthousiast over de USB-C-poort zodat er maar één kabel nodig is, en ook het moderne design valt in de smaak.

Over NEW AG

NEW AG is een gemeentelijk nutsbedrijf met sterke verankering in de Duitse Nederrijnregio. De groep heeft meerdere dochterondernemingen in Mönchengladbach, Erkelenz, Geilenkirchen, Grevenbroich, Viersen, Schwalmtal en Tönisvorst. NEW levert stroom aan zo'n 400.000 huishoudens, 150.000 huishoudens krijgen gas via NEW en aan 100.000 huishoudens levert het bedrijf water. De groep werkt als partner en staat voor regionale, innovatieve energie- en watervoorzieningen. De regionale diensten van de groep omvatten onder andere openbaar vervoer en openbare zwembaden. In opdracht van de steden Mönchengladbach en Viersen treedt NEW bovendien op als exploitant voor de openbare riolering. Bij NEW werken ongeveer 2200 mensen.

Website van NEW AG