FLEXSCAN REFERENTIE

Empathie, ondersteund door de nieuwste technologie

Met monitoren van EIZO heeft het operatiecentrum van de stadspolitie van Zürich een volledig overzicht van alle noodmeldingen in de stad Zürich.

Stadtpolizei_Zuerich_Stage_Content_2256x1270.jpg

Met monitoren van EIZO heeft het operatiecentrum van de stadspolitie van Zürich een volledig overzicht van alle noodmeldingen in de stad Zürich. Het operatiecentrum ontvangt alle noodoproepen via de telefoonnummers 117 en 112 en geeft deze via de radio door aan de patrouillewagens of andere interventiemiddelen. De noodnummers worden ongeveer 170.000 keer per jaar gebeld.

De stadspolitie van Zürich heeft verschillende lijnen voor het alarmnummer 117 en het internationale alarmnummer 112. Het systeem toont elk telefoonnummer (voor vaste lijnen ook het adres) van de beller. Nummers van mobiele telefoons met oproeponderdrukking worden ook opgelost via een speciale database van Swisscom. Dit is nodig omdat het voorkomt dat een hulpvrager vergeet naam en adres op te geven of omdat de verbinding om technische redenen wordt verbroken.

Stadtpolizei_Zuerich_Images4_3000x2000.jpg
Stadtpolizei_Zuerich_Images3_3000x2000.jpg

Per dag worden ongeveer 180 oproepen tot dienstverlening gedaan - op piekdagen meer dan 200 - wat neerkomt op een gemiddelde oproep tot dienstverlening om de 5 à 7 minuten. De operaties bestrijken het hele scala van politieactiviteiten: van vechtpartijen, aanrijdingen met voertuigen, inbraken en overvallen tot sterfgevallen en moorden.

Interne en externe databanken zoals het landelijke zoeksysteem RIPOL, het bevolkingsregister van de stad Zürich of het verkeersbureau voor informatie over bestuurders- en voertuigregistratiegegevens zijn op het systeem aangesloten, evenals het hoofdkantoor van "Schutz & Rettung" en de kantonale politie van Zürich.

Nieuwste technologieën en beste beeldkwaliteit

Er wordt gewerkt met de nieuwste generatie commando- en controlesystemen. Afhankelijk van de werklast en het tijdstip van de dag werken 5 tot 8 bevelvoerders de klok rond op de 10 werkplekken. Deze zijn elk uitgerust met 5 monitoren. Alle bewerkingen worden verwerkt en opgeslagen via de drie monitoren in het midden.

Het grote scherm tegenover de medewerkers toont de actuele verkeerssituatie in en rond Zürich. Camera's van alle grote wegtunnels in de stad kunnen live uitzenden. Bij grote incidenten wordt een kaartfragment of inzetgegevens op het display geprojecteerd en worden de inzetmiddelen via GPS-positionering getoond.

Stadtpolizei_Zuerich_Images1_3000x2000.jpg
Stadtpolizei_Zuerich_Images5_3000x2000.jpg

Het randloze ontwerp van de FlexScan EV2456 is perfect voor installaties met meerdere schermen. De smalle rand maakt de gebruikerservaring comfortabeler omdat het beeld harmonieuzer lijkt. Dankzij de grote kijkhoek van 178 graden veranderen contrast en kleurtonen nauwelijks, zelfs als je vanaf de zijkant kijkt. Dit maakt het gemakkelijker om te zien wat er op het scherm gebeurt.

Omdat gebruikers geen flikkering waarnemen en het scherm niet reflecteert, wordt de vermoeidheid van de ogen verminderd. Dit is hier bijzonder belangrijk omdat steeds volledige concentratie vereist is.

Alessandro Foletti, het hoofd van het operatiecentrum, presenteert in de video het werk in het operatiecentrum:

Stadtpolizei_Zuerich_ImageCopy-Large_1500x1500.jpg

"Het werk in het operatiecentrum is een van de meest veeleisende binnen de politie, het is te vergelijken met dat van luchtverkeersleiders: Permanente stress, onmiddellijke besluitvorming, psychologische gevoeligheid en beheer van krachten en middelen om een situatie met succes te beheersen.

De hier gebruikte FlexScan-monitoren van EIZO zorgen ervoor dat onze medewerkers altijd optimaal zicht hebben op alles."

Alessandro Foletti

Hoofd van het Operatiecentrum

Perfect voor kantoor en controlekamers - de FlexScan EV2456

De 24,1 inch monitor presenteert zich in een full-flat ultraslank ontwerp. Het compacte ontwerp van de voet bespaart ruimte op het bureau en biedt maximale ergonomie. Hij biedt ook een flikkervrij paneel van hoge kwaliteit, een antireflecterend oppervlak en een gemiddeld stroomverbruik van slechts 11 W. De exclusieve garantie van 5 jaar met on-site vervangingsservice maakt de EIZO-monitoren tot een investering die zichzelf op de lange termijn vele malen terugbetaalt.

Stadtpolizei_Zuerich_Images2_3000x2000.jpg
Stadtpolizei_Zuerich_Images6_3000x2000.jpg